Spreekbeurt van Merran

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Waarom is de houten bovengording van een doos- of dubbel T ligger dikwijls dikker dan de ondergording? Treksterkte is ongeveer 2x de druksterkte.
Advertisements

KOM HIER, VOLG MIJ; LEERMIDDELEN VOOR JONGEREN Nieuw leerplan per 1 januari 2013; leerkrachten kunnen onderwijzen naar het voorbeeld van de Heiland en.
BioComposiet Van restafval naar product BioComposiet groep : Perry van Adrichem Ricardo Struik Tim van Paassen Arno Droogers.
Door stofomzettingen nieuwe moleculen maken
Omgaan met geschiedenis
Achtbaan ‘De Vliegende Hollander’
Gemaakt door:Tijn Schreuder
Duurzaam produceren De windmolen.
Gemaakt door: Koen en Jasper
Japan 5 Onderwijs © L. Zwartjes. Gebruiksovereenkomst Al het materiaal op deze PowerPointvoorstelling mag gebruikt worden voor eigen gebruik, voor zover.
Afrika Yoshi,Simon,Ruben.
Vertaald uit het SpaansFreddy Storm 01/2010 De metro van Stockholm wordt beschouwd als “de grootste kunstgalerij ter wereld". Er zijn 3 hoofdlijnen:
Spreekbeurt over de NASA, door Vincent
WAT KAN IK VERWACHTEN ? Radioactieve bronnen en stoffen die bij het afval en het schroot (kunnen) worden gedetecteerd.
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Florida Didier van den heuvel Groep : 7b.
Gebroeders wright door jenthe.
Door Bo en Elisabeth.  Onstaan  Julius Caeser  De romeinen  School  De cijfers  aquaduct.
tot Romeinen jaar voor Christus
Gemaakt door: Sean, Petra, Lize en Söfyan.
Paragraaf 9 Vrouwen in Actie.
Renaissance en opstand
Nieuwe stoffen, nieuwe materialen
Don Bosco in beeld en woord
GRONDSTOFFEN & MATERIALEN
Waar is je vertrouwen? Genesis 12:
De geschiedenis van Flevoland
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
Mijn spreekbeurt gaat over…
Niet storen ik maak een boek.
Geschiedenis en toekomst
Hoofd hulp Genesis 2:18 Efeziërs 5:23. Christus en de kerk dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk Efeziërs 5:32.
Spreekbeurt Fleur Otter.
Suzanne Van Bocxlaer 27 maart 2012
Vliegen doorheen de tijd
Materiaal en veiligheid
Spreekbeurt van Pascalle
Je gaat een spreekbeurt maken
ERVAREN en ONTDEKKEN Baby / Dreumes
Bouw de hoogste toren Door Stef en Feline. inhoud Hoe hebben wij het gebouwd Wat vonden wij leuk hier aan Wat vonden wij hier moeilijk aan Wat voor materialen.
Workshop knopen / splitsen
Leguit + roos bedrijfsbezoek.  geschiedenis  Wat maken ze allemaal ?  Wat gebruiken ze allemaal ?  Foto’s  The end!!!! inleiding.
INKT Beeldende Middelen Materiaal.
Deze spreekbeurt is gemaakt door: bjarne
Spreekbeurt Handbal Door Rianne.
De Vikingen.
Presentatie Vliegen Paul Hu T4B. Inhoudsopgave Geschiedenis van luchtvaart De wet van Bernoulli Krachten Motoren Wat heb ik geleerd?
Welkom in groep 8L Het laatste jaar van de basisschool!!!!!!
De Prehistorie.
 Kitesurfen is slechts een van de meest populaire sporten voor adrenaline freaks in Spanje, soms aangeduid als kiteboarding waarbij scheuren over de.
Vervoer door de tijden heen.
Vertelkast Sam Dielemans
Expressionisme schilderkunst ( )
ERVAREN en ONTDEKKEN Baby / Dreumes
Bijvoeglijke naamwoorden
De bijbel geeft je vleugels
3D printen Tot 1 minuut.
Getuigen van je redding
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Bruggen.
Mondeling Nederlands Cursus 3 – Module 4 Dag 1.
Let’s Roll 2017 Hockeyclub Montfoort
SPREEKBEURT BADMINTON
Duurzaam rouwarrangement
Materialenleer. TransferW
Meetkunst Les 7 Tegeltjes leggen.
ERVAREN en ONTDEKKEN Baby / Dreumes
Aantekening: hout Turf Steenkool
Materiaal en methode Welke materialen en methode worden er gebruikt?
Don Bosco in beeld en woord
Transcript van de presentatie:

Spreekbeurt van Merran Kiten Spreekbeurt van Merran Ik doe mijn spreekbeurt over kiten. Ik doe mijn spreekbeurt hierover omdat ik kiten erg leuk vind. Kiten betekend vliegeren.

Index Geschiedenis Vliegers Materiaal Kitesurfen Ik ga de volgende onderwerpen behandelen: Geschiedenis Vliegers Materiaal Kitesurfen

Geschiedenis Eerste vlieger 600 jaar voor Christus 1749, Benjamin Franklin doet een grote ontdekking De eerste vlieger is gemaakt in China rond 600 jaar voor Christus. Deze was gemaakt van zijde en bamboe en werd gebruikt om de afstand te meten. In 1749 laat Benjamin Frankling met een vlieger zien dat onweer elektriciteit is. Hiervoor heeft hij tijdens een onweersbui gevliegerd, dit moet je zelf nooit doen!

Rond 1900 werden vliegers gebruikt voor man-lifting. Rond 1900 komt men er achter dat vliegers krachtig genoeg zijn om mensen in de lucht te kunnen hijsen, dit noemen ze 'man-lifting'. Net als bij de eerste vliegers in China werden deze vliegers door het leger ingezet. In 1903 wordt door de gebroeders Wright het vliegtuig uitgevonden. 1903 - De gebroeders Wright Vinden het eerste vliegtuig uit

Vliegers Delta vliegers Matras vliegers Er zijn verschillende soorten vliegers. Tegenwoordig worden meestal Delta of Matras vliegers gebruikt. Delta vlieger worden vaak gebruikt als stuntvliegers. Matrasvliegers worden meestal als Power Kites gebruikt zodat je je met een buggy of een kiteboard kunt later vooruit trekken. Grote delta vliegers worden ook wel eens als power kites gebruikt.

Delta Vliegers Δ Upper spreader Spine Leading edge Trailing edge Een delta vlieger lijkt op de Griekse hoofdletter delta (Δ) De leading edge is de voorkant van de vlieger. De trailing edge is de onderkant van de vlieger. Meestal heeft een stuntvlieger meerdere stokken. De spine is de stok in het midden De Upper spreader is de dwarsstok aan de voorkant van de vlieger. De Lower spreader is de dwarsstok aan de onderkant van de vlieger. Laat hier je vlieger zien Lower spreader

Matras vliegers Trailing edge Ingang van de luchtkamer Leading edge Een matrasvlieger heeft geen stokken. Een matrasvlieger heeft luchtkamers, als de wind in de luchtkamers waait dan krijgt de vlieger zijn vorm en zal deze opstijgen. Bij de matras vlieger is de voorkant van de vlieger de leading edge en de achterkant van de vlieger de trailing edge, net als bij een delta vlieger. Laat hier je vlieger zien Leading edge

Materialen Stokken Lijnen Handles, straps en bars Doek Om te kunnen vliegeren heb je verschillende materialen nodig zoals stokken, lijnen, Handles straps en bars en het vliegerdoek.

Stokken Hout Glasvezel Koolstof Houten stokken – Houten stokken worden meestal gebruikt in 1 lijns vliegers Glasvezel stokken – Worden gebruikt in de goedkopere Delta vliegers. Glasvezel is veel goedkoper dan Koolstof. Koolstof stokken – Zijn de beste stokken voor Delta vliegers. Koolstof buigt veel minder dan glasvezel en is het erg licht waardoor de vlieger makkelijker vliegt. Laat een vliegerstok zien, en geef deze door in de klas.

Lijnen Nylon Dyneema Sleeves Bij vliegers hebben we het niet over draden of touwen maar over lijnen. Er zijn verschillede soorten vlieger lijnen. Nylon – Nylon wordt vaak gebruikt bij goedkope vliegers en vliegers welke niet zo hard trekken. Nylon is goedkoop maar het rekt veel waardoor je de vlieger minder goed kunt besturen. Ook is nylon niet zo erg sterk Dyneema – Dyneema lijnen zijn goede vliegerlijnen. Dyneema wordt door het Nederlands bedrijf DSM gemaakt. Dyneem is erg sterk, het is zelfs zo sterk dat het 15x sterker is als een draad van staal met dezelfde dikte. Ook rekt dyneema draad bijna niet zodat je de vlieger erg goed kunt besturen. Sleeves – Bij Dyneema lijnen moet je aan de uiteinde altijd sleeves hebben. Als je er gewoon een knoop in maakt dan gaat de lijn over elkaar schuren op de plaats van de knoop en kan deze smelten. Laat een lijnen zien, en geef deze door in de klas. Laat ook duidelijk zien wat de sleeves zijn.

Handles, straps en bars Handles Straps Kite bar Straps – Traps worden gebruikt bij 2 lijns vliegers. Er zijn gevoorde straps en niet gevoerde straps. Gevoerde straps zijn prettiger bij vliegers welke hard trekken. Handles – Handles worden bij 4 lijns vliegers gebruikt. Bij 4 lijns vliegers heb je 2 remlijnen, hiermee kun je de vlieger minder hard laten trekken. Kite Bar – Een kite bar kan bij 2 lijns en 4 lijns vliegers worden gebruikt. Meestal kun je een bar aan een trapeze bevestigen zodat er minder kracht op je armen komt en je minder snel moe wordt. Bij het kitesurfen word altijd gebruik gemaakt van een bar. Laat een handles en straps zien, en geef deze door in de klas. Kite bar

Doek Dacron Mylar Pergamijn Er zijn verschillende soorten materiaal voor vleigerdoek. Dacron – Dacron is een steving doek wat voor moderne vliegers word gebruikt. Mylar - Zeer stevig transparant doek, geschikt voor doorzichtige stukken in vliegers en ter versteviging van bepaalde delen Mylar wordt soms ook gebruikt voor de trailing edge van delta vliegers zodat ze stiller worden. Sommige delta vliegers kunnen veel lawaai maken. Pergamijn - Het ouderwetse vliegerpapier waarmee simpele één lijners gemaakt kunnen worden. Stuntvliegers en matras vliegers worden meestal van Dacron en Mylar gemaakt. Laat de klas voelen aan het doek van de vlieger, deze is van dacron.

Kite Surfen Kitesurfen is surfen met een groter vlieger. Soms worden er wel vliegers van 10 vierkante meter gebruikt. Kite surfen kan een gevaarlijke sport zijn omdat grote vliegers erg hard kunnen trekken en je met een trapeze vast zit aan de vlieger. Mijn favoriete kitsurfer is Ruben Lenten oftewel LEN10. Ik heb een leuk filmpje van hem.

Jeugd van tegenwoordig Lenten doet geen wedstrijden meer en laat de skils en de tricks over aan de jeugd van tegenwoordig

Einde Vraag: Waarom is een Dyneema lijn beter voor het vliegeren dan een nylon lijn? Antwoord: Omdat het erg sterk is en omdat het bijna niet uitrekt. Vraag: Van welk materiaal worden goede vliegerstokken gemaakt? Antwoord: Van koolstof Vraag: Waarom kan vliegeren gevaarlijk zijn als je dit moet grote vliegers of harde wind doet. Antwoord: Een vlieger kan als deze groot is of als het hard waaid erg hard trekken en je optillen of omver trekken.