De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontwikkelingspsychologie 23 september

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontwikkelingspsychologie 23 september"— Transcript van de presentatie:

1 Ontwikkelingspsychologie 23 september
Gezondheidskunde Ontwikkelingspsychologie 23 september

2 Vandaag A en A Bespreken eind opdracht Terugblik vorige keer. Doelgroepen, baby Theorie over: Peuter Afsluiting

3 eind opdracht Criteria bij de eindopdracht.
Wie of wat heeft een belangrijke rol gespeeld? Je benoemd: -Familie (hoe groot is je familie en wat voor baan hebben je ouders etc.) -Woonplaats/ de omgeving -Gezondheid -Belangrijke gebeurtenissen/ ervaringen/avonturen -Levensovertuiging -Waarden en normen -School/stage/werk -Hobby`s, uitgaan/ vrijetijd -Belangrijke personen in je leven -Wensen en idealen Je beschrijft jezelf aan de hand van de belangrijkste kenmerken van elke ontwikkelingsfase. -Baby -Peuter -Basisschoolkind -Puber -Adolescent -Volwassene. Vorm. -De voorkant heeft een persoonlijk karakter -Het boek is overzichtelijk ingedeeld.

4 Terugblik vorige keer Quiz Kahoot.it

5 Peuter 1,5 tot 4 jaar

6 Lichamelijke ontwikkeling van de peuter
Eind peutertijd gemiddeld: 1 m 18kilo Begin peutertijd gemiddeld: 82 cm 12 kilo 20% 50% Breedtegroei

7 Cognitieve ontwikkeling
Magisch denken

8 Sociaal-affectieve ontwikkeling
Ik besef. tot 3 jaar: “Maikel heeft een bal” na 3 jaar: “ik heb een bal” Koppigheidsfase : Hij wordt driftig wanneer hij iets niet mag, wanneer iets niet lukt of wanneer iets leuk is plots ophoudt. Als een peuter ontdekt dat een driftbui een manier is om grenzen te overschrijden, zal hij ze voortdurend krijgen. Heeft een functie: peuter wil erkenning voor het feit dat hij een eigen persoon is. Koppigheid is een teken dat de peuter veilig gehecht is.

9 Opdracht ontwikkeling van de peuter

10 Wist je dat Er ook wel gesproken wordt over ‘peuterpubertijd’. Omdat peuters zo koppig zijn en vaak ‘nee’ zeggen. Veel peuters haren en nagels knippen eng vinden omdat ze denken dat het pijn doet. Peuters houden van herhaling en daarom steeds dezelfde video’s kijken, liedjes luisteren of boekjes ‘lezen’. Een kind door verkoudheid of een griepje tijdelijk een paar stapjes terug kan doen in zijn ontwikkeling. Het belonen van goed gedrag meer effect heeft dan straffen. Peuters gratis lid kunnen worden van de bibliotheek en dat dit geldt tot ze 18 jaar zijn? De meeste kinderen eerder zindelijk zijn voor ontlasting dan voor urine. Elke week ruim duizend baby’s en peuters in het ziekenhuis belanden na een ongeluk thuis? Er in Nederland per jaar zo’n 900 miljoen wegwerpluiers bij het afval belanden? Dat zijn tienduizend volle vrachtwagens. Wanneer een peuterleidster zich voor de ogen van de kinderen verkleedt als Sinterklaas de kinderen denken dat ze echt Sinterklaas is.

11 30-september Inleveren 1e deel van je levensboek.

12 Afsluiting Vandaag: Eind opdracht besproken De peuter en daarbij de opdracht Volgende week: Kleuter, jong schoolkind


Download ppt "Ontwikkelingspsychologie 23 september"

Verwante presentaties


Ads door Google