De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat gaan we vandaag doen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat gaan we vandaag doen?"— Transcript van de presentatie:

1 Wat gaan we vandaag doen?
AAA Terugblik bezoek dementiehuis Emmen Start module ‘Zorg op afstand’

2 Zorg op afstand Periode 2, les 1

3 Bijeenkomst 1 opdracht 1 Filmpje over Zora
Wat is de toegevoegde waarde van de inzet van Zora. Bedenk bij welke zaken bij cliënten kan Zora worden gebruikt? Denk hierbij ook aan dementiehuis in Emmen (als de batterijen van Zora opgeladen zijn;-)  Wat zijn de nadelen?

4 Bijeenkomst 1 opdracht 2 Formele en informele zorg Bij het verlenen van zorg op afstand wordt er dus onderscheid gemaakt tussen "formele en informele zorgverleners". Wat is het verschil tussen beide? Maak gebruik van internet om bovenstaande termen te verklaren!

5 Bekijk in de module de animatiefilm "Jouw hart voor de zorg" en beantwoordt daarna individueel de volgende vragen: 1. Wat levert het gebruik van nieuwe technologie op voor meneer en mevrouw de Vries? 2. Wat betekent dit voor de zorgverleners? 3. Wat vind jij (op dit moment in de module ZOA) van nieuwe technologie in de zorg?

6 Zoek op wat het volgende betekent:
Beeldschermzorg Leefstijlmonitoring Zelfmanagement Digitale communicatie

7 Bijeenkomst 1 opdracht 3:
Bekijk het filmpje in ‘jouw hart voor de zorg” Beantwoordt de onderstaande vragen. Wat is zorg op afstand? Wat zijn de voordelen voor de zorgvragers? Wat zijn de voordelen voor de zorgverleners?

8 Bijeenkomst 1 opdracht 4 Bestudeer de informatie in de module en een beantwoordt daarna de vragen. 1. Wat zijn de twee belangrijkste redenen waarom de zorg moet veranderen? 2. Waardoor komt het dat zorgvragers en mantelzorgers zich veiliger voelen? 3. Wat betekent de "toename van zelfredzaamheid" voor de zorgvragers en mantelzorgers? 4. Wat is het grootste voordeel van toename van de zelfstandigheid?

9 Bijeenkomst 1 opdracht 5 De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Om een indruk te krijgen hoe snel. Bekijk de video over ‘telefonie lang geleden’. Dit filmpje komt uit 1999.

10 Wat levert zorg op afstand concreet op?
Bekijk in de module het filmpje over de zorgrobot die zorgvragers bij allerlei taken kan ondersteunen.


Download ppt "Wat gaan we vandaag doen?"

Verwante presentaties


Ads door Google