De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Natuurkunde van de bloedsomloop

Verwante presentaties


Presentatie over: "Natuurkunde van de bloedsomloop"— Transcript van de presentatie:

1 Natuurkunde van de bloedsomloop
Ineke Brouwer Jan Mulder Felix ter Beek Jos Kragtwijk Roy Bakker Gerrit Kuik

2 Wat is de onder-/bovendruk in verschillende lichaamsdelen na een schotwond?
Hoe beïnvloed dit de lichaamstemperatuur? Hoeveel verzwakt dit het hart? Hoeveel druk moet je uitoefenen om het bloeden te stoppen?? Hoeveel bloedverlies is er na 5 minuten?

3 Wat is het effect van onderkoeling bij 0 oC op de bloeddruk en temperatuur van verschillende lichaamsdelen? Wat is het effect van verhitting bij 50 oC op de bloeddruk en temperatuur van verschillende lichaamsdelen? Hoe vergelijkt dit zich met een temperatuur van 20 oC?

4 Wat is het effect van tachycardie (hartritme van 120 bpm i. p. v
Wat is het effect van tachycardie (hartritme van 120 bpm i.p.v. 80 bpm) op de bloedsomloop? Wat is het effect van bradycardie (hartritme van 50 bpm i.p.v. 80 bpm) op de bloedsomloop? Wat is het effect van een faseverschil in de hartcontractie op de bloedsomloop?

5 Wat is het effect van een lekkende
mitralis- aorta- tricuspidaal- pulmonalis- klep op de bloedsomloop?

6

7 De bloedstroom binnen een blok wordt alleen beïnvloed door (1) de druk bij binnenkomst, (2) de instroomweerstand, (3) de compliantie, (4) de uitstroomweerstand en (5) de druk bij het verlaten. Voor warmtetransport (1) alle interne warmte wordt geabsorbeerd en doorgegeven door bloed, (2) de specifieke warmtecapaciteit van bloed en alle lichaamsdelen wordt gelijk gesteld, en (3) temperatuursveranderingen in haarvaten en (slag)aders wordt verwaarloosd. ...

8

9

10


Download ppt "Natuurkunde van de bloedsomloop"

Verwante presentaties


Ads door Google