De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TIO-opdracht 5 ‘dierenpraat’

Verwante presentaties


Presentatie over: "TIO-opdracht 5 ‘dierenpraat’"— Transcript van de presentatie:

1 TIO-opdracht 5 ‘dierenpraat’

2 hoe ga je te werk? Opdracht 4 al af en bij je? Leg deze op het bureau van je TIO-docent. Ga naar Log in met je code en wachtwoord. Klik bij TIO-SCHRIJFT. Klik op ‘mijn jaarplan’. We zitten deze week in week 49. Klik op het rode bolletje in week 49. Klik op ‘kies onderwerp’. Ga naar ‘verhalen’ – ‘vrije teksten’ – ‘dierenpraat’.

3 -je leest een verhaal altijd door de ogen van een ‘personage’
Inlevingsvermogen Perspectief -je leest een verhaal altijd door de ogen van een ‘personage’ Bij deze opdracht moet dat ‘personage’ een dier zijn. Je mag zelf kiezen welk dier. Je tekst moet wederom tussen de 200 en 400 woorden zijn. Ga niet op exact 201 woorden zitten. Neem die marge van 200 woorden. Deadline van opslaan: 12 januari!

4 Het moet wel zoveel mogelijk ‘kloppen’
Kies je voor een olifant, dan kan die olifant niet ineens een konijnenhol binnenlopen. Kies je voor een mier, dan kan die mier niet ineens een auto optillen. Kies je voor een konijn, dan kan dat konijn niet ineens zittend vanaf de grond bij een zolderraam naar binnen kijken. Denk dus aan grootte/mogelijkheden/beperkingen. Leef je zoveel mogelijk in in je gekozen dier. Je dieren mogen wel praten en denken.

5 Hoe werken de knoppen ook alweer. Je typt een regel
Hoe werken de knoppen ook alweer? Je typt een regel. Klik op een hulpknop. Lees de informatie van de hulpknop. Pas de informatie toe in het schermpje waar je aan het typen was (of kom op een idee door een hulpknop). Gevolg: een blokje rechtsonder wordt oranje. De volgorde is dus: stukje zelf typen – informatie lezen bij de hulpknoppen – informatie toepassen/verder typen in het witte typscherm.

6 Eerder klaar. Je verlaat het programma en logt opnieuw in
Eerder klaar? Je verlaat het programma en logt opnieuw in. Nu klik je op TIO-SPELT (i.p.v. op TIO-SCHRIJFT). Werk zoveel mogelijk rode bolletjes weg. Taaktijd MOET volgende week zijn weggewerkt! (Je riskeert een uur strafklas!) Succes!


Download ppt "TIO-opdracht 5 ‘dierenpraat’"

Verwante presentaties


Ads door Google