De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

How to beat the After lunch Dip!

Verwante presentaties


Presentatie over: "How to beat the After lunch Dip!"— Transcript van de presentatie:

1 How to beat the After lunch Dip!
Energizers How to beat the After lunch Dip!

2 Hersengym fysieke oefeningen
Drink veel Het advies dat uit veel hersenonderzoek naar voren komt is: drink veel (maar eet weinig). Drink bijvoorbeeld eerst twee volle glazen water. Dit verbetert de overdracht van signalen over de zenuwbaan en verhoogt het vermogen van bloedeiwitten om zuurstof te transporteren. Schoon hersenen op De hersenen worden opgeschoond door een hand op de navel te leggen, het zwaartepunt van het lichaam, en met de andere hand het lichaam tussen sleutelbeen en eerste rib aan weerszijden van het borstbeen te masseren. Neem hiervoor een halve minuut. Activeer hersenhelften De hersenen zijn te activeren door afwisselend de linker elleboog langzaam naar de rechterknie wordt gebracht en omgekeerd. Door het overschrijden van de middellijn van het lichaam wordt de samenwerking van linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd. Concentreer Doe de volgende concentratie-oefening: kruis losjes de benen, staande of zittend. Kruis tegelijkertijd de armen en handen met de duimen naar beneden, pak beide handen vast en brengt ze vervolgens onder de kin. Doe tot slot de tong tegen het verhemelte, alsof men een L zegt. Blijf 3 minuten in deze houding.

3 De mensenknoop Deel de groep in teams van 8 tot 12 leden. Ogen dicht.Laat iedereen de rechterarm voor zich uit steken en met de rechterhand een ander rechterhand opzoeken, van iemand die niet direct naast hem staat. Vasthouden. Dan hetzelfde met de linkerhand, maar de andere linkerhand mag niet van dezelfde persoon zijn als de rechterhand. Nu moeten de groepen zichzelf ontknopen zonder de handen los te laten. De groep die het eerst klaar is is de winnaar. SPECIAL NOTE: Er zijn 4 mogelijke uitkomsten: Eén grote cirkel Twee in elkaar grijpende cirkels Een acht Een cirkel binnen een cirkel.

4 Balletje Bal Iedereen staat in een kring, iemand heeft een balletje en goot dat naar een andere deelnemer, en zegt daarbij de naam van die andere deelnemer. Zo wordt het balletje willekeurig de kring rond gegooid tot iedereen aan de beurt geweest is. Onthouden van wie je de bal kreeg en naar wie je hem gooide, want…We proberen het opnieuw in dezelfde volgorde, zo snel mogelijk, zonder de bal te laten vallen. Nu komt een tweede balletje in het spel. Deze keer zeg je bij het gooien niet de naam van een persoon, maar wel een fruitsoort. Ook hier weer onthouden van wie het balletje kwam en naar wie je het gooide, want we proberen nu zo snel mogelijk de twee balletjes tegelijkertijd te gooien. Bron: Marcel Karreman – Warm-ups en energizers

5 Waslijn Deel aan elke speler vijf wasknijpers uit en laat iedereen met de knijpers in de hand voorzichtig rondwandelen. Op jouw sein probeert iedereen zo snel mogelijk alle knijpers kwijt te raken op de kledij van anderen (op de grond vallen is oprapen), maar tegelijk te vermijden dat hij/zij zelf ‘bespeld’ wordt door wasknijpers.

6 Band of Brothers Iedereen op stoel in kring, kwartdraai maken en op schoot van buur gaan liggen. Als iedereen ligt, trekken we één voor één de stoelen weg.

7 Madzimba! Starten met een oerkreet!
De groep gaat in een kring, zij aan zij staan. Even diep in en uit ademen Eén persoon (met een lange adem) start de kreet, door heel luid ‘Maaaa’ te roepen. Hierbij doet hij een stap naar voren in de kring en strekt zijn armen voor zich uit. De persoon rechts van hem doet hierop onmiddellijk hetzelfde. We gaan zo de kring rond tot iedereen luid ‘Maaaa’ roept. Wanneer de energie op een climax is, roept iedereen tegelijkertijd ‘Zimba!’. Daarbij maak je een ‘yes’ beweging: op een voet gaan staan, ander been plooien en de armen tegelijkertijd naar je toe plooien.

8 De paardenrace Timing: 10 minuten bij 12-16 deelnemers.
Bij de paardenrace doen de deelnemers alsof zij meedoen in een echte paardenrace op een renbaan. De facilitator speelt de rol van verslaggever van de race (voor de kenners onder ons: zoals Hans Eijsvogel de races op renbaan Duindigt placht te becommentariëren). De deelnemers gaan in een kring dicht naast elkaar op hun knieën zitten. Zodra de race start, beginnen ze met twee vlakke handen op de vloer te kloppen. Ze bootsen het hoefgetrappel na. En terwijl ze continu op de vloer blijven kloppen, reageren ze op het commentaar van de facilitator door vijf bewegingen: de paarden zijn onderweg: kloppen op de vloer; de paarden gaan door de waterbak: kloppen op de bovenbenen; bocht naar links: iedereen leunt naar links; bocht naar rechts: iedereen leunt naar rechts; voor de tribune: iedereen doet de wave! Het is de kunst en de lol om het tempo steeds verder op te voeren en de bewegingen steeds sneller te laten afwisselen. Het is een aanslag op de conditie. Zeker op die van de facilitator.

9 Groepzit Vraag de deelnemers om in een cirkel te gaan staan met de tenen tegen elkaar Vraag ze vervolgens te gaan zitten zonder de verbinding met de tenen te verbreken. .

10 Vuurwerk Maak kleine subgroepjes die geluid en gebaren moeten maken van verschillend vuurwerk.: Sommigen zijn bommen die sissen en ontploffen Anderen zijn duizendklappers, geïmiteerd door handgeklap Weer anderen zijn spinners die ronddraaien en spinnen, Weer anderen zijn vuurpijlen die omhoog suizen en uiteen klappen Enzovoorts Vraag ieder groepje om eerst afzonderlijk te performen. Laat daarna iedereen tegelijk optreden in een grote finale

11 Het regenwoud Ga in het midden van de groep staan en laat ze jouw bewegingen nadoen onder het maken van verschillende geluiden en gebaren die bij aspecten horen van het tropisch regenwoud (bijv. vogels, insecten, ruisende bladeren, wind, roepende dieren etc.), door met de vingers te knippen, in de handen te klappen, dierengeluiden na te bootsen etc. Het resultaat klinkt als een regenwoud.

12 De Stille Kalender Vraag de groep om op een lijn te gaan staan op volgorde van de dag en de maand waarin ze zijn geboren zijn, in stilte, zonder met elkaar te praten.


Download ppt "How to beat the After lunch Dip!"

Verwante presentaties


Ads door Google