De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

9 oktober 2016, uur. De Vredestichter

Verwante presentaties


Presentatie over: "9 oktober 2016, uur. De Vredestichter"— Transcript van de presentatie:

1 9 oktober 2016, 19.00 uur. De Vredestichter
Interkerkelijke lofprijs- en aanbiddingdienst 9 oktober 2016, uur. KC “De Bining”, Haulerwijk Thema: De Vredestichter m.m.v. Muziekband Veendam

2 Geen oppas Beste gemeenteleden,
Door het teruglopende aantal oppasleden, is er op de vergadering van de Oppasdienst besloten, dat er op elke laatste zondag van de maand geen oppas meer aangeboden zal worden. Dit betreft in 2016 de volgende datums: 30 oktober, 27 november en 25 december. Namens, De Oppasdienst.

3 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 9. oktober 09:15 Oppas: Geertruida 09:30 Kerkdienst : Br. F.H. Folkerts 14:00 Kerkdienst : Br. I. van Apeldoorn 14:00 Kind in Kerk (Bovenbouw): De Schepper wacht op ons antwoord. 15:00 Bloemen bezorgen: Vacant 19:30 Lof Prijs & Aanbidding (muziekband uit Veendam) Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

4 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 16. oktober 09:15 Oppas: Hennie 09:30 Kerkdienst : Br. J. Meijer 14:00 Kerkdienst : Ds. P. Groen 14:00 Kind in Kerk (Onderbouw): Olie van de weduwe. 15:00 Bloemen bezorgen: M. Jansma Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

5 Jarigen aanstaande week
zo J. Molenaar - de Roode (63) ma Tj. K. Wagenaar - Plas (47) di Anniek v/d Vaart (20) wo Br. Jaap Meijer (24) do Johannes Mulder (24) do T. Jongsma-Poelman (69) za Lorenzo Zwart (10) Informatie over de jarigen van aanstaande week is overgenomen uit de ledenlijst. Indien u uw verjaardag niet vermeld wilt hebben op de beamer, kunt u dat doorgeven aan het BeamTeam.

6 Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst.
Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. <naam organist> Beamist: br. Br. J.J.R. Polman Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst. De Bijbelteksten in deze presentatie zijn ontleend aan De Nieuwe Bijbelvertaling, © 2004/2007, tenzij anders vermeld. Mededelingen of aankondigingen op de beamer? Stuur voor vrijdag  uur een naar

7

8 Opwekking 136: 1-3 1 Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart, U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen Abba, Vader, U alleen

9 Opwekking 136: 1-3 2 Abba, Vader, laat mij zijn slechts van U alleen Dat mijn wil voor eeuwig zij d' uw' en anders geen. Laat mijn hart nooit koud zijn, Heer. Laat mij nimmer gaan. Abba, Vader, laat mij zijn slechts van U alleen.

10 Opwekking 136: 1-3 3 Abba, Father, let me be Yours and Yours alone. May my will forever be evermore Your own. Never let my heart grow cold. Never let my go. Abba, Father, let me be

11

12 Votum en zegengroet On - ze hulp is in de naam van de HE - RE,
die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. A - men.

13

14 Psalm 139: 1 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog, mijn hart ligt open voor uw oog. U kent mijn zitten en mijn gaan, mijn denken zelfs kunt u verstaan. Waar ik ook ben, U komt mij tegen, U bent vertrouwd met al mijn wegen.

15

16 Gezang 145: 1-4 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam, die U ons noemt door sterren, zon en maan Hemel en aarde spreken wijd en zijd, tonen het wonder van uw heerlijkheid. 2 Heer, onze God, die aard' en hemel schiep, zeeën en land met macht te voorschijn riep, wat zijn wij, mensen, dat U aan ons denkt en ons uw heerlijkheid en luister schenkt?

17 Gezang 145: 1-4 3 U komt ons, Heer, in Christus tegemoet. U geeft ons Heer, verlossing door zijn bloed. U roept ons, mensen, in uw heerlijkheid: leven om Jezus' wil in eeuwigheid! 4 Daarom zal, Heer, ons lied een loflied zijn, dat in ons zingt met eindeloos refrein Prijzend uw liefde, heffen wij het aan: Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam!

18

19 Deuteronomium: 6: 1-9 1 Dit zijn de geboden, wetten en regels die ik u in opdracht van de HEER, uw God, moet leren en die u moet naleven in het land aan de overkant, dat u in bezit zult nemen. 2 U moet voor de HEER, uw God, ontzag tonen door u te houden aan zijn wetten en geboden, zoals ik die nu aan u geef; dat geldt voor u, zolang u leeft, en voor uw kinderen en uw kleinkinderen. Dan zult u met een lang leven gezegend worden. 3 Luister dus, Israël, en neem ze nauwlettend in acht. Dan zal het u goed gaan in het land dat overvloeit van melk en honing, en zult u sterk in aantal toenemen, zoals de HEER, de God van uw voorouders, u heeft toegezegd.

20 Deuteronomium: 6: 1-9 De HEER is de enige 4 Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! 5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. 6 Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. 7 Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. 8 Draag ze als een teken om uw arm en als een band op uw voorhoofd. 9 Schrijf ze op de deurposten van uw huis en op de poorten van de stad.

21 Marcus 10: 13-16 Binnengaan in het koninkrijk van God 13 De mensen probeerden kinderen bij hem te brengen om ze door hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. 14 Toen Jezus dat zag, wond hij zich erover op en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. 15 Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ 16 Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen.

22

23 Gezang 45: 1 en 2 1 Laat de kind'ren tot Mij komen, alle alle kind'ren. Laat de kind'ren tot Mij komen, niemand mag ze hind'ren. Want de poorten van mijn rijk staan voor kind'ren open, laat ze allen groot en klein bij mij binnen lopen.

24 Gezang 45: 1 en 2 2 Laat de mensen tot Mij komen over alle wegen. Laat de mensen tot Mij komen houdt ze toch niet tegen! Want de poorten van mijn rijk gaan ook voor hen open, als ze aan een kind gelijk bij Mij binnen lopen.

25

26 Preek

27

28 Lied 258: 1-4 1 Halleluja, lof zij de Heer! Aanbidt de Vader, geeft Hem eer, de Schepper aller dingen! De roem van zijn barmhartigheid, zijn wijsheid, macht en majesteit moet al het schepsel zingen.

29 Lied 258: 1-4 2 Halleluja, lof zij de Zoon, gedaald van 's hemels hoge troon tot heil van stervelingen! Hem, die voor onze zonden stierf, ons 't leven door zijn dood verwierf, moet al het schepsel zingen.

30 Lied 258: 1-4 3 Halleluja, de Geest zij eer! Als in zijn tempel daalt Hij neer in 't hart van stervelingen! Hem, die ons troost en leert en leidt, en voor de hemel toebereidt, moet al het schepsel zingen.

31 Lied 258: 1-4 4 Halleluja, lof zij de Heer! Gelijk door englen word' U eer gebracht door stervelingen! Heer, driemaal heilig, wees geëerd; U, die het gans heelal regeert, moet al het schepsel zingen.

32

33 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Verplichtingen Kerkverband

34

35 Opwekking 520: 1-5 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn gedachten op U zijn gericht; wakend of slapend, vervuld van uw licht. 2 Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer, dat ik in U blijf en U in mij Heer, U als mijn Vader en ik als uw kind dat in uw armen geborgenheid vindt.

36 Opwekking 520: 1-5 3 Geef mij uw schild en uw zwaard in de strijd, maak mij tot machtige daden bereid. Wees als een burcht, als een toren van kracht, wijs mij omhoog waar uw liefde mij wacht. 4 Wat baat mij rijkdom of eer van een mens: bij U te wonen is al wat ik wens, met als beloning dat ik op U lijk; Hemelse Koning, pas dan ben ik rijk.

37 Opwekking 520: 1-5 5 Hemelse Koning, die het kwaad overwon, als ik daar kom in het licht van uw zon, Stralend van vreugde, getooid als een bruid, gaat mijn verlangen nog meer naar U uit. Coda:

38

39 Amen A - men, a - men, a - men.

40

41 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "9 oktober 2016, uur. De Vredestichter"

Verwante presentaties


Ads door Google