Plateau Bocuse d’Or 29-30/01/2019
Grootste internationale gastronomische wedstrijd wereldwijd; Nationale selectie, Europese finale, wereldfinale; 24 landen uit 5 continenten; Wereldfinale: tijdens SIRHA beurs in Lyon; National Culinary Team Belgium: chef Lode De Roover en commis Piet Vande Casteele
Bocuse D’Or wereldfinale 29 – 30 januari 2019 Argentinië Australië België Brazilië Canada Chili China Denemarken Finland Frankrijk Hongarije IJsland Italië Japan Marokko Noorwegen Singapore Zuid-Korea Zweden Zwitserland Thailand Tunesië Verenigd Koninkrijk USA
Plateau en onderbord Hoofdgerecht op ‘plateau’ is het prestige stuk van de menu. Plateau is aangepast aan het hoofdingrediënt (gevogelte / wild / varken / …) Ingrediënt is niet lang op voorhand geweten Thema waarmee je als land uitpakt moet terug te voelen zijn in plateau en ornamenten (Vlaamse Meesters / Rubens) Thema moet doorgetrokken worden in menukaart en menu. Ontwikkeling plateau: Creatieve samenwerking tussen chef en ontwerper. Puntenverdeling: 30% plateau / 70% dresseren en smaak.
Samenhang thema Noorwegen. Voorgerecht Samenhang thema Noorwegen. Plateau Hoofdgerecht bord