De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inhoud van deze handleiding Wat is Limo Werken in Limo Om optimaal te werken: meld je aan in LIMOmeld je aan in LIMO Thuiswerken = gebruik de EZProxyEZProxy.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inhoud van deze handleiding Wat is Limo Werken in Limo Om optimaal te werken: meld je aan in LIMOmeld je aan in LIMO Thuiswerken = gebruik de EZProxyEZProxy."— Transcript van de presentatie:

1 Inhoud van deze handleiding Wat is Limo Werken in Limo Om optimaal te werken: meld je aan in LIMOmeld je aan in LIMO Thuiswerken = gebruik de EZProxyEZProxy Zoeken in Limo Zoeken: algemeenalgemeen Zoektips Zoeken: simple and advanced search Zoeken: simple search: een voorbeeld Zoeken: simple search Meer resultaten Filters voor beperking en/of verfijning Filters Zoeken in fysieke collectie KU Leuven: Advanced Search Is het gevonden boek beschikbaar? Vindplaats Uitgeleend in de bibliotheek: maak een reservatiereservatie Niet in de bibliotheek, wel in een andere bibliotheek van LIBIS-Net: maak een IBL-aanvraagIBL-aanvraag Je kunt een boek / artikel niet vinden via Limo of een andere catalogus: plaats een IBL-aanvraagIBL-aanvraag Het boek / artikel is online beschikbaaronline Zoekopdrachten en resultaten bewaren Zoekopdracht bewaren Zoekopdracht Resultaten bewaren Resultaten Databanken zoeken

2 Wat is Limo? Limo zoekt gedrukte EN/OF elektronische publicaties: in alle bibliotheken van het Libisnetwerk, Lirias, databanken en in e-book collecties waartoe de KU Leuven toegang heeft (via tabblad ‘All content’) of in de fysieke collecties van de KU Leuven (via tabblad ‘Physical items in KU Leuven’) of in vrij toegankelijke databanken en e-journals (via tabblad ‘Databases / E-journals’) Let op: niet alle databanken worden automatisch doorzocht via Limo; het is eveneens mogelijk om naar de specifieke databank te gaan en dan een zoekactie te doen.

3 Meld je aan in Limo om optimaal te werken:

4 Thuis werken in Limo: gebruik de EZproxy Als je thuis e-bronnen wilt raadplegen, moet je het systeem eerst laten weten dat je tot de KU Leuven behoort door aan te melden in Limo. De EZproxy laat een “single sign-on” in Limo toe. Na het ingeven van je gebruikersnummer en wachtwoord heb je off-campus toegang tot de e- bronnen die enkel via een Associatie IP-adres bereikbaar zijn. De EZproxy is voor studenten, personeel en stagemeesters / medewerkers / coördinatoren. Via Ezproxy is de toegang tot een afgeschermde e-bron, buiten de onderwijscampus, enkel mogelijk als de bron geregistreerd is in EZproxy. http://bib.kuleuven.be/ub/nieuws/nieuw-systeem-voor-toegang-tot-e- bronnen-buiten-de-ku-leuven-campus http://bib.kuleuven.be/ub/nieuws/nieuw-systeem-voor-toegang-tot-e- bronnen-buiten-de-ku-leuven-campus

5 Zoeken: algemeen Zoeken in de fysieke collectie van één bepaalde instelling OF zoeken in het totale aanbod

6 Zoektips - Booleaanse operatoren: AND OR NOT - “exacte uitdrukkingen” - truncatie en wildcards ? 0 of 1 karakter bv. wom?n = woman en women hono?r = honor en honour * 0, 1 of meerdere karakters bv. cultur* = culture, cultural, culturally warm* = warm, warmer, warming - prioriteit van zoektermen vastleggen met behulp van haakjes

7 Zoeken: Simple and Advanced Search Simple search: zelfgekozen zoektermen in één enkel zoekveld (combinaties met Booleaanse operatoren zijn mogelijk). Advanced Search: zelfgekozen zoektermen in maximaal drie zoekvelden, met meerdere criteria om op voorhand te filteren.

8 Simple Search: een voorbeeld Personaliseer je resultaten: stel zelf je favoriete zoekdisciplines in. Uitbreiding: toon ook de resultaten zonder full tekst. Filters om de resultaten te beperken en te verfijnen: Beperking: enkel peer-reviewed tijdschriften, … Verfijning: publicatiedatum / auteurs / onderwerp / taal …

9 Door het aanvinken van “More items without full text online” stijgt het aantal zoekresultaten:

10 Als je verfijnt op ‘Resource Type’, dan zie je per categorie het aantal zoekresultaten Ook het beperken op ‘Library’, kan een handige filter zijn.

11 Zoeken in de fysieke collectie KU Leuven: Advanced Search Twee voorwaarden voor zoekopdracht: o De titel moet de woorden “social psychology” bevatten. o Het moeten publicaties zijn van de van de laatste 5 jaar.

12 Artikels online bekijken in Limo Klik op ‘View Online’ Klik op een van de links die naar de full tekst leidt

13 Hier kun je de PDF van het gewenste artikel vinden

14 Is het gevonden boek/tijdschrift beschikbaar en waar kan ik het vinden? Klik op de tab ‘Locations’ om de bibliotheken en het plaatsingsnummer te zien. Klik op de naam van de bibliotheek om meer info te krijgen.

15 Hoe reserveer ik een boek dat uitgeleend is? Als een boek uitgeleend is, kun je het reserveren via de knop ‘Request’:

16 De details van het boek/tijdschrift verschijnen. Indien je één volume van een tijdschrift wil aanvragen, vul dan het jaar, het volume en het issue in. Scroll naar beneden en klik op ‘Request’. Als de aanvraag goed verlopen is, verschijnt de tekst ‘Request placed’.

17 Het boek/tijdschrift is niet aan de KU Leuven aanwezig? Werken die niet aan de KU Leuven beschikbaar zijn, kunnen aangevraagd worden via IBL. Deze service is evenwel niet gratis! Klik op ‘Order in another library’ en vul de gegegens in. Accepteer de voorwaarden en klik op ‘Request’.

18 Een boek dat niet gevonden wordt via LIMO kan ook via IBL aangevraagd worden Ga naar ‘My Account’ Klik op ‘Requests’ Klik op ‘Order in another library’

19 Probeer zo veel mogelijk gegevens in te vullen en klik op ‘Request’.

20 Zoekopdrachten en resultaten bewaren Vink je zoekresultaat aan en klik op : ‘Save query’. Geef je query een naam en klik op ‘Save’.

21 Via ‘My citations’ kan je de bewaarde zoekopdrachten terugvinden en beheren.

22 Je kunt nu ook mappen aanmaken om het bewaren van je referenties overzichtelijk te houden.

23 Databanken / E-journals zoeken Selecteer het tabblad ‘Databases / E-journals’ en selecteer of je op databank of e- journal wil zoeken. Geef daarna de titel van de databank / tijdschrift in.


Download ppt "Inhoud van deze handleiding Wat is Limo Werken in Limo Om optimaal te werken: meld je aan in LIMOmeld je aan in LIMO Thuiswerken = gebruik de EZProxyEZProxy."

Verwante presentaties


Ads door Google