De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda 1. Opening en mededelingen door de voorzitter

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda 1. Opening en mededelingen door de voorzitter"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda 1. Opening en mededelingen door de voorzitter
2. Verslag ledenvergadering van 22 november 2016 3. Financieel jaarverslag en begroting 2017 door de penningmeester 4. Jaarverslag 2016 door de voorzitter 5. Bestuursverkiezing Aftredend en niet herkiesbaar: Martien Aarts Het bestuur heeft nu twee vacatures en roept kandidaat-bestuursleden op zich te melden. Bovendien heeft onze interim penningmeester aangegeven zijn positie ter beschikking te willen stellen zodra er een nieuwe penningmeester is aangezocht. 6. Rondvraag en sluiting van het formele gedeelte. PAUZE en LEZING HANS VAN DE LAARSCHOT

2 Jaarvergadering 5 april 2017 Jaarverslag 2016

3 Bestuur Het bestuur vergaderde maandelijks. Ook is er weer diverse keren overleg geweest met de Wethouders van Asten en Someren. Het bestuur bezocht vergaderingen van Brabants Heem en Erfgoedpunt De Peel. Elk bestuurslid bezocht als contactpersoon zo mogelijk de vergaderingen van de werkgroepen, om de contacten te versterken. Het bestuur bracht in een aantal gevallen zijn zienswijze of bezwaren in, zowel in Asten als in Someren met betrekking tot handhaving, bestemmingsplannen en het toepassen van de regelgeving over archeologie en cultuurhistorie.

4 Ledenmutaties In 2016 hebben zich 13 nieuwe leden aangemeld. Er waren 9 afmeldingen. Het ledenaantal per bedroeg 299. Ledenaantal stabiel / licht stijgend. In Memoriam Overleden leden in 2016: Geert Meester, Lierop Frans Hoefnagels, Asten Dick van Lowijde, Someren Engelie Hoeben, Someren Frans van Duppen, Asten Leo van den Brand, Someren Sjef Meijs, Asten Cees de Boer, Someren

5 Penningmeester 2016 was een roerig jaar voor De Vonder
Op de morgen van de jaarlijkse contactdag in maart bleek onze penningmeester Bert de Lau verdwenen te zijn. Het hele verhaal inclusief de financiële gevolgen is uitgebreid aan de orde geweest in de jaarvergadering van 5 april Daar werd een waarnemend penningmeester benoemd en een onderzoekscommissie ingesteld. Inmiddels was het verduisterde geld teruggestort op de bankrekening van de Heemkundekring.

6 Penningmeester(s) en financiën
Op de ledenvergadering van 29 juni 2016 werd Bert door de leden geroyeerd als lid van Heemkundekring. Ook werd een interim penningmeester benoemd. Om herhaling te voorkomen heeft het bestuur diverse maatregelen genomen en taken verdeeld van de interim penningmeester Ton Willems om hem te ontlasten. Er volgt nog een opzet AO/IC. Wat doen we al? Innen van de contributie door twee anderen. Twee bestuursleden kunnen de bankrekeningen inzien. Scheiding van bevoegdheden Achterstallige contributie en vriendenbijdragen zijn geïnd en de financiële administratie is weer op orde.

7 Activiteiten Onze programmacommissie had weer een interessant en gevarieerd scala aan lezingen en evenementen voorbereid, zoals op 20 januari een lezing door Ben Hartman over een andere kijk op de wereld van Jeroen Bosch. De filmavond op 17 februari in de Oranjerie over Asten werd wederom een succes. Op 18 maart zorgde Horlepiep voor de nodige muzikale afwisseling tijdens de jaarlijkse contactavond, waarop de aanwezigen ook weer konden genieten van de gebruikelijke hapjes die door enkele dames waren bereid. Op 23 maart hield Hans van den Broek met de nodige humor zijn lezing over wonderen in het zonlicht van de 14e tot en met de 18e eeuw. Op 21 april gaf Jan Broertjes een uiteenzetting over het ontstaan van het Brabants Landschap.

8 Activiteiten Op 7 mei konden we tijdens de kleine excursie de nodige nostalgie proeven in het Museum Techniek met ‘n ziel in Neerkant. Op 18 mei gaf René Bastiaanse, bekend van ”de wandeling” bij Omroep Brabant, een mooie lezing over het rijke Roomse leven in Brabant. Op 18 juni vertrokken we weer met een volle bus voor de grote excursie naar Oranjestad Diest. En na afloop was er weer een gezellig diner in de Platte Vonder. Op 28 september gaf Dr. Arnoud-Jan Bijsterveld een lezing over de Pastoors in Brabant van de Middeleeuwen tot in de Nieuwe tijd.

9 Activiteiten Op 20 oktober deed Sjaak van Dorst een boekje open over de “goede oude tijd” in De naoorlogse landbouwgeschiedenis. Op 8 november werd de eerste filmavond in Ommel druk bezocht. Op 22 november werd de derde ledenvergadering gehouden. De begroting voor 2017 was toen nog niet volledig afgerond. Na de pauze gaven Geert van Stekelenburg en Marc van Deursen een mooie lezing over de molens in Asten en Someren. De lezingenreeks van 2016 werd op n14 december afgesloten door Marc Robben over de tekenen van geloof en bijgeloof op oude gebouwen.

10 Begroting 2017 en filmwerkgroep
Kort overzicht van de gebeurtenissen In november was de begroting nog niet klaar In december overleg met 2 leden filmwerkgroep over begroting voor 5 jaar ( ) met in totaal bijna euro, o.a. voor een drone Bestuur: we bekijken het per jaar, waardering Werkgroep: we moeten materialen hebben om filmavond door te kunnen laten gaan Toon niet prettig, nieuw overleg met 3 leden in januari Spullen overkopen van lid werkgroep?? Nieuwe spullen gekocht en bestuurslid bij werkgroep Filmavond succes en goede sfeer Rekeningen (zonder opdracht, stroom, etc.) Niet betaald: opzegging.

11 Projecten 2016/2017 Er lopen nog diverse projecten, die wel opgestart zijn, maar die in 2017 hopelijk ook afgerond gaan worden, zoals het verbouwen/opknappen van het Heemhuis, het vernieuwen van de website, het realiseren van een werkruimte in de bibliotheek en het inscannen van het fotoarchief van de gemeente Asten. Het vele goede werk dat geleverd werd en wordt door onze enthousiaste werkgroepen geeft aan dat onze vereniging LEEFT. DANK HIERVOOR AAN IEDEREEN


Download ppt "Agenda 1. Opening en mededelingen door de voorzitter"

Verwante presentaties


Ads door Google