EEN PAPEGAAI ZONDER POOTJES.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gesprekjes….
Advertisements

De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Vrouwen logica??? Een man en een vrouw
Een vrouw te zijn.
Opkomen voor jezelf.
Drie wensen van een oude vrouw
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
EEN PAPEGAAI ZONDER POOTJES.
Afspraak Heb je morgen soms ook een afspraak met de tandarts ?
Na een lange nacht van vrijen, rolde de jongen op z'n zij
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
Ga rustig zitten, kijk, luister en geniet Heerlijk, zo’n wandeling in het bos….
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
Een Limburger koopt een bril Er komt een Limburger een brillenwinkel binnen. De Limburger zegt tegen de verkoper: "Dag meneer, ich spaar brillen. Heef.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
Stomme hond. Zelf Klikken Een slager is druk aan het werk in zijn winkel. Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg. Enkele minuten.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Tennis, de rustige, respectvolle sport.
Ga rustig zitten, kijk, luister en geniet Heerlijk, zo’n wandeling in het bos….
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd !
Ik voel me zo alleen !.
Een man loopt een winkel binnen en ziet er een prachtige handbewerkte houten kat. “Wat kost die kat?” vraagt hij aan de verkoper.
Mijn verjaardag..
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
De supermarkt..
Plaats des delict: Dieren speciaalzaak. De verkoopster ging naar een kooi achter in de winkel En haalde er een aap uit: „ Dat is dan 3.000,-- €. “ De.
Dieren speciaalzaak. De verkoopster ging naar een kooi achter in de winkel en haalde er een aap uit: ‚Dat is dan Euro‘ De klant betaalde en verliet.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Ga rustig zitten, kijk, luister en geniet Heerlijk, zo’n wandeling in het bos….
Prentenboek. Gijs de Super Eekhoorn. Gemaakt door Sanne, Dagmar, Rouchelle en Dian.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
#17 “Maar er is bij mij ingebroken!” Reageerde India schel. “Het spijt me, mevrouw, maar u zei net zelf dat er niets is meegenomen. Bent u wel zeker van.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
‘Tot morgen. ’ roept de juf
"Wat ga je later worden, Jantje. " vraagt moeder. "Vuilnisman
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Stomme hond. Zelf Klikken.
Een Limburger koopt een bril
Een Belg koopt een bril.
DE MOPPENDOOS KORT EN KRACHTIG..
RD.
De Papegaai.
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
De Amerikaan: Ik ben trots op onze CIA! Die weten al wat er in de wereld aan de hand is, voordat het gebeurd is!
Op zijn 95ste besluit Don Juan nog te trouwen …
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Wat doe ik hier vandaag? Ik krijg een heleboel tips om de Bijbel te lezen. (En misschien denk ik aan het eind wel: ‘Hé, dat ga ik ook écht doen!’) Les.
Een postbode loopt zijn laatste ronde, want hij gaat met pensioen
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
De Schepping.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Het verhaal van ‘n knaapje.
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant
Welkom in deze kerkdienst
De supermarkt..
Ricky Seinstra & Mirre Dollekens
Ga rustig zitten, kijk, luister en geniet
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
Gesprekjes….
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Transcript van de presentatie:

EEN PAPEGAAI ZONDER POOTJES

EEN VENT BESLUIT OP EEN DAG DAT HET TIJD WORDT OM EEN HUISDIER AAN TE SCHAFFEN, HIJ GAAT NAAR EEN DIERENWINKEL, KIJKT ROND EN ZIET EEN PRACHTIGE PAPEGAAI, RUSTIG ZITTEND OP EEN STOK IN ZIJN KOOI, DEZE PAPEGAAI HEEFT GEEN POOTJES. WAT IS ER MET JOU AAN DE HAND, DENKT DE MAN HARDOP. TJA, ZO BEN IK GEBOREN, IK BEN EIGELIJK EEN DEFECTE PAPEGAAI ZEGT HET BEEST

HA HA LACHT DE MAN, HET LIJKT WEL OF DIE PAPEGAAI BEGRIJPT WAT IK ZEG, EN HIJ GEEFT ZELFS ANTWOORD. IK VERSTA EN BEGRIJP ALLES WAT JE ZEGT, IK BEN BOVENMATIG INTELLIGENT EN ZEER GOED OPGELEID ZEGT DE PAPEGAAI. NOU ALS JE DAN ZO SLIM BENT, VERTEL ME DAN EENS HOE JE ZONDER POOTJES ZO RECHT OP JE STOK KAN BLIJVEN ZITTEN.

NOU ZEGT DE PAPEGAAI, HET IS EEN BEETJE GENANT MAAR OKE, IK WIKKEL MIJN PAPEGAAIENLUL OM DE STOK, ALS EEN SOORT HAAK, MAAR DAT VERBERG IK MET MIJN DIKKE VERENPAK. WOW JIJ BEGRIJPT ECHT ALLES WAT IK ZEG HE. JAZEKER ANTWOORDT DE PAPEGAAI, EN BOVENDIEN SPREEK IK VLOEIEND SPAANS, FRANS, DUITS EN ENGELS, IK KAN OP ELK NIVEAU MEEPRATEN OVER BIJNA ALLES, POLITIEK, RELIGIE, SPORT EN FILOSOFIE EN IK HEB ME GESPECIALISEERD IN VOGELKUNDE, JE ZOU ME MOETEN KOPEN IK BEN EEN HELE GOEDE VRIEND VOOR JE HOOR.

DE MAN BEKIJKT HET PRIJSKAARTJE, 1500 DE MAN BEKIJKT HET PRIJSKAARTJE, 1500.00 EURO STAAT ER OP, SORRY ZEGT DE MAN, DAT KAN IK NIET BETALEN HOOR. PSST, FLUISTERT DE PAPEGAAI, TERWIJL HIJ DE MAN MET ZIJN VLEUGEL DICHTERBIJ WENKT, NIEMAND WIL ME KOPEN OMDAT IK GEEN POOTJES HEB, BIED MAAR 150 EURO EN JE KUNT ME ZO MEENEMEN. DE MAN BIEDT 150 EURO, EN LOOPT 5 MINUTEN LATER MET DE PAPEGAAI DE WINKEL UIT, ER GAAN DAN EEN PAAR WEKEN VOORBIJ, DE PAPEGAAI IS SENSATIONEEL, INTERESSANT, LIEF VOOR IEDEREEN EN EEN PERFECTE HUISGENOOT EN VRIEND.

OP EEN DAG KOMT DE MAN VAN ZIJN WERK EN DE PAPEGAAI ZEGT PSSSSST TERWIJL HIJ WEER MET ZIJN VLEUGELS WENKT. DE MAN KOMT DICHTBIJ DE KOOI STAAN, IK WEET NIET OF IK JE DIT MOET VERTELLEN, MAAR HET GAAT OM JE VROUW EN DE POSTBODE. WAT ZEGT DE MAN !!! NOU DE POSTBODE KWAM AAN DE DEUR EN JE VROUW BEGROETTE HEM IN EEN NIETS VERHULLEND NACHTGEWAAD EN KUSTE HEM PLAT OP ZIJN BEK. EN TOEN VROEG DE MAN, WAT GEBEURDE ER TOEN? NOU DE POSTBODE KWAM BINNEN, GREEP ONDER HAAR NACHTHEMD EN BEGON HAAR OVERAL TE STRELEN.

MIJN GOD ZEGT DE MAN, INMIDDELS ZEER WOEDEND, EN VERDER, WAT DEDEN ZE NOG MEER? TOEN DEED HIJ HAAR NACHTHEMD UIT, GING DOOR ZIJN KNIEEN EN BEGON HAAR OVERAL TE LIKKEN, BEGINNEND BIJ HAAR BORSTEN EN STEEDS VERDER NAAR BENEDEN. EN TOEN, WAT GEBEURDE ER, WAT DEDEN ZE VERDER GILDE DE MAN BUITEN ZINNEN.

GEEN IDEE ZEGT DE PAPEGAAI. IK KREEG EEN STIJVE EN PLEURDE VAN MIJN STOK