Annice van Hemmen Groep 5 Zwaluwnest

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
IK WIL GRAAG MIJN FAMILIE, COLLEGA’S EN VRIENDEN UITNODIGEN VOOR EEN BARBECUE IN MIJN NIEUWE HUIS (IK WAARSCHUW JE ALVAST: HET IS MAAR EEN SIMPEL OPTREKJE.
Advertisements

Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
ons idee is een aquaduct in een nieuw jasje
Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Hoe ruim ik mijn kamer op?
De rivier.
Ik ben Mo.
Aquariumvereniging Aponogeton Zeist
Het Scheppingsverhaal.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
De schepping.
Temperatuur en volume Uitzetten of krimpen
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
DIEREN Ieder dier zijn plekje.
‘K LEG MIJN LEVEN IN UW HANDEN (Herman Boon)
Sedimentatie.
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Door Pieter-Jan en Nicolas
bloemendal Naam: Monique Balster Klas: 5B Jaar: 2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Mijn stage bij AH * Naam: *Dilek Klas: *4c Jaar: *2009/2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het.
Mijn stage bij Andrees snack bar Naam:richard Klas:6B Jaar:2006 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ.
Mijn stage bij intratuin Naam Mike teijken Klas 4B Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin.
Mijn stage bij bakkerij Jolink* Naam: *Wibren Renssen Klas: *4a Jaar: *2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
Mijn stage bij Bloemendal Naam: Burhan Yildirim Klas: *4a Jaar: *2010/2011 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
Mijn stage bij : Het Grotenhuis Naam: Fieke Bloemers Klas: 4b Jaar: 2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
Vissen marck.
Mijn stage bij euro master Naam: aytac Klas: 4c Jaar: 2009 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het.
 Het begin  Hoe zijn we op ons idee gekomen?  Hoezo dieren?  het ontwerpen.  Het eindresultaat Hoofdstukken.
Mijn kat..
De dag uit het leven van Maria Elena
GO MISS MOLLY Klik om verder Te gaan Om de dag te beginnen …
De arme boerderij. Er was een huis.Er woonden een boer en een baby. De boer heette Luc en de baby heette Yecika. De mama is al lang gestorven.
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Een dag bij de kleuters.
Het aquarium van Jan Alberink per Dit is het begin van het opzetten van een aquarium. Dit is het begin van het opzetten van een aquarium. Een.
17 juli Het belooft een mooie dag te worden Onze VIO leerlingen en leden van de jeugdfanfare komen met hoge verwachtingen naar de jaarlijkse jeugddag.
een les over kikkers (en padden) voor groep 1 t/m 3
Ecologie Basisstof 6: Successie Basisstof 7: Aanpassingen bij dieren Basisstof 8: Aanpassingen bij Planten.
Ik wil je graag uitnodigen voor een BBQ dit weekend.
De walvishaai gepresenteerd Door Tamara en Jonas.
Demonstratie sedimentatie
Gemaakt door : Valerie ploegmakers
Mijn stage plek is solis, afdeling Gr.Voorster. Naam: Pinar I Klas: 5a Jaar: 17 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar.
 Wat is biomimicry  Wat hebben we geleerd  Onze mening over de lessen  Biomimicry in de toekomst  Ons plan  Quizz !!!!!!!
Een methode voor het werken met ‘radicale’ opvattingen
Van Engel, Minke en Helen
Deel 1 Oriëntatie op het starten van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 1 Wat voor ondernemer ben ik?
Regenwormen.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wie leeft waar ? Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol.
Vissen of walvisachtigen Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
QUIZ: HOE KOM IK DE WINTER DOOR????. 1.Ze zitten diep onder de grond, waar het niet vriest. 2.Ze bevatten veel vet. 3.Ze bevriezen wel, maar daar kunnen.
Deze presentatie gaat over:.  Hallo,  Wij hebben een onderzoek gedaan in de wijk.  Wij hebben uiteindelijk gekozen voor het gebied bij de kinderboerderij.
Woestijnen topografie wereld.
Creativiteits- sessie
Vis in het water Genesis 1:20-23
Creativiteits- sessie
IK WIL GRAAG MIJN FIJNE FAMILY EN VRIENDEN UITNODIGEN VOOR EEN BARBECUE IN MIJN NIEUWE HUIS (IK WAARSCHUW JE ALVAST: HET IS MAAR EEN SIMPEL OPTREKJE DUS.
Creativiteitssessie Naam van presentator.
Brainstormen Uw naam.
Regenwormen.
Creativiteits- sessie
Tropische vissen en goudvissen Blok 3 Voeren en Verzorgen
Voeren en verzorgen Periode 3
Naam van degene die de presentatie verzorgt
Voeren en verzorgen Periode 3
Transcript van de presentatie:

Annice van Hemmen Groep 5 Zwaluwnest VISSEN VOOR HET AQUARIUM EN DE VISSENKOM Annice van Hemmen Groep 5 Zwaluwnest

Agenda Vissen eten geven filmpje van een aquarium Aquarium, het woord Soorten Vissen Wat moet er op de bodem van de vissenkom Wat moet er in een aquarium Vissen eten geven filmpje van een aquarium Worden er vissen in een vissenkom geboren? Waarom vind ik vissen leuk

Betekenis van Aquarium Aquarium = bak voor waterdieren en -planten (online van Dale) Aqua = water rium = ruimte, bak, hal Andere woorden met aqua? Aquaduct, aquaplaning, aquadrome ……… Andere woorden met trium Atrium, territorium, terrarium ………

Betekenis van Aquarium Aquarium = bak voor waterdieren en -planten (online van Dale) Aqua = water rium = ruimte, bak, hal Andere woorden met “aqua”? Aquaduct, aquaplaning, aquadrome ……… Andere woorden met “-trium” Atrium, territorium, terrarium ……… Wat is de betekenis aan de klas vragen Andere woorden met aqua aan de klas vragen Andere woorden met –trium aan de klas of juffrouw vragen Atrium is een grote ruimte in een gebouw. Een bekend gebouw Atrium staat in Amsterdam

Soorten Vissen Een paar vissen die je in de vissenkom kunt houden Aquarium Vissen Meerval Roodvinzalm Bonte Platy Siamese algeneter Vissenkom Vissen Sluierstaart Goudvis Komeetstaart Een paar vissen die je in de vissenkom kunt houden Maar er zijn veel meer vissen voor in het aquarium

Soorten Vissen Roodvinzalm Kardinaaltetra Damatiër Molly Siamese algeneter Hier een paar vissen voor in het aquarium die je vaak ziet in een aquarium

Wat moet er in het aquarium Steentjes rotsen Speciale aquariumplant Luchtpompje Waterfilter Thermometer Verwarming Steentjes: voor poep en omdat dit mooier is Rotsen zijn nodig voor de voortplanting, in de holletjes in de rotsen en onder de rotsen kunnende vissen hun eieren leggen Plantjes : voor de zuurstof en omdat het mooi is Luchtpompje: zuurstof Waterfilter: om het water schoon te houden dan hoef je niet zo vaak het water te verversen thermometer : temperatuur te controleren Verwarming om de temperatuur op peil te houden en constant voor de vissen

Wat moet er op de bodem en in de vissenkom Steentjes. Waterplantje(s). Soms een beeldje(voor de gezelligheid). Steentjes omdat het poep anders naar boven gaat. Waterplantjes omdat die voor de zuurstof zorgt Een vissenkom heeft dus niet zoveel dingen als een aquarium en dus makkelijker om schoon te maken en voor de vissen te zorgen

Zo ziet mijn vissenkom eruit Het voer zijn korreltjes speciaal voor de sluierstaart

Zo ziet mijn vissenkom eruit Waterplantjes Loodje Steentjes Het loodje zorgt ervoor dat de plantjes niet gaan drijven… Het loodje is niet goed want de vissen kunnen er niet tegen Lood is giftig voor vissen…. Wie heeft een leuk idee? Beeldje

Vissen eten geven Bedenk ideeën: Gebruik spelletjes en oefeningen om uw creatieve denkprocessen 'op te warmen' Als de ideeënstroom dreigt op te drogen, probeert u deze weer op gang te brengen met een oefening Het kan nuttig zijn de aanwezigen in groepjes te verdelen Leg alle opmerkingen en ideeën vast op de computer Filmpje van mijn vissen en hoe ik voer geef

FILMPJE AQUARIUM Dit is een filmpje van een aquarium van vrienden van papa en mama

Worden er vissen in een vissenkom geboren? Geen plekje voor eitjes – rotsen Het water is niet goed Voer is niet goed Te onrustig Het is te klein Het gebeurt bijna nooit dat er visjes worden geboren in een vissenkom om de volgende dingen

Waarom vind ik vissen leuk Vissen kunnen we als enige in huis hebben Ik vind het leuk om voor dieren te zorgen Omdat ze van mij zijn Ik vind het zo leuk dat ik wel een aquarium wil hebben Meer vissen Meer soorten vissen Beter voor vissen Gezellig…

Zijn er nog vragen