Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H 22: Kosten van een duurzaam produktiemiddel (dpm)
Advertisements

Kopen en verkopen les 74.
Opdracht: ‘Tel uit je winst’
Exploitatiebegroting
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
Omzet.
Verkoopresultaat Niveau 3 Kerntaak 5 Blz. 63.
6.1 Wat wordt de prijs? Winkeliers mogen zelf weten voor welke prijs ze hun producten verkopen. Hoe berekenen ze die prijs? Wat hebben vraag en aanbod.
Herhaling Examenstof M&O
Hoofdstuk 5 “Een eigen bedrijf”
Wat moet je leren: Heel hoofdstuk 3, behalve paragraaf 5
Lesplanning 3.2 blz Binnenkomst Intro Nakijken 3.1, klaar? Dan alvast 3.2 maken Uitleg 3.2 Gezamenlijk lezen blz Zelfstandig werken,
6.2 Maak je winst? Wat is het verschil tussen omzet en afzet?
Hoofdstuk 2.
5.2 Hoe kom je aan die broek? Voordat een product in de winkel ligt gaat er veel werk aan vooraf. © Noordhoff Uitgevers
Exploitatiebegroting Deel 2
Goederen en inkoop H7 Rendement inkoopbeleid Ondernemer detailhandel.
Projectwijzer 5 H3 Account- en marktanalyse Middenkader Engineering.
5.1 Hoeveel kost dat? Afzet is het aantal producten dat een bedrijf verkoopt. Vermenigvuldig je de afzet met de verkoopprijs (excl. btw) dan weet je wat.
Economie H1 Omzet en winst Manager Handel.
Accountmanagement H2 Prognoses Junior accountmanager.
Verkoopcijfers H1 Omzet en winst Eerste verkoper.
Hoe komt de verkoopprijs van een ijsje tot stand?
Retaileconomie hoofdstuk 1, paragraaf 1.7
Break-even analyse Hoeveel moet ik minimaal produceren om geen verlies te maken?= p.
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Winstberekening Belangrijk PROGRAMMA:
 Drie soorten opgaven: ◦ vanuit de prijs exclusief btw ◦ vanuit een btw-bedrag ◦ vanuit de prijs inclusief btw.
Aantekeningen hfst 6.
J. de Lange ECONOMIE HOE KUN JE DAT NOU MAKEN?. Marktaandeel Ex-BTW en In-BTW Arbeidsproductiviteit Belangrijk PROGRAMMA:
Keuzemodule Groen Ondernemen Coen van Wetering
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Weet jij hoeveel geld je op dit moment hebt op je rekening?
Bepalen nettoverkoopprijs. Opbrengsten en kosten. Netto verkoopprijs is exclusief BTW !!! Euro’sprocenten Nettoverkoopprijs = Opbrengst (p*q) 100 Inkoop.
H o o f d s t u k 3 H e t W e l v a a r t s p e i l § 3.1 Werken en waar? Drie bestaansmiddelen of economische sectoren Primaire, secundaire en tertiaire.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Rekenvaardigheid Procenten. Absoluut, relatief, cumulatief Absolute getallen: aantal stuks of eenheden Relatieve getallen: als deel van een groter geheel.
Hoofdstuk 2 De winstmarge
Hoofdstuk 6 Productie.
Constante kosten / variabele kosten. Ondernemer zijn Waarom ben je ondernemer? Om geld te kunnen verdienen. Voordat je kunt beginnen: Ga je:
Marketingstrategie.
Hoofdstuk 6 Productie en markt.
omzet, inkoopwaarde, bedrijfskosten en nettoresultaat
Omzet-kosten-winst HAVO 3
Hoofdstuk 2 De winstmarge VWO 3
Welkom VWO 5..
Lesbrief Vervoer H2.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Welkom op dag 2 van Jong Ondernemen
verwarring begrippen omzet of winst
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
BTW = Belasting toegevoegde waarde
Hoofdstuk 9 M&O + in groepjes Havo3 iPad.
Vmbo 2 economie Goede producten?
Welkom Havo 5..
Omzet en inkoopwaarde.
Welkom VWO 5..
De brutowinstmethode  .
Les: H.3 Het marketingplan
Welkom havo/vwo 3..
Welkom Havo/vwo 3..
Afzet = Aantal verkochte producten
PRODUCEREN OMZET, AFZET, WINST.
Hoofdstuk Break-evenpoint
Hoofdstuk Omzet, kosten, winst
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk Omzet in kengetallen
Financieel 1.
Projectwijzer 5 H3 Account- en marktanalyse Middenkader Engineering.
BASISREKENVAARDIGHEDEN
BALANS, W&V EN LIQ. OVERZICHT
BASISREKENVAARDIGHEDEN
Transcript van de presentatie:

Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding Menu Engineering Tim van Dalen Oktober 2011 Horeca en voeding

Menu-wattes? Bekijken wat je nu eigenlijk verkoopt Hoeveelheid (verkoopfrequentie) Hoeveel geld je daarmee verdient - Welke producten leveren de meeste winst op? En welke de miste?

Hoe? - Door het bekijken van de cijfers en deze in een Excel document te verwerken. - Je berekent de inslag (inkoop) van je product

Minimale prijs Door de gewenste inslag + de BTW hierbij op te tellen, krijg je de prijs die je gerecht eigenlijk zou moeten kosten. Dit is de Adviesverkoopprijs.

De menuprijs - Je gaat nu de menukaart bekijken en het brutowinst percentage controleren door te kijken naar de inslag uit sheet 1. - Door dit af te zetten tegen de hoeveelheid die je verkocht hebt (afzet) kun je een conclusie trekken.

Conclusie - Is het gerecht een winnaar, hardloper, slaper of een verliezer? Winnaar Veel verkocht, hoge winst Hardloper Veel verkocht, lage winst Slaper Weinig verkocht, hoge winst Verliezer Weinig verkocht, lage winst

En nu? Gerecht veranderen, schrappen, prijs verhogen of verlagen, recepturen bekijken, etc. Winnaar Veel verkocht, hoge winst Hardloper Veel verkocht, lage winst Slaper Weinig verkocht, hoge winst Verliezer Weinig verkocht, lage winst

Vragen?