1. lichtgevers in de wereld

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
een Idool VAN DALE: 1 afgod 2 aanbeden figuur CITAAT: verafgoding in deze ontkerkelijkte maatschappij.
Advertisements

Efeziërs 1:1-14.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
ALVERZOENING?!.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
"het licht dat elk mens verlicht..."
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Eén Heer: Christus Jezus
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
12 juli 2015 Zoetermeer. Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie.
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Jong en vernieuwd! 16 juli 2017 Den Haag.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
verblinding & verlichting
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
De schatkamer van Efeze 1 vrijgekocht (3) 11 juni 2016 Maarn.
HSV: Maar juist hierom heb Ik u laten bestaan, om Mijn kracht aan u te tonen, zodat Mijn Naam bekendgemaakt zal worden op heel de aarde Exodus: 9:16 NBV:
Gebed zonder eind augustus 2017 Zoetermeer.
De goede strijd! 26 februari 2017 Zoetermeer.
het geheim van zijn wil (4)
De eenheid van de geest 19 februari 2017 Urk.
What's in a name? HALLO mijn naam is... 6 augustus 2017 Den Haag.
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
5. totdat de dag aanbreekt!
God alles in allen God alles in allen
Het verzoendeksel (de beschutplaats)
De vrucht van het licht 5 februari 2017 Rotterdam.
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
2. de verlichting van het goede bericht
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
In Perspectief.
Genade & vrede! 7 januari 2018 Den Haag.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Rond de wederkomst (2) 12 oktober 2017 Rotterdam.
Schijnbare tegenstelling
De dwaasheid van het kruis
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
DE GELUKKIGE GOD! 3. aan Paulus toevertrouwd
groeien & vruchtdragen
DE GELUKKIGE GOD! 5. een gelukkig mens! zondagmiddag 27 mei 2018 Maarn.
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
lichtende sterren 4. wat het goede bericht aan het licht brengt
de brief aan de Romeinen
Model vaderschap 17 juni, 2018 Rotterdam.
God rechtvaardigt de goddeloze!
de verborgenheid van Zijn wil
Transcript van de presentatie:

1. lichtgevers in de wereld lichtende sterren 1. lichtgevers in de wereld 9 juni 2017 Maarn

9 Daarom ook verhoogde God hem uitermate en schonk hem [in genade] Filippi 2 9 Daarom ook verhoogde God hem uitermate en schonk hem [in genade] de naam boven alle naam,

10 opdat in de naam van Jezus alle knie zou buigen, Filippi 2 10 opdat in de naam van Jezus alle knie zou buigen, van hemelsen, aardsen en onderaardsen, = JAHWEH is Redder

11 en alle tong zou toejuichen dat Jezus Christus Heer is, Filippi 2 11 en alle tong zou toejuichen dat Jezus Christus Heer is, tot heerlijkheid van God, de Vader. Gr. ex-omologeo = van binnenuit-belijden

11 en alle tong zou toejuichen dat Jezus Christus Heer is, Filippi 2 11 en alle tong zou toejuichen dat Jezus Christus Heer is, tot heerlijkheid van God, de Vader.

zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, Filippi 2 12 Daarom mijn geliefden, zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, maar nu veeleer in mijn afwezigheid, met vrees en siddering, de redding van julliezelf bewerkende. vergl. 1Thessalonika 2:13 (omdat ) jullie het niet ontvingen als woord van mensen, maar zoals het waarlijk is, als woord van God dat ook inwerkt in jullie die geloven.

zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, Filippi 2 12 Daarom mijn geliefden, zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, maar nu veeleer in mijn afwezigheid, met vrees en siddering, de redding van julliezelf bewerkende. Gr. par-ousia & ap-ousia

zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, Filippi 2 12 Daarom mijn geliefden, zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, maar nu veeleer in mijn afwezigheid, met vrees en siddering, de redding van julliezelf bewerkende. phobos > fobie tromos > trauma hier positief: heilig ontzag

zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, Filippi 2 12 Daarom mijn geliefden, zoals jullie altijd gehoorzamen, niet alleen in mijn aanwezigheid, maar nu veeleer in mijn afwezigheid, met vrees en siddering, de redding van julliezelf bewerkende. als een ontzagwekkend, gegarandeerd feit!

13 Want God is het die in jullie werkt, Filippi 2 13 Want God is het die in jullie werkt, zowel het willen als het werken ten behoeve van het welbehagen [van Hem]. verwijst terug naar 2:11 ... en alle tong zou toejuichen dat Jezus Christus Heer is, tot heerlijkheid van God, de Vader.

14 Doet alles zonder gemor en door-redeneringen, Filippi 2 14 Doet alles zonder gemor en door-redeneringen, want als GOD Vader is...

15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke Filippi 2 15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke en ongekunstelde kinderen van God, smetteloos te midden van een kromme en verdraaide generatie, waarin jullie verschijnen als lichtgevers in [de] wereld, lett. waar men geen blaam op kan werpen

15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke Filippi 2 15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke en ongekunstelde kinderen van God, smetteloos te midden van een kromme en verdraaide generatie, waarin jullie verschijnen als lichtgevers in [de] wereld, elders vertaald met 'argeloos' (Mat.10:16 NBG), 'onnozel' (Rom.16:19; SV) eigenschap van kinderen

15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke Filippi 2 15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke en ongekunstelde kinderen van God, smetteloos te midden van een kromme en verdraaide generatie, waarin jullie verschijnen als lichtgevers in [de] wereld, dikwijls gebruikt voor offerdieren 1Petr.1:19; Hebr.9:14

15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke Filippi 2 15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke en ongekunstelde kinderen van God, smetteloos te midden van een kromme en verdraaide generatie, waarin jullie verschijnen als lichtgevers in [de] wereld, = fout omgekeerd/gedraaid > ver-keerd Gr. middenvorm (actief/passief)

15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke Filippi 2 15 opdat jullie zullen worden, onberispelijke en ongekunstelde kinderen van God, smetteloos te midden van een kromme en verdraaide generatie, waarin jullie verschijnen als lichtgevers in [de] wereld, Gr. kosmos

16 [het] woord van leven hooghoudend, Filippi 2 16 [het] woord van leven hooghoudend, tot roem voor mij in Christus' dag, dat ik niet voor niets liep, noch voor niets zwoegde. = van de levende GOD & opgewekte Christus

16 [het] woord van leven hooghoudend, Filippi 2 16 [het] woord van leven hooghoudend, tot roem voor mij in Christus' dag, dat ik niet voor niets liep, noch voor niets zwoegde. woord van leven = het licht gelovigen = de lichtdragers

16 [het] woord van leven hooghoudend, Filippi 2 16 [het] woord van leven hooghoudend, tot roem voor mij in Christus' dag, dat ik niet voor niets liep, noch voor niets zwoegde. wanneer God zal bekronen ZIJN werk dóór ons

16 [het] woord van leven hooghoudend, Filippi 2 16 [het] woord van leven hooghoudend, tot roem voor mij in Christus' dag, dat ik niet voor niets liep, noch voor niets zwoegde. alleen wat het woord van leven hooghoudt, zal tot roem zijn in de dag van Christus