1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TRAPPIST ‘t is gelijk nen engel die op mijn tongske p…
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
BEER the healthy fuel That keeps men going….
Azijn, mosterd, en olie.
Zelf een Bierrecept leren Samenstellen en Verbeteren
Keukenhygiëne.
Door Maeve,Mathieu, Manish, Marie en Daaf. Het weer met Maeve Vallely Temperatuur: min. 18 °c max. 22 °c Neerslag: er gaat veel regen zijn en op sommige.
Productie Wijn.
Flashover Training.
Nitrox basis – les 2 De aftrap De terugblik Zuurstof % meten
Duurzame energie Een nieuwe naam wegens nieuwe oplossingen Waarom?
Infoavond zeeklassen Welkom!.
WITTE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
5. Brood nodig Recept / gisting
Alcohol en Biotechnologie
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
2 Het lekkere van alcohol
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Niveau 5 Pinguïns Angelo Schooljaar
Noorderlicht Tamara, Femke, Romy..
Natuurkunde §4.1 temperatuur en moleculen
Marc Vlaeminck Van druif tot wijn Marc Vlaeminck Copyright 2003.
Reactieschema’s maken
Reactieschema in woorden
Voedselhygiene.
Periode 4.2 H14 Biotechnologie.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
SINGLE MALT WHISKY Zo maak je single malt whisky door MWC Odd Fellows.
Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 …
Afwegen van de ingrediënten;
Uranus.
Maischen.
Les 4 Fotosynthese en Ademhaling
Zaterdag 27 september 2014.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Verbranding en Ademhaling
Horecabier heeft sinds 2005:
De temperatuurschaal Celsius Kelvin Farenheid.
Erfgoedproject DE OUDE LAMBIEKBIEREN: levend erfgoed gebaseerd op: - Brouwerseindwerken KULv Halse bier-ordonnantie 1559/’60 - Brouwerijbezoeken.
Grondstoffen voor de bierbereiding
MIJN SPREEKBEURT GAAT OVER: WATER
WELKOM Van harte welkom op deze informatieavond van het Elburger Bier Genootschap.
Meten aan Bier Mout Gewicht Water Volume Maisch Temperatuur Zuurgraad
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
Brouwerij de Praght Gepresenteerd door : Aart Vos Rosalie Vos Aad van ‘t Hof.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
E.B.G bijeenkomst woordje voorzitter aanvang avond Presentatie brouwerij “het witte paard” Proeverij Pauze Proeverij rondvraag Einde avond.
Lichte Bieren. Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type.
Hoofdstuk 14 Biotechnologie.  Hoofdstuk 7.5 Fermentatie  Hoofdstuk 14 in zijn geheel ( ) Praktijk:  Plantenkleurstoffen  Papierchromatografie.
Trappisten en hun bieren. De buitenlandse trappisten
HACCP.
Bierproeverij 20 januari 2016
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Bokbieren 8 bokbieren 3 Belgische
Vandaag Terugblik Fotosynthese Lesbrief 5
Blok 3 Gezondheid en gedrag
Wijn maken.
Klaasdekkerstraat Beveren
Bier Verenigt, gedeelde passie
Brouwerij Brunn.
Planten Hoofdstuk 2.
Reinigen & ontsmetten.
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen BIER BEREIDING 1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen

MOUTEN Weken Kiemen Eesten

Weken Klaarmaken om te kiemen 2-3 dagen Watergehalte van 9 naar 45%

Kiemen

Eesten Stoppen kiemproces dmv warme lucht op vloeren of in trommels. Vochtgehalte terug naar 4% Licht bier 80-85 Celsius Donker bier 100-120 Celsius Poetsen van de kiem

brouwen Schroten Beslag maken Maischen Klaren Koken Koelen

Maischen Mout oplossen in het water Verhitten en op temperatuur houden Activeren van de enzymen

Koken Koken 1- 2 uur Voegen Hop toe Bacteriën gedood Inkoken Stamwortgehalte

Kelder processen Hoofdgisting Nagisting en lagering Filteren Afvullen

Hoofdgisting Gist/ zuurstof toegevoegd Suiker—Alcohol en CO2 Jong bier

Nagisting/ Lageren Koelen naar 0 graden Afgesloten tanks Laatste suikers vergisten 4-12weken

BIER!!!!

Stamwort gehalte Categorie Stamwortgehalte Alc% III 1-7 - 2,3% II 1-7 - 2,3% II 7-11 2,3%-3,7% I 11-15.5 3,5%-5% S 15.5 en hoger 5%

Laaggegiste Bieren Pilsener Lager Bok Bier

Hooggegiste Bieren

Trappisten In het Klooster gebrouwen Enkel/ dubbel/ Tripel Westmalle, Chimay, Orval Abdij of kloosterbier

Belgisch Speciaal Moeilijk te plaatsen Afleiding dubbel/ trippel Herkenbaar glaswerk

Tarwe Bier Witbier NL/ Belgie/ Duitsland Gerstemout/ Tarwemout Citroen??

Spontaan Gistende bieren Zennevallei Lambiek Geuze Fruitbieren