De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Grote economische groei in Zuidoost- Azië.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Grote economische groei in Zuidoost- Azië."— Transcript van de presentatie:

1 Grote economische groei in Zuidoost- Azië.
Aziatische Tijgers Grote economische groei in Zuidoost- Azië.

2 Singapore http://www.youtube.com/watch?v=DTHEgXg HDd4
Waaraan zie je dat Singapore een welvarende stad is? Denk aan het filmpje en kijk naar de foto’s in je boek. De bevolkinsdichtheid is één van de belangrijkste problemen in Singapore. Waarom? Veel mensen, industrie, handel en elektronica.

3 Economische groei De haven van Singapore werd één van de grootste ter wereld. Door het aantrekken van veel buitenlands kapitaal en multinationals groeide de economie gigantisch. Er zijn nog 3 landen in Zuidoost-Azië waar de welvaart zo snel groeit: Taiwan Hongkong Zuid-Korea Aandacht besteden aan de ligging op de wereldkaart!

4 Aziatische Tijgers 4 landen die een grote ecomonische groei hebben doorgemaakt door: Goedkope arbeid Buitenlands kapitaal Industrie op export gericht Gunstige vestigingsvoorwaarden Waarom worden deze 4 landen Aziatische Tijgers genoemd? Deze landen slaan snel hun klauwen uit, zijn machtig en sterk.

5 Waar liggen die Aziatische Tijgers eigenlijk?

6 Hongkong Stadstaat Havenstad Wolkenkrabbers Hoge bevolkingsdichtheid
Wat is een stadstaat? Wat hebben Vietnam en Zuid-Korea gemeen met Singapore en Hongkong? Stadstaat = land dat bestaat uit een stad met eigen bestuur Vietnam en Zuid-Korea zijn ook kleine, dichtbevolkte landen die een grote economische groei hebben doorgemaakt.

7 Volgers en hopers Volgers zijn de landen waar de welvaart redelijk snel groeit. Dit zijn: Thailand Maleisië Indonesië Hopers zijn de landen die op de drempel staan van een economische opleving. Dit zijn: Vietnam China

8 China China was een hoper, maar is nu zelf een Aziatische Tijger aan het worden. De economie groeit enorm snel. Hongkong hoort tegenwoordig bij China. “Made in China”, je hebt dit vast weleens op speelgoed zien staan!

9 Wat merken wij van de Aziatische Tijgers?

10 Voor- en nadelen Voordelen Nadelen Onderwijs Milieuvervuiling
Industrie Oude cultuur verdwijnt Handel Ruimtegebrek Welvaart Hoge bevolkingsdichtheid


Download ppt "Grote economische groei in Zuidoost- Azië."

Verwante presentaties


Ads door Google