Presentatie over: "Presentatie Zaalhockey"— Transcript van de presentatie:

1 Presentatie Zaalhockey
Voor een hoop hockeyplezier

2 Tips en Trucs (1) Practische dingen voor de scheidsrechter:
De wedstrijd begint altijd op de aangegeven tijd. Dus wees op tijd, draag binnensportschoenen en geen telefoon in je hand; Wees representatief voor de club, dus objectief; Wees één team met de collega scheidsrechter (fluit niet voor elkaars voeten); Breng rust in het fluiten en speel niet de baas, maar fluit en wijs wel resoluut; Wedstrijdduur is 35 minuten bij jeugd en bij Dames 1 en Heren 1 2x20 minuten met 5 minuten pauze; Werk na afloop van de wedstrijd direct het DWF af. Denk er aan!!! Ken je kaartnummer.

3 Tip en Trucs (2) Veld: Slagen: Cirkel (zwarte lijn);
Strafbalstip is 7 meter van doel (Vaak het zwarte streepje recht voor het doel het verst af van het doel); Veldindeling Geen “veilig” midden gebied. Slagen: Alleen pushen; Alleen de bal op de grond. Geen hoge bal, uitzondering push op doel (dus alleen binnen cirkel).

4 Tip en Trucs (3) Wedstrijd: Tijdstraffen: Maximaal 12 spelers;
Teams 6 spelers; Beginnen bij minimaal 4 spelers aanwezig; Tijdwaarneming, Kaartenbeheer, stand en DWF door zaalwacht; Foutieve wissel - Strafcorner. Tijdstraffen: Groene kaart, 1 minuut; Gele kaart; 2 of 5 minuten; (administratieve afhandeling door de wedstrijdtafel, naam speler en tijd noteren) Rode kaart, definitieve verwijdering, naar kantine. (administratieve afhandeling door de wedstrijdtafel, naam speler en tijd noteren)

5 Tips en Trucs (4) Anders dan op het veld;
5 meter is 3 meter; let op 3 meter regel houdt op bij aanraken door 2e speler; Niet in het blok spelen; Niet liggend spelen; Niet hoog (10 centimeter); Geen verdedigers in doel bij strafcorner maar naast het doel, Maximaal 1 verdediger op de middenlijn;

6 Tips en Trucs (5) Anders dan op het veld (2);
Over de achterlijn??? OF uitslaan OF bij bewust over achterlijn een strafcorner (niet te snel); Bal uit laten stuiteren; 23 metergebied op veld is verdedigende helft in de zaal; Teams spelen 1 helft (bij 17,5 minuut draaien de scheidsrechters); NIEUW !!!!!! Keeper maximaal 2x wisselen; NIEUW !!!!! Aanvaller niet in de hoek opsluiten.  Strafcorner.