Bediening van het Woord

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geen kerk zonder geloof!
Advertisements

Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
‘Hoe het begon in Jeruzalem...’
Sleutels van het koninkrijk Onbewust asociaal: laat die ander eerst eens naar zichzelf kijken! GKv van glashelder -> naar ??? Wie zegt dat we de waarheid.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een gegrond.
(Rooms) katholieke Kerk
Formulier om dienaren van het woord te bevestigen
Oren open! Groeien in je geloof: leren luisteren Groeien in je geloof: leren luisteren Bombardement van woorden / beelden Bombardement van woorden / beelden.
Christelijke Boektiek de Vries te Drachten
God spreekt je aan in de bijbel 2 Timoteüs 3:16-17.
zegels Johannes die huilt boekrol heel veel enthousiaste aanbidding een leeuw als lam.
God wijst je de weg van de vrede. stralend licht gaat uit de hemel over ons op.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Hand 17,11-12 ‘Yes, een gemeente die van Gods Woord houdt!’
De sleutel(s) van het koninkrijk van God
Geestelijk leiding geven in de praktijk
Tijd en ruimte voor GODS koninkrijk
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Zending vs. evangelisatie
Zingen Vers 1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne
Introductie op het thema
Preek over HC Zondag 31.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
-Arm of rijk? 1. -Welke rijkdom? 2 -Arm of rijk? -Welke rijkdom? 3 Thema: God wil ons de ware rijkdom leren 1.Christelijke tevredenheid 2.Christelijke.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Valentijnsdag liefde doet wat met een mens! 5 talen van de liefde: 1. complimenten 2. tijd en aandacht 3. kadootjes 4. dienen 5. aanraken onderlinge liefde.
Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Blz. 59 (groene boekje) Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding De kerkenraad heeft.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
1 Serie leerdiensten ‘Tucht’ 1.Basis en doel 2.Voorwaarden voor goed functioneren 3.Praktijk Waarom tucht? -Heiligheid van de gemeente -Behoud van de zondaar.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Wat doet de diaconie? VOORBEELDPRESENTATIE (FICTIEF) Uitleg over het werk van de diaconie.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 226 Schriftlezing: Hebreeën 10 : 19 – 39 Tekst: Hebreeën 10 : 21 – 25.
Leven in het koninkrijk van God Je ziet het lijden van deze wereld.
‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).
Tucht werkt alleen als alle lijnen samenkomen leerdienst Tucht Vorige week: Basis onder tucht Doel van tucht: Heiligheid van de gemeente Behoud van.
Ouderlingen en diakenen – werkers van God in zijn gemeente (1 Korintiers 3:1 – 15 en 4:1-5)
TUCHT: BASIS EN DOEL leerdienst ‘tucht’-1 1 NGB art. 29: De kenmerken waaraan men de ware kerk kan kennen, zijn deze: dat de kerk de zuivere prediking.
Reformatieherdenking 2016
Christelijke vrijheid
Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen
Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en een daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen.
Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. Verkondigen = uitroepen Aangebroken (letterlijk: vervuld) Ook Johannes: “Het koninkrijk.
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Bediening van het Woord
Bediening van het Woord
Tucht in de gemeente van Christus
Vrede op aarde.
DOEL van de TUCHT Preek 1 Tucht, wat is dat Preek 2 Doel van de Tucht
Bediening van het Woord
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Bediening van het Woord
De troost van Gods volmaakte nieuwe rijk
En als jullie een stad binnengaan en daar welkom zijn, eet dan wat je wordt voorgezet, genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: “Het koninkrijk.
U vraagt? Wij antwoorden!
Preekbespreking in de wijk
Ik leef van de geef.
Welkom in deze kerkdienst
Ik geloof dat God uit alles, ook uit het slechtste, iets goeds kan
‘Maken de muren dan christenen?’
Formulier bevestiging predikant
Ik geloof in God, de bron van alle leven
… het Licht der wereld komt…
TUCHT: Hoe doe je dat? Matteüs 18.
God heeft het eerste woord
De betekenis van onze geloofsbelijdenissen
Transcript van de presentatie:

Bediening van het Woord Thema: De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld.

De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld. Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) Toelatingsbeleid van Koninkrijk der Nederlanden Sleutels van het Koninkrijk der hemelen Toelatingsbeleid tot het Koninkrijk van God Wie is hiervoor verantwoordelijk? De christelijke kerk

De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld. De kerk die altijd onder kritiek ligt van binnenuit gericht op de kerkenraad te eng te ruimhartig en afhouding leidt tot onttrekking

De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld. De gemeente is de christelijke kerk Wij met elkaar gemeenteleden en ambtsdragers zijn samen verantwoordelijk

De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld.

Paspoort voor Gods nieuwe wereld! De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld. Paspoort voor Gods nieuwe wereld!

De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld. Twee sleutels om Gods rijk te openen en te sluiten... Eén? Het evangelie van Christus Zijn betekenis voor mensen Allemaal reclame voor Christus De zeggingskracht van het evangelie

De verantwoordelijkheid voor het toelatingsbeleid tot Gods nieuwe wereld. Kerkelijke tucht begint bij onszelf verantwoordelijkheid van ons allemaal zelftucht > onderlinge tucht > gemeentelijke (kerkelijke) tucht 'bevrijdingspastoraat' voorbeeld van Gods nieuwe wereld