De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stevigheid & beweging.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stevigheid & beweging."— Transcript van de presentatie:

1 Stevigheid & beweging

2 Functies van het skelet
Stevigheid Bescherming Vorm Beweging Vorige les hebben we het al even besproken maar, wat zijn nou de functies van het skelet? (vraag stellen) deel terugkoppeling

3 stevigheid Laat iemand naar voren komen en leun met je arm op zijn/haar hoofd. Vraag aan de klas waarom hij/zij niet volledig induikt. Leg uit dat dit ook komt door je bouw. Oftewel vorm. Vertellen dat de stevigheid nodig is voor tegen de zwaartekracht.

4 Bescherming De schedel De borstkas
Wat beschermd de schedel? Wat beschermd de borstkas? Vragen waarom de borstkas niet dicht is gegroeid. ( anders kan je niet naar voren buigen)

5 vorm Vertel dat wij er hetzelfde uitzien als paarden. Niet in het uiterlijk maar, wel in vorm. Analoog en homoloog erbij halen, en lichtjes vertellen wat het betekend

6 Vragen waar het dijbeen zit. Waar de knie zit. Waar de elleboog zit

7 beweging Hoefganger Zoolganger Teenganger
Vragen of er leerlingen zijn die uit hun hoofd er een paar kunnen opnoemen. ( hint: we hebben ze alle 3 al eens gezien in deze presentatie)

8 Zoogdieren in het water
Vragen welk dier het is. Vragen waarom de bouw heel anders is. En waar de bekende botten zitten als de dijbenen en de boven armen. Leg een kort stukje rudimentaire organen uit.

9 huiswerk Hfst 5,2 af voor de volgende les.
Leer afbeelding 2. het skelet van de mens


Download ppt "Stevigheid & beweging."

Verwante presentaties


Ads door Google