Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdJoanna Coppens Laatst gewijzigd meer dan 8 jaar geleden
1
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016
2
1. SAISON ST-FEUILLIEN Volume alcohol 6,5%. Mooi “Terroir” bier gebrouwd bij Brasserie St-Feuillien in Le Roeulx in de provincie Henegouwen. Goudblond traditioneel boerderijbier met een evenwichtig smaakpallet van aardse, kruidige tonen en mooi versmolten mout en gist. Vrij hoppig met een vleugje citrus en erg verfrissend en dorstlessend. Ongefilterd, licht gesluierd bier van hoge gisting met nagisting op de fles en een weelderige, romige schuimkraag. Foodpairing : Loempia met pittige zoet/zure saus
3
2. HOEGAARDEN GRAND CRU gebrouwd bij De KLUIS in Hoegaarden.(Inbev) Bier van hoge gisting met hergisting op de fles en een alcohol percentage van 8,5%. Goudkleurig, lichtoranje met een fruitig aroma en een overvloedige schuimkraag. Het bier heeft een heerlijk complexe zoete en bittere smaak, met subtiele kruiden- en citrusnoten. Het werd op smaak gebracht met gedroogde sinaasappelschillen en koriander. Andere ingrediënten: mout, tarwe en fijne hop. Foodpairing : Trappistenkaas met gewassen, eetbare korst
4
3. AUGUSTIJN GRAND CRU Strogeel met mooie witte schuimkraag en een alcohol percentage van 9%. Aroma: fruitig en kruidig hoppig. Smaak: zeer vol, warm mondgevoel met toetsen van mout. Droge en bittere afdronk. Nagisting op de fles zorgt voor een mooie smaakevolutie en lange bewaartijd. Foodpairing : amuse glaasje met een mousse van gerookte forel
5
4. St-FEUILLIEN GRAND CRU Extra blond, op de fles hergist, degustatiebier met een alcohol percentage van 9,5%. Een topper met karakter en een zuiver hop- en gistaroma. GEEN KRUIDEN! Het schuim is zuiver wit, fijnmazig en luchtig als kant. In de neus een aaneenschakeling van hoparoma’s vol fruitige toetsen, subtiel en toch weelderig. Lange bitterheid, vol nuances in de afdronk. Foodpairing: Paté de Campagne met scherpe mosterd.
6
5. VAL-DIEU GRAND CRU prachtig, donker abdijbier met een volume alcohol van 10,5% en een unieke geur en smaak met hinten van geroosterde mout, chocolade, rozijnen en zelfs port. Een gerstewijn, met een rijke, gekleurde schuimkraag. Kruidig en zoet mooi verweven in een licht droge, vrij zachte afdronk. Nagisting op de fles. Schenktemperatuur 12 à 14 graden voor ideale smaaksensatie. Foodpairing : Chocoladegebak
7
Bierproefclub “De Witte Kragen” Saison St-Feuillien Hoegaarden Grand Cru Augustijn Grand Cru St-Feuillien Grand Cru Val-Dieu Grand Cru Volgende proeverij : 9 juni 2016 om 19:30 uur Busuitstap naar de voerstreek : 27 mei 2016 Iedereen een goede terugreis !
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.