De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inhoudstafel Wat is het? Werkwijze van het gebouw Waarom? Info over cactussen Filtersysteem Filmpje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inhoudstafel Wat is het? Werkwijze van het gebouw Waarom? Info over cactussen Filtersysteem Filmpje."— Transcript van de presentatie:

1

2 Inhoudstafel Wat is het? Werkwijze van het gebouw Waarom? Info over cactussen Filtersysteem Filmpje

3 Wat is het?  Een gebouw dat water zuivert en opslaat  Het bevat een filtersysteem aan de hand van grind en zand.  Het water wordt overgebracht via vilt doekjes (in de maquette) en buizen.  Beneden is er een cactusshop.  Boven is er een watertank.

4 Werkwijze van het gebouw 1. Regenwater wordt gefilterd door grind en zand. 2. Cactussen nemen gefilterd water op. 3. Water wordt via tapkraantjes uit de cactussen in een buizensysteem geleid. 4. Door de buizen gaat het naar een tank. 5. Als de cactussen vruchten produceren wordt het verkocht in de cactusshop.

5 Waarom?  De cactussen boven op het gebouw doen aan fotosynthese. -daardoor ontstaat er zuurstofgas ( O 2 )  De cactussen zijn natuurlijk afbreekbaar en produceren dragonfruit.  Het systeem zorgt ervoor dat er altijd voldoende water aanwezig is in dat gebouw.

6 Info over cactussen Cactussen komen oorspronkelijk uit Amerika. Sommige zijn winterhard en kunnen lang zonder water, dit komt door de corticale bundel. Cactussen doen aan CAM-Fotosynthese. Dit gebeurt ‘s nachts er wordt hierbij CO2 geconsumeerd en omgezet in O2.

7 Filtersysteem In het filtersysteem gebruiken we grind(= knikkers in de maquette) en zand. Het water gaat door het grind en het zand en wordt opgenomen door de cactussen en dan naar de tank geleid.

8 Filmpje


Download ppt "Inhoudstafel Wat is het? Werkwijze van het gebouw Waarom? Info over cactussen Filtersysteem Filmpje."

Verwante presentaties


Ads door Google