Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
2 beeldschermen op één PC
Advertisements

Spic en Span Of CCleaner
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
BACK-UPhttp://no-brabant.hcc.nl/1 BACK-UP. BACK-UPhttp://no-brabant.hcc.nl/2 BackUp: BackUp: Zin of onzin ??? Wat … Waar … Waarom….. Waarmee …
EEN GEZAMENLIJKE PRESENTATIE VAN KICK DE WOLFF EN JULIUS HUISTRA BEIDE PRESENTATIES KOMEN WEER OP INTERNET. Kick de Wolff 25 oktober 2011 XP draaien op.
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Naar Windows Naar Windows 7 door Kick de Wolff 1 Door Kick de Wolff Ik ga U vertellen hoe U Windows 7 op een oudere computer met XP of Vista.
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
Hoera! De Computer doet het weer!
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Workshop harde schijf indelen
Uitleg installatie SAM Broadcaster v3 en v4 met de MySQL database
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging.
11 januari januari “Van elke drie pc’s heeft er een geen goede beveiliging tegen virussen en spionnen”
Windows 7 21 september Wat gaan we behandelen ? Windows 7 Achtergrond besturingssysteem Migratie naar Windows vanuit XP of Vista Verbeteringen/veranderingen.
Windows 98 installeren.
Formatteren van uw harde schijf.
CJBONLINE.NL pc-hulp Organisatie Computer & Windows (Uitgangspunt is Windows-XP SP2/feb2006)
Windows 7.
GParted Voordracht bij HCC Zoetermeer op dinsdag 9 februari 2010 door Theo de Zeeuw.
Hoe kan ik naar zo’n ding kijken?
OPSLAGMEDIA Evy Van Cleemputte.
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Een goed begin is het halve werk….
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/16 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Naam:linda Mijn hobby:Grad Damen Klik op “Naam”. Vul je naam in .
HomCom – mei 2013 (hoe standaard opslaglocaties verplaatsen)
Backup & Recovery Windows 2003 Server Onderhoud en Beheer Netwerken 4.
via Picasa Bestanden op CD of DVD branden
Onderhoud met IOBit-tools woensdag 4 januari 2012.
De geplande presentatie van Beamers gaat vandaag niet door. Daarom nu een eerste verkenning van Vista en MS Office De presentatie komt ook op mijn.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Lezing door Kick de Wolff
Image backup maken van Windows partitie.
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
KICK DE WOLFF Presentatie april 2011 Diverse programma’s Kick de Wolff april 2011.
Antwoorden op vragen tijdens/na de presentatie Kick de Wolff maart 2011 De tijdens en na de presentatie gestelde vragen en de ervaringen van mij worden.
Veilige modus F8 Presentatie door Kick de Wolff op 22 juni 2010 Bij HCC Zoetermeer Kick de Wolff
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Schijvenbeheer Disk Management t/m
Computer Club Bodegraven Organisatie en mappen. 8 januari 2013 De programma’s en bestanden staan in het externe geheugen: 1. z.g. harde schijf(en); in-
Vraag aan de Helpdesk: Hoe kan ik LIEFDE installeren?
Back-up.
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
Back-up 9 januari Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Stap 2) Het instellen van het netwerk Benodigdheden : -2 Verschillende IP adressen -2 Verschillende MAC-adressen -2 Virtuele machines.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
WAT IS ER NIET BEHANDELD IN Van BIOS naar UEFI, een zegening of een vloek. WAT IS ER NIET BESPROKEN IN Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. EN.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
Systeemherstel woensdag 17 februari Systeemherstel Help, mijn computer werkt niet goed meer !! Wat nu?
Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Wat is een Back-up Wat is synchroniseren Wat is een kopie maken Vragen vooraf.
EiD lezer en windows 10 Met de browser Edge. Windows 10 en Edge browser  Wie straks zijn belasting wil invullen via Taks On Web en dit wil doen via zijn.
Waarom back-up (kopie) Harde schijf kapot PC vervuild (Image) Virus (Image) Verkeerde handeling waardoor Pc niet meer opstart (Image) Kopie bestanden op.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
3 Hardware 3.4. Extern geheugen.
Speedy’s go digital – basecamp base
Transcript van de presentatie:

Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff

Chrash Onlangs paste ik op mijn S-Ata schijf de grote van een tweetal partities aan via Partition Magic. Na het afsluiten crashte de schijf. Schijf indeling was waarschijnlijk stuk. PM kon er niets meer mee. Ook Windows deed het niet meer. Opstart diskette kon er ook niets meer mee.

Schijven in mijn computer Primaire IDE (master) (80gb) Primaire IDE (slave) (80Gb) Eerste S-Ata 120 GB

Eerste (primaire,master) IDE-disk Oude situatie Video windows ?? speel windows Nieuwe situatie C: Windows XP(boot) D: Data (Fat 32) E: Extra (Fat32) F: Foto’s (fat32) Lege partitie Oude Windows XPP

TWEEDE (primaire, slave) IDE disk Oude situatie Windows 98SE Backup Nieuwe situatie Windows 98SE Backup

Derde S-Ata schijf 120 GB Oude situatie C: Windows XP(boot) D: data E: Extra F: Foto’s G: Video data H: ?? Nieuwe situatie Ruimte voor nieuwe Windows Video data

Wat nu? Ik was wel al mijn data, foto’s, Video en extra zaken kwijt. Schijfcontrole met floppy van fabrikant Maxtor gedraaid. Melding was dat schijf stuk was. Leverancier gebeld, kon hem omruilen aangezien er nog garantie op zat. Maar dan was ik nog steeds veel kwijt.

Windows. Wat heb ik gedaan. Op eerste partitie van primaire IDE schijf een nieuwe Windows geïnstalleerd. Deze kon ook niet bij kapotte schijf. Gaf helemaal niets weer. Balen!!!!!!

Wat was ik kwijt aan belangrijke zaken: Mijn documenten met alles wat er in zat. Ik heb erg veel belangrijke data van eigen administratie en penningmeesterschappen. s, Adresboek, instellingen Mijn Foto’s (had wel backup van april 2005) Al de gebruikers instellingen van allerhande programma’s zoals Internet, Word, Excel etc. Favorieten, Cookies

Wat was ik kwijt aan minder belangrijke zaken Outlook (agenda en adressenbestanden) stonden gelukkig ook op mijn PDA. Wachtoorden bestand (Ewallet) stonden ook op PDA. Mijn Video bestanden Allerlei geïnstalleerde programma’s (had ik gelukkig cd’s van) Downloads.Etc.

Ghost 2003 Om toch iets te proberen, Ghost 2003 van floppy opgestart. Bleek de eerste drie partities van de S-ATA schijf te kunnen herkennen de rest niet meer. Gauw ruimte gemaakt op andere schijven. De drie partities gekopieerd van S-ATA schijf naar primaire IDE schijf. Hierdoor de Data en Extra partitie gered. Ook gered de oude Windows om zaken na te kunnen kijken. Zoals, wat er was geïnstalleerd. Uit oude Windows overgehaald: Cookies, favorieten cust.dic etc. Foto’s van Ghost Image terug gehaald.

Backuppen op andere schijf. Doordat ik backup op een andere schijf kon ik Ghost image van mijn Foto partitie terug halen zonder al te veel verlies. (recente foto’s stonden ook op PC van mijn vrouw. Maar de meeste backups waren te oud. Slordig!!!!

Wat met de oude schijf. Ik had nog garantie (10 dagen) Maar ik was huiverig om schijf met zoveel data in te leveren. Met het programma van de fabrikant een Low-level format gedaan. Duurde erg lang. Schijf was daarna weer helemaal in orde. Het was dus duidelijk een administratieve fout. Weer partities er op gezet.

DEMO Nu even naar het programma powermax van Maxtor kijken. Eventueel naar Ghost 2003 (afhankelijk van de tijd)

Risico’s Er verdwijnen bestanden Op het terug halen van bestanden via programmatjes wil ik hier niet op in gaan

Risico’s Een partitie doet het niet meer O.a. de Windows partitie door problemen met Windows Een hele partitie is niet meer beschikbaar

Risico’s Hele schijf stopt zijn werk Mogelijke oorzaak is dat Windows kapot is. Schijf kapot door technische storing Schijf kapot door indelings fout.

Risico’s Gehele PC’s Crasht Elektra storing Brand Diefstal van PC

Adviezen Zorg voor minstens een extra partitie Liefst extra harde schijf (intern/extern) Gebruik een goed backup programma Goede backup procedures Zet data voor vakantie/weekendje weg op externe harddisk en berg deze ergens anders op. (tegen diefstal) Alles afhankelijk van de belangrijkheid van Uw gegevens

Adviezen Wat doe ik Ik heb een aparte harddisk voor backups Ik gebruik nu Ghost 9 (Ghost 10 is net uit € 69,95) Ik maak nu handmatig backups van mijn partities. Ik laat nu automatisch incrementable’s maken. Ik zet nu regelmatig data op CD en berg deze buitenshuis op. (ivm brand/diefstal) Wel in mootjes die niet groter zijn dan één DVD.

Ghost 9 Ghost 9 heeft als voordeel over Ghost 2003 dat deze online een image van een partitie kan maken en deze via incrementables up to date kan houden. Je kan ook bestanden en mappen online terug zetten. Via de CD van Ghost 9 kun je offline alles terug zetten of gedeeltelijk terug zetten

DEMO En nu eindelijk de Demo van Ghost 9.

Demo Rondleiding door Ghost Backup taak maken Bestaande taak uitvoeren Bestand terug halen van oude backup Terug halen van een station (I:) Ghost van af CD

Afsluitend Deze presentatie zal ik op mijn website zetten om hem nog eens door te kijken. Hartelijk dank voor uw aandacht. Kick de Wolff