De gids tussen computer en gebruiker

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Word 2007 een veelzijdige interactieve tekstverwerker De tekstverwerker werd in de jaren 70 in losse delen uitgevonden. De pionier was Donald Knuth De.
Advertisements

Linux- Ubuntu Demonstratie van de Ubuntu 8.4 Live CD.
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands Cloud Computing.
Wel om het kort uit te leggen. Linux is ook een besturingssysteem zoals Windows of Linux alleen dat je dit zelf in elkaar moet knutselen. Wat dat.
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Mac vs. PC Wat u had willen weten. Verschillen • Mac hardware en software worden gemaakt in één bedrijf: Apple • Naadloze intergratie, bijna geen onderhoud.
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
1 Rol private equity in de NL economie •Groei en innovatie •Werkgelegenheid •Herstructurering van bedrijven en sectoren.
De relaties tussen: de hardware het BIOS het besturingssysteem de toepassingsprogramma’s.
Computers Door: Jelle Smits 3TG erste.
Labnet & PTSchemes : Installatie van de toepassingen
Module A1 : Basiskennis MECG001.
Windows 7 21 september Wat gaan we behandelen ? Windows 7 Achtergrond besturingssysteem Migratie naar Windows vanuit XP of Vista Verbeteringen/veranderingen.
16-bit besturingssystemen enkel een grafische gebruikersinterface bovenop MS-DOS MS-DOS levert essentiële diensten zoals toegang tot de harde schijf.
Kennismaking met Ubuntu Linux
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Lesdoelstellingen Op het einde van deze les ken je:
Gary Kildall ?. Pc met randapparatuur Computerprogramma’s.
Geschiedenis van DOS en Windows
Apple en Windows vergeleken... clubmiddag 20 november © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Inleiding programmeren in C++ Life Science & Technology 19 januari Universiteit Leiden.
Drie belangrijke browsers Browser : programma om te surfen op het internet. Drie spelers : internet explorer, wordt geleverd bij windows besturingssysteem.
Windows Vista Basis Herman Van den Borre
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Over computers.
Clubmiddag 15 oktober 2013 Kantoor programma’s ©ab wiegman.
Word 2007 / 2010 een veelzijdige interactieve tekstverwerker
De gids tussen computer en gebruiker
Cliënt-server omgeving
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
Processor Hart van de computer.
Het gegevensverwerkend proces
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/19 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/32 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Systeemsoftware Hfdst 2
HOM COM Vergadering Nieuw begrip Cloud Computing –Online programma’s gebruiken die niet op je computer staan. –Gebruikers werken steeds meer.
HOM COM Ledenvergadering 17 – Record foto Bekijk Dubai in 45 miljard pixels Inzoomen maar !
Vervolgcursus Bibliotheek Rijswijk Seniorweb Rijswijk docent: Peter Blansjaar.
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Veilige modus F8 Presentatie door Kick de Wolff op 22 juni 2010 Bij HCC Zoetermeer Kick de Wolff
Operating Systems Informatica.
Informatica Blok 2 Hoofdstuk 4
Van Windows NT naar Vista. Hoe is Windows NT ontstaan? Gedurende 1985 tot 1990 samenwerking tussen Microsoft en IBM met als doel: “ Het vervangen van.
Lotus Notes.
9 Geschiedenis Pc’s. De eerste pc’s De eerste Personal Computer is de Altair Deze werd zo genoemd omdat de gebruiker niet langer werkte aan een.
BIOS en Opstarten.
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Basisfuncties Operating System.
© imec 2000 © imec 2001 MAX+PLUS II Installatieprocedure.
Module 3 – Hoofdstuk 2 Systeemsoftware.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
Besturingssysteem Vaak wordt de Engelse term gebruikt: Operating System ( OS ) Plaats van het OS in een computersysteem: Hardware Applicatie Operating.
Webbrowsers Inhoudsopgave  Webbrowser  Geschiedenis  Verschillende webbrowsers Bekende webbrowsers Minder bekende webbrowsers  Vergelijking.
13 september 2015 Computer Vereniging Oostzaan & Omstreken.
HjH HjH 2 1.Windows XP, Vista worden niet meer ondersteund. - gevolgen beveiligingsproblemen; denk aan bank! - nieuwe hardware zal.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
13 september 2015 Computer Vereniging Oostzaan & Omstreken.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Hoe beheer je efficiënt computers op school? Linux Terminal Server Project (LTSP)in de praktijk Rob Burggraaf Bovenschoolse ICT coördinator VPCO.
29 september 2014 – presentatie Edith Terschegget.
1 K. Werschkull Programmeren in Delphi 7 De ontwikkeling van de computer Programmeertalen Compilers Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1: De ontwikkeling van de computer.
Emulatie vs virtualisatie Docent: Schooljaar:. Emulatie vs virtualisatie Simulatie.
Webwinkel in het D-cluster van de opleiding Logistiek Ad van Kooten – docent ERP toepassingen  Pract. 1.
Informatica Welkom! maandag 16 November Les B-5.
 Schakel je pc aan.  Misschien moet je ook het scherm inschakelen.  Soms moet je een gebruikersnaam selecteren en een paswoord invoeren. Informeer.
Perry janssen, Joey van Hoek, Armand Heijder
Operating Systems Informatica.
Visie en strategie Les 2: Visie verdieping.
Office 365 Cloud Computing SaaS
Besturingssystemen Ga verder met een muisklik..
Transcript van de presentatie:

De gids tussen computer en gebruiker besturingssystemen De gids tussen computer en gebruiker

Vóór windows Aanvankelijk in een “MS-DOS omgeving” Tekstverwerking de belangrijkste toepassing. De gebruiker dient veel commando’s te kennen om te kunnen werken

Onstaan van windows Windows=vensters De apple Macintosh was de eerste “Windows” computer De mogelijkheid om te navigeren met een “muis”. Meerdere programma’s tegelijk te openen

Bill Gates neemt het idee van vensters over van apple Aanvankelijk tewerkgesteld bij IBM. In die tijd de belangrijkste computerfabrikant van hardware EN software Start zelf een onderneming op: MICROSOFT

Windows 3.1-Windows 95-Windows 98-Windows Millenium en Windows XP voor de thuisgebruiker Windows NT-Windows 2000 en Windows XP voor de zakelijke gebruiker en bedrijven. Microsoft groeit en wordt in de loop van de jaren 90 de belangrijkste leverancier van besturingssystemen. En software: office, Explorer.

Apple blijft bestaan Na een dip in de jaren 90 en dalende verkoop kent apple opnieuw een succes. Het specialiseert zich ook op de “look” van de computer. Het blijft een belangrijke producent van Hard- en software. Vooral in de VS is de apple een belangrijke concurrent voor Microsoft.

Verschil tussen MICROSOFT en APPLE Alleen software: besturingssysteem, office pakket en browser Werkt met processors van intell en amd. Is de belangrijkste marktleider in Europa Apple Zowel hard- als software die daardoor perfect op elkaar afgestemd zijn. Werkt met andere processors (motorolla) In de grafische sector voert Mac nog altijd de boventoon

Uiterlijk is er bijna geen verschil meer tussen de twee besturingssystemen

Er is meer dan alleen maar Apple en Microsoft! Even speelde ook beos mee. Maar de toekomst van dit besturingssysteem is een groot vraagteken. 1991: de Finse programmeur Linus Torvalds gaf zijn piepkleine probeerseltje "Linux" vrij op het Internet om te worden bekeken en geprobeerd door andere geïnteresseerden.

Wat brengt de toekomst? Er zijn drie grote spelers: Microsoft, Apple en Linux. Alleen deze laatste is gratis en wordt door amateurs verder ontwikkeld. De meeste software is voorlopig ontwikkeld voor Microsoft. Misschien gaat alle software op in het internet en bestaan er alleen nog maar internettoepassingen in de toekomst.