De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet."— Transcript van de presentatie:

1 Trouble shooting voor het printen

2 Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet aan het reservoir. Deze coating mag niet beschadigd worden, anders wordt het printproces negatief beïnvloed. Bij beschadiging moet er een nieuw reservoir aangeschaft worden 2) Bevestig het reservoir tegen de achterkant, zodat het platform naar beneden kan komen en niet op het reservoir blijft hangen. 3) Controleer de vloeistof voor gebruik. Als er stukjes plastic in zweven is er een grote kans dat de volgende print mislukt.

3 Reservoir 1) Het is belangrijk is dat de glasplaat aan de onderkant van het reservoir schoon zijn (streep en vetvrij) met glass-cleaner. Een vieze glasplaat zal het licht anders reflecteren waardoor de print kan mislukken 2) Houdt het reservoir met 2 handen aan de zijkant vast, zodat de onderkant niet vies word. 3) Het is belangrijk dat u schoon werkt en dat er geen materiaal resten in de printer kan komen. Onder de glasplaat bevind zich alle technologie, die anders beschadigd wordt. 4) Bevestigingsbeugels aan de zijkant licht inklemmen (geen kracht gebruiken).

4 Platform 1)Belangrijk is dat het bouwplatform (metaal) schoon is, voordat het weer gebruikt wordt voor de volgende printjob. Als het platform vies is, kan het zijn dat de volgende printjob niet goed hecht aan het platform 2)De knop om het platform vast te draaien, licht aandraaien (wederom geen kracht gebruiken).

5 Materiaal 1) Schudden voor gebruik: Voor dat u het materiaal in het reservoir giet, is het belangrijk dat het materiaal van te voren goed geschud word, zodat het materiaal homogeen is voordat u begint. 2) Hergebruik van materiaal: Het is handig om meerdere reservoirs aan te schaffen en deze na gebruik af te dekken en in een donkere kast te plaatsen, buiten bereik van UV-licht. Belangrijk is dat u het materiaal voor hergebruik oproert, gebruik hiervoor geen scherpe materialen, zodat de coating laag in het reservoir niet beschadigd. 4) Hoeveelheid materiaal: Vul het reservoir voor elke printjob tot 50% vol 5) Mengen: De verschillende biocompatibele materialen niet mengen met elkaar

6 Werkstuk past niet: Als een werkstuk niet past, controleer dan of de printkwaliteit goed is. Als er laagjes te zien zijn op het werkstuk is de kwaliteit goed! Controleer daarnaast of de juiste machine en juiste parameters gekozen zijn in de Netfabb software.

7 Plakkerige of witte uitslag op werkstukken na uitharden: Het schoonmaken van geprinte werkstukken is van groot belang. Na de 2 de keer wassen in ethanol moeten de werkstukken niet meer plakkerig aanvoelen. Als dit wel zo is wordt het tijd dat het 2 de bakje alcohol verschoond wordt! Als er witte uitslag op de werkstukken zit na uitharden is de alcohol niet uitgedampt. Na het wassen in alcohol dienen de werkstukken 5 minuten uit te dampen. Als alle alcohol er af is kunnen de werkstukken in de uv box.

8 Software Trouble Shooting

9 1) Open (scan) bestand. Open bestanden kunnen niet geprint worden

10 2) Gesloten model In 25% van de gevallen lukt dit, het duurt lang, daarnaast wordt er geen mooi model gevormd, de onderkant is niet recht! Reparatie knop

11 3) Support Alleen modellen hebben geen supports nodig. Alle andere dentale werkstukken wel! Lepel zweeft boven platform. Handvat biedt te weinig support: extra supports plaatsen Supports toevoegen

12 4) Support Het rood gemarkeerde deel heeft support nodig: (Klik in de modus Diavoorstelling op de pijl) Beeld vereenvoudigen

13 (Klik in de modus Diavoorstelling op de pijl) Supports plaatsen op het rood gemarkeerde vlak

14 (Klik in de modus Diavoorstelling op de pijl) Leren in laagjes te denken: Elk lokaal minimum heeft supports nodig! In het gele vlak is op de punt van de lepel geen support geplaatst. Deze wordt geprint maar heeft geen ondersteuning, gevolg: printfout. Gedeeltelijk of hele lepel mislukt!

15 Voorbeeld in laagjes leren denken. De blauw omcirkelde stukken kunnen niet geprint worden zonder support. Oplossingen: supports plaatsen of model plat printen.

16 (Klik in de modus Diavoorstelling op de pijl) Extra zekerheid inbouwen door Grid (Groen) te plaatsen

17 Ter controle 1 ste laag laten zien: blauw is object connectie met platform!

18 4) Dentale modellen & objecten met externe supports: Makkelijk bouwen door vlakke onderkant, dit betekent geen netfabb support. Het model lijkt mooi op platform te staan.

19 Controle 1 ste laag: Model is niet 100% recht van onder. Alleen een hoek staat op het platform. Gevolg: hele platform is fout & veel schoonmaakwerk.

20 Oplossing: Model recht snijden & opnieuw uitlijnen met de bodemplaat. Op de paarse driehoek met pijl klikken, daarna dubbelklik op de bodemplaat van het model. Nu wordt het model automatisch op het platform gezet Align to bottom plane

21 1 ste laag bekijken: helemaal blauw omlijnt model, dit is goed!


Download ppt "Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet."

Verwante presentaties


Ads door Google