Vrijheid – Blijheid Gouden kooi… De aanvliegroute van de wet De inhoud bij voorbaat gekleurd Leven in vrijheid = Feest! “God is liefde” De kern.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Advertisements

Genade en veroordeling
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
23 maart 2014 Zoetermeer. Galaten 2 1 Daarna ging ik na verloop van veertien jaar weder naar Jeruzalem met Barnabas en nam ook Titus mede; = na het.
Kommer en kak Of Vrijheid?.
SCHUILEN BIJ GOD.
Gevangen in vrijheid Filemon : 14. Paulus privé? Evangelie met persoonlijke inzet Evangelie met persoonlijke inzet Anderen bij betrokken Anderen bij betrokken.
Geen ander evangelie.
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
Laat de Heer uw vreugde blijven
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Leiden vanuit intimiteit met de Vader XCEL 2010: Follow the leader.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Christelijke Vrijheid
‘Moeder’ leert ons naar boven en naar buiten kijken, om echt kerk van Christus te zijn. preek over Galaten 4 : 26.
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
Zitten - Wandelen - Standhouden
Startzondag 6 augustus 2014 Protestantse Gemeente te Bussum
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
5 mei 2013 Zoetermeer 1. politieke vrijheid fysieke vrijheid maatschappelijke vrijheid relationele vrijheid emotionele vrijheid 2.
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Welke God? De drie-enige God Occultisme Afgoden Allah = God?
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Welkom in deze kerkdienst Schriftlezingen zijn: Genesis 4:1-16 Mattheus 5:21, 22, 43 – 48 Thema: Zesde Gebod Gij zult niet doodslaan nav Heidelbergse Catechismus.
Erger niet... 1.
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
Wie niet sterk is moet slim zijn
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
de vrucht van de geest: vrede, geduld
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Kind van God.
Christelijke vrijheid
Overweldigende GENADE 23 oktober 2016 Nieuw Buinen.
Galaten 4: 4 en 5.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
De zegen van de HERE maakt rijk! Welvaartsevangelie?
1.
Vriendschap.
Hoog tijd voor een heilige oorlog?
9 – Is er maar één waarheid?
De groeten van God Dia 1.
Een nieuw begin 1.
Vrede op aarde.
Niet onder de wet zondag 23: vrijgesproken, genade, vergeving, toerekening, niet veroordeeld door de wet.
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Hoe streng is jouw God? 1.
Pinksteren: God leren vereren
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Bediening van het Woord
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
1. Wat is de kern van de psalm
De kerk broedplaats nieuwe gelovigen mooi zijn voor Jezus oefenruimte voor leven vanuit liefde en trouw.
Op de derde dag opgestaan uit de dood
DE GELUKKIGE GOD! 5. een gelukkig mens! zondagmiddag 27 mei 2018 Maarn.
Als je God kon zien, zou dat geloven
Oudejaarsavond In emotie terugkijken (vers 2 en 3)
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
het gaat om een feest! Micha - zondag! het ‘wij-gevoel’
Het leven is best ingewikkeld
Galaten.
Transcript van de presentatie:

Vrijheid – Blijheid Gouden kooi… De aanvliegroute van de wet De inhoud bij voorbaat gekleurd Leven in vrijheid = Feest! “God is liefde” De kern van het evangelie = MET God De leugen van de duivel = Zonde(r God) Hoe weet ik dat ik God vertrouwen kan? Kijken naar Jezus

Vrijheid – Blijheid Ik ben de Heer uw God, die u uit de slavernij heeft bevrijd. (Exodus 20,2) Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven. (Galaten 5,1)

Vrijheid – Blijheid Gouden kooi… De aanvliegroute van de wet De inhoud bij voorbaat gekleurd Leven in vrijheid = Feest! “God is liefde” De kern van het evangelie = MET God De leugen van de duivel = Zonde(r God) Hoe weet ik dat ik God vertrouwen kan? Kijken naar Jezus

Vrijheid – Blijheid Wie op zijn eigen verstand vertrouwt, is een dwaas, wie wijsheid als leidraad heeft, ontsnapt aan alle gevaar. (Spreuken 28,26)

Vrijheid – Blijheid Gouden kooi… De aanvliegroute van de wet De inhoud bij voorbaat gekleurd Leven in vrijheid = Feest! “God is liefde” De kern van het evangelie = MET God De leugen van de duivel = Zonde(r God) Hoe weet ik dat ik God vertrouwen kan? Kijken naar Jezus