De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 3 - Operators Workshop Php Basic. ICT Academy Php Basic Content Operators Wiskundig Toewijzing Vergelijking.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 3 - Operators Workshop Php Basic. ICT Academy Php Basic Content Operators Wiskundig Toewijzing Vergelijking."— Transcript van de presentatie:

1 Les 3 - Operators Workshop Php Basic

2 ICT Academy Php Basic Content Operators Wiskundig Toewijzing Vergelijking

3 ICT Academy Php Basic Operator In php, en vele andere talen, zijn behoorlijk wat operatoren. We kunnen ze verdelen in de volgende groepen: Wiskundig Toewijzing Vergelijking Verhogen / verlagen Logische String Array In de eerste les zullen we gaan kijken naar de wiskundige, toewijzing en vergelijkings operatoren.

4 ICT Academy Php Basic Operator Als eerst gaan we kijken naar de wiskundige operator. Hieronder verstaan we: Optellen+ Aftrekken- Vermenigvuldigen* Delen/ Modulus% Exponent**(vanaf php versie 5.6)

5 ICT Academy Php Basic Operator Om ervoor te zorgen dat we kunnen rekenen hebben we eerst wat variabelen gedeclareerd. Hieronder staat een voorbeeld hoe je de berekeningen doet.

6 ICT Academy Php Basic Operator De modulus wordt in het programmeren regelmatig gebruikt, maar kan redelijk nieuw zijn voor jullie. De modulus is een restwaarde. Als je kijkt naar de 1 e berekening, waar $var3 = 9 en $var4 = 2. 2 past 4 keer in 9, en dan is de restwaarde 9-8 = 1. Bij de 2 e berekening, waar $var3 = 9 en $var2 = 5. 5 past maar 1 keer in 9, en dan is de restwaarde 9-5 = 4 In de variabel $resultaat komt dan ook steeds de restwaarde van de berekening.

7 ICT Academy Php Basic Operator Bij de exponent staat er achter dat het pas in versie 5.6 van php is geintroduceerd. Laten we gaan kijken of het werkt: Als ik het uitvoer krijg ik een foutmelding. Helaas werkt het bij mij niet. Maar ik heb op mijn WampServer ook versie 5.5.12 van php. Als je een nieuwere versie hebt van php zal het wel werken.

8 ICT Academy Php Basic Operator De toewijzings operator heb je eigenlijk al gezien. Als we namelijk een variabele declareren doen we een toewijzing.

9 ICT Academy Php Basic Operator Nu moet je alleen als programmeur zo lui mogelijk zijn. Dit betekent niet dat je niks moet doen, maar dat je zo min mogelijk wil typen. Hierdoor zijn er behoorlijk wat verkorte notaties. Dit is vooral als we iets met een variabel gaan doen. Nu zie je op regel 44 een berekening, en op regel 45 staat precies dezelfde berekening.

10 ICT Academy Php Basic Operator Dit kunnen we natuurlijk ook voor de rest:

11 ICT Academy Php Basic Operator Voor deze les, als laatste onderwerp, de vergelijkings operator. Bij een vergelijking zijn er altijd maar 2 resultaten mogelijk, namelijk het is waar of onwaar. In het Engels dus True of False. Deze waarde kunnen we helaas niet printen. Hierdoor gaan we gebruik maken van de functie var_dump(); Deze functie zorgt ervoor dat het resultaat geprint wordt met het type erbij. Zodra we naar de code gaan zal je een voorbeeld zien hoe het dan op het scherm komt.

12 ICT Academy Php Basic Operator Als eerste vergelijking nemen we de == Nu proberen we het resultaat te printen, maar we zien het niet.

13 ICT Academy Php Basic Operator Dus nu met de var_dump(); Nu gaan we dus zien dat het resultaat False is, en dat het type een boolean is. Het is natuurlijk false, want we vergelijken nu 4 en 5, en het is natuurlijk een ander getal. Let ook even op de schrijfwijze van var_dump. Het is een bestaande functie binnen de taal php. Een functie kan je herkennen dat het een bepaalde naam heeft met daarna de () erachter. Je zal later nog veel meer functies tegenkomen.

14 ICT Academy Php Basic Operator Dus nu met de var_dump(); Nu gaan we dus zien dat het resultaat False is, en dat het type een boolean is. Het is natuurlijk false, want we vergelijken nu 4 en 5, en het is natuurlijk een ander getal. Let ook even op de schrijfwijze van var_dump. Het is een bestaande functie binnen de taal php. Een functie kan je herkennen dat het een bepaalde naam heeft met daarna de () erachter. Je zal later nog veel meer functies tegenkomen.


Download ppt "Les 3 - Operators Workshop Php Basic. ICT Academy Php Basic Content Operators Wiskundig Toewijzing Vergelijking."

Verwante presentaties


Ads door Google