De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik op het plaatje voor info!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik op het plaatje voor info!"— Transcript van de presentatie:

1 Klik op het plaatje voor info!
inleiding Klik op het plaatje voor info! weetjes Skispullen huren Skischool drachten lawines

2 geschiedenis in Noord – Scandinavië hebben onderzoekers tekeningen in grotten gevonden van mensen op ski’s. de tekeningen zijn tussen de 6000 en 7000 jaar oud. Vroeger joegen de mensen op allerlei dieren. Maar in de winter konden ze de dieren niet goed vangen door de sneeuw. Toen bedachten ze dat ze beter konden glijden. Zo zijn de ski’s uitgevonden. de ski’s van toen zagen er heel anders uit dan de ski’s van nu. de alleroudste ski’s zijn 2600 jaar oud. Ze zijn in veengrond gevonden daardoor zijn ze zolang goed gebleven. De ski’s van toen zagen er zo uit: In het midden van de ski zit een gat, daar moet je je voet inzetten. Je voet wordt aan de ski bevestigd door een buigbaar takje. Deze ski’s zijn 80 cm. Lang, en 30 cm. Breed. Na het jaar 1800 gingen ze stokken gebruiken om te sturen. Eerst gebruikten ze één stok. Die gebruikten ze zoals een peddel van een kano. Dat was niet handig en toen gingen ze twee stokken gebruiken.

3 Skischool drachten Skischool drachten is een skischool in drachten waar je ski of snowboard lessen kunt krijgen. Ik krijg elke zaterdag aan het eind van de middag van 5 tot 6 les. Ik ski steeds om de tien min. Ik ski dus 30 min. En ik heb 30 min pauze. Bij Skischool drachten is het onder de 12 jaar verplicht om een skihelm te dragen. Boven de 12 jaar is het je eigen verantwoordelijkheid. Want als je geen helm op hebt en je valt, dan kun je hersenletsel oplopen of een hersenschudding. Bij skiles op een baan, heb je nodig: ski’s, skischoenen en een skihelm. Die dingen kun je gewoon lenen bij de skischool als je skiles hebt. Dit is nog een filmpje over hoe skischool drachten eruit ziet. Promotie film Skischool Drachten

4 lawines een lawine is het bovenste deel van een laag sneeuw die in de bergen is gevallen. dat bovenste deel gaat schuiven, en omdat de berg steil is rolt die laag sneeuw naar beneden en neemt steeds meer sneeuw mee. Dat is een lawine. Een lawine kan veroorzaakt worden door iemand die aan het skiën of snowboarden is, maar het kan ook veroorzaakt worden door de sneeuw zelf. Het is het handigst om op de piste te blijven, maar als je toch buiten de piste wil skiën of boarden is het verstandig om een airbagrugzak te hebben. een airbagrugzak is een rugzak waarin een airbag zit, en als er dan een lawine over je heen komt, klapt die airbag uit en zo blijf je boven de sneeuw.

5 Skispullen huren als je op wintersport bent, en als je zelf geen skispullen hebt, dan moet je skispullen huren. Bij de piste is meestal wel een winkel die skispullen verhuurt. De benodigde spullen zijn: ski’s, skischoenen, skihelm, skibril, warme skikleding, handschoenen. En buiten de piste ook nog een airbagrugzak.

6 weetjes wist je dat…. Er drie verschillende pistes zijn? wist je dat…. Er verschillende soorten ski’s zijn? wist je dat…. Je niet stil mag staan op de piste? Want dan kun je andere wintersporters in gevaar brengen.


Download ppt "Klik op het plaatje voor info!"

Verwante presentaties


Ads door Google