De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ledenbijeenkomst Brandveiligheid

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ledenbijeenkomst Brandveiligheid"— Transcript van de presentatie:

1 Ledenbijeenkomst Brandveiligheid
VGN 22 januari 2015

2 Programma 13.00uur Opening en welkom door de dagvoorzitter, Frits Mul
13.10 uur Stand van zaken vanuit de VGN, Aart Bertijn 13.30 uur Praktijkvoorbeeld: Lunetzorg, Wil Maas 14.15 uur Pauze 14.30 uur Kiwa Nederland: veiligheidsrisico’s en reactie, Peter Voshol, Kiwa 15.00 uur Discussie, uitlopend op conclusies en afspraken voor vervolg 16.30 uur Napraten en netwerken met een hapje en een drankje

3 Beleidsinitiatieven VGN 2014
Handreiking brandveiligheid Implementatie loopt door Project GNBB loopt door Aanmelding via veiligheidsregio Ontwikkeling monitor veiligheidsbewustzijn Intentieverklaring met Brandweer Nederland Brandveiligheid lopend beleid. Nu bijpraten. 2014 implementatie brandveiligheid is veel gebruik van gemaakt en loopt nog door dus dit is zeker niet af. Ook project GNBB loopt door. Is een succes bij diegene die dit gebruiken. Loopt ook onderzoek naar het effect van dit instrument. Brandveiligheidsbewustzijn zeer belangrijk. GNBB moet o.a. hiertoe leiden. Daarom ontwikkeling monitor onderzoek om dit te meten. Wij denken mee. Doel monitor ook separaat in te zetten als thermometer. Geen externen hiervoor nodig. Intentieverklaring met Brandweer Nederland gesloten (natrekken) is formalisering van de samenwerking. Geeft de relatie een formeler tintje en biedt een goede basis voor meer initiatieven zoals GNBB.

4 Landelijk programma gezamenlijke branches
Naar betere brandveiligheid in de Zorg (NBBZ) Masterclass brandveiligheid E-learningmodule grootschalig brandincident Actieve brandbeheerssysteem als alternatief Infobladen veiligheid voor dummies Praktijkvoorbeelden regionale samenwerking Handreiking brandbeheerssystemen in de zorg Informatie bundeling Informatie bijeenkomsten Naar risicogericht toezicht Zorgbreed en Gesubsidieerd door VWS. Analoog aan succesvol programma “Duidelijk over agressie” Projectleider aangesteld. Wordt gewerkt aan uitvoering. Niet allemaal tegelijk, maar we zullen jullie vanuit het programma gaandeweg informeren. Waar mogelijk zullen we een beroep op jullie kennis en deskundigheid doen. Per programma onderdeel toelichting geven

5 Infobladen brandveiligheid BZK
Interpretatie Bouwbesluit blijft lastig Woonfunctie met zorg Gezondheidszorgfunctie Integrale veiligheid Welke gebruiksfunctie Toelichting voorschriften Uitleg nieuwbouw aan de hand van praktijksituaties FAQ Niet te gebruiken als handhavinginstrument of als regelgeving. Brandveiligheid is meer dan het voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012. Link naar site:

6 Discussie: brandveiligheid intramuraal
Plenair: Bouwbesluit BMI Bewustzijnsbesef

7 Discussie: brandveiligheid in het sociaal domein
Realisatie stelselwijziging in 2015 (Nieuwe) knelpunten in het sociale Domein? Relaties met gemeenten en woningcorporaties Veiligheidsbewustzijn cliënten, ouders en medewerkers Verantwoordelijkheid bij calamiteit Handreiking Samenwerken binnen (jeugd)wijkteams Veel vragen nog onbeantwoord. Denk mee in de Community Veilig wonen en werken Jeugdhulpaanbieders en gecertificeerde instellingen dienen zich op grond van de Jeugdwet op zodanige wijze te organiseren, zich kwalitatief en kwantitatief zodanig van personeel en materieel te voorzien en zorg te dragen voor een zodanige verantwoordelijkheidstoedeling, dat een en ander leidt of redelijkerwijs moet leiden tot verantwoorde hulp. is leuk maar wat zegt dit nu. Er wordt vaak verwezen naar afspraken die in de praktijk moeten worden gemaakt. Maar hoe zien deze eruit? Meer vragen dan antwoorden.


Download ppt "Ledenbijeenkomst Brandveiligheid"

Verwante presentaties


Ads door Google