De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Is gezondheidszorg eerlijk ?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Is gezondheidszorg eerlijk ?"— Transcript van de presentatie:

1 Is gezondheidszorg eerlijk ?
Sapere Aude 2017 Camelia, Merel en Aree

2 We zoeken in de krant . Meisje (11) lijdt aan niet te opereren hersentumor: “ euro nodig om dochter te redden” De sluipende ziekte die Belgen treft, en velen zijn te beschaamd om erover te praten (over copd) Zorg voor chronische zieken kan jaarlijks bijna euro per patiënt goedkoper Ziekenhuizen liggen tsjokvol en ergste drukte is pas voor over paar weken "Totale woestenij": uw doktersbezoek dreigt fors duurder te worden Welke tests ondergaat u het best voor een operatie (en welke niet)?

3 Dit denken wij hier over :
* Onze gezondheidszorg is niet helemaal eerlijk. Dit komt omdat het te duur zou zijn. ( het voorbeeld met het meisje: met zoveel geld om haar leven iets langer te maken, kunnen veel andere mensen geholpen worden. Dit is dan niet eerlijk, voor de andere mensen. ) * Heel rijke mensen en grote bedrijven die er alles aan doen om zo weinig mogelijk belastingen te betalen, zouden meer solidair moeten zijn en met plezier belastingen willen betalen. Dan zou iedereen kunnen geholpen worden.

4 Wij krijgen NCZ van juf Katja.
Areeprai Nadee Camelia Demian Merel Klopper Wij zitten in het 6de leerjaar van de Stedelijke Basisschool De Mozaïek in Deurne. Wij krijgen NCZ van juf Katja. De Mozaïek Silsburgstraat 83 2100 Deurne


Download ppt "Is gezondheidszorg eerlijk ?"

Verwante presentaties


Ads door Google