De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Sparreboom

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Sparreboom"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Sparreboom
Schriftlezing: Exodus 1: 8 – 22 Romeinen 8: 31 – 39 Thema: ‘leven met tegenwind’

2 Psalm 27: 1 en 7 Mijn licht, mijn heil is Hij, mijn God en HERE!
Vers 1 Mijn licht, mijn heil is Hij, mijn God en HERE! Waar is het duister dat mij onheil baart? Mijn hoge burcht is Hij, niets kan mij deren, in zijn bescherming ben ik wel bewaard! Of zich de boosheid tegen mij verbindt en op mij loert opdat zij mij verslindt, ik ken geen angst voor nood en overval: het is de HEER die mij behouden zal!

3 Psalm 27: 1 en 7 O als ik niet met opgeheven hoofde
Vers 7 O als ik niet met opgeheven hoofde zijn heil van dag tot dag verwachten mocht! O als ik van zijn goedheid niet geloofde, dat Hij te vinden is voor die Hem zocht! Wees dapper, hart, houd altijd goede moed! Hij is getrouw, de bron van alle goed! Wacht op den HEER, die u in zwakheid schraagt, wacht op den HEER en houd u onversaagd.

4 Psalm 79: 4 en 5 Doe voor ons oog de volkeren ervaren
Vers 4 Doe voor ons oog de volkeren ervaren dat Gij het bloed hoort roepen van de aarde. Die zijn gekerkerd, Heer, verneem hun klachten, strek uit uw arm naar wie hun vonnis wachten. God Israëls, zie aan de hoon U aangedaan door wat wij lijden moeten. Zij hebben U gesmaad: vergeld het hun en laat hen zevenvoudig boeten.

5 Psalm 79: 4 en 5 O Heer, wij zijn het volk door U verkoren,
Vers 5 O Heer, wij zijn het volk door U verkoren, wij zijn de schapen die uw roepstem horen, Gij, onze herder, zult ons veilig leiden aan stille waatren en in groene weiden. Geslacht meldt aan geslacht uw goedheid en uw kracht, de grootheid van uw daden. Zo gaat een blinkend spoor van lof de eeuwen door. Wij prijzen uw genade.

6 Psalm 119: 54 Wanneer mij nood, wanneer mij onheil treft,
Vers 54 Wanneer mij nood, wanneer mij onheil treft, zal uw getuigenis mij blijdschap geven, is het uw trouwe wet die mij verheft. - O eeuwig recht, o woord voorgoed geschreven! - O geef mij dat mijn hart dit goed beseft, opdat ik voor uw aangezicht mag leven.

7 ELB 230 U bent mijn schuilplaats, Heer. U vult mijn hart steeds weer
met een verlossingslied. Telkens als ik angstig ben, steun ik op U.

8 ELB 230 Ik vertrouw op u. Als ik zwak ben,
ben ik sterk in de kracht van mijn Heer.

9 ELB 230 U bent mijn schuilplaats, Heer. U vult mijn hart steeds weer
met een verlossingslied. Telkens als ik angstig ben, steun ik op U.

10 Gezang 112: 1, 3 en 4 (bundel ‘38) Een naam is onze hope,
Vers 1 Een naam is onze hope, een grond heeft Christus' Kerk, zij rust in ene dope, en is zijn scheppingswerk. Om haar als bruid te werven, kwam Hij ten hemel af. Hij was 't, die door zijn sterven aan haar het leven gaf.

11 Gezang 112: 1, 3 en 4 (bundel ‘38) Bij 't bloedlicht der flambouwen,
Vers 3 Bij 't bloedlicht der flambouwen, in 't heetste van de strijd, wacht zij in stil vertrouwen de vrede voor altijd, tot eind'lijk voor haar ogen, waarin 't verlangen brandt, het schouwspel komt getogen der Kerke triumfant.

12 Gezang 112: 1, 3 en 4 (bundel ‘38) In haar drie-een'ge Here,
Vers 4 In haar drie-een'ge Here, nog in haar aardse strijd, blijft zij met hen verkeren, wien ruste werd bereid. Geef dat in uw genade, o God, ook eenmaal wij langs uwe lichte paden gaan tot der zaal'gen rei!

13 Gezang 109: 1, 3 en 4 (LvdK) Hoor een heilig koor van stemmen,
Vers 1 Hoor een heilig koor van stemmen, staande aan de glazen zee, halleluja, halleluja, God zij glorie, zingen zij. Menigten die geen kan tellen, als de sterren in hun glans, psalmen zingend, palmen dragend, in de hemel is een dans.

14 Gezang 109: 1, 3 en 4 (LvdK) Komende uit de verdrukking,
Vers 3 Komende uit de verdrukking, en de kleren wit als sneeuw in het bloed des Lams gewassen van het vuil van deze eeuw, in vervolgingen standvastig wachtende op U, hun Heer, overwonnen zij de satan en de wereld neemt een keer.

15 Gezang 109: 1, 3 en 4 (LvdK) Ja, zij hebben overwonnen
Vers 4 Ja, zij hebben overwonnen met uw kruis als hun banier, volgend U in uw verzoening, door de diepe doodsrivier. Met uw lijden medelijdend, medestervend in uw dood, vonden zij het eeuwig leven en hun loon bij U is groot.

16 Gezang 314: 1, 2 en 4 (LvdK) Gij die gelooft, verheugt u samen,
Vers 1 Gij die gelooft, verheugt u samen, 't is God, die trouw zijn kerk bewaart! Die hoop zal nimmer ons beschamen: de Heer is God en zijns is de aard. Zijn woord heeft vrede, heil bereid van eeuwigheid tot eeuwigheid!

17 Gezang 314: 1, 2 en 4 (LvdK) Gezanten gaan door alle landen,
Vers 2 Gezanten gaan door alle landen, een heilge opdracht drijft hen voort, zij vrezen strijd noch smaad, noch banden, zij houden vast aan Jezus' woord. Het martlaarsbloed is 't zaad der kerk, de wasdom is des Heren werk.

18 Gezang 314: 1, 2 en 4 (LvdK) Hoopt op de Heer, zijn dag komt nader!
Vers 4 Hoopt op de Heer, zijn dag komt nader! Eén kudde, één Herder is beloofd. De volken buigen zich te gader voor Jezus Christus, aller Hoofd! Dat toch de dag des heils verscheen, dan worden aard' en hemel één!

19 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Sparreboom"

Verwante presentaties


Ads door Google