De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nierpatienten en seksualiteit. Inhoud Eerste periode: Algemene informatie Algemene informatie MMW informatie MMW informatie Tweede periode: Stellingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nierpatienten en seksualiteit. Inhoud Eerste periode: Algemene informatie Algemene informatie MMW informatie MMW informatie Tweede periode: Stellingen."— Transcript van de presentatie:

1 Nierpatienten en seksualiteit

2 Inhoud Eerste periode: Algemene informatie Algemene informatie MMW informatie MMW informatie Tweede periode: Stellingen enz. Stellingen enz.

3 Seksualiteit = “Al wat het geslachtsleven betreft” (Wolters/Koenen)

4 “Als iemand zich een doel stelt en deze niet kan halen”

5 “Als iemand ten aanzien van zijn seksualiteit niet beleeft wat hij of zij zou willen (en kunnen) beleven”

6 Voorkomende problemen: Moeheid en minder energie Moeheid en minder energie Verlaagd libido Verlaagd libido Pijn bij gemeenschap Pijn bij gemeenschap Menstruatiestoornis Menstruatiestoornis Erectiestoornis Erectiestoornis Orgasmestoornis Orgasmestoornis Verminderde vruchtbaarheid Verminderde vruchtbaarheid Depressieve klachten Depressieve klachten Faalangst Faalangst Angst om relatie aan te gaan Angst om relatie aan te gaan Uiterlijk aspect Uiterlijk aspect

7 MMW dialyse en seksualiteit

8 Stellingen Praten over seksualiteit doe je niet, dat is het prive van de patient. Praten over seksualiteit doe je niet, dat is het prive van de patient. Dat mijn collega met patienten over seksualiteit praat zegt nog niet dat ik dat doe. Dat mijn collega met patienten over seksualiteit praat zegt nog niet dat ik dat doe. Een patient hoeft bij mij niet aan te komen met een seksueel probleem. Een patient hoeft bij mij niet aan te komen met een seksueel probleem.

9 Stellingen Als je moet gaan dialyseren is het gedaan met de seksuele geneugten. Als je moet gaan dialyseren is het gedaan met de seksuele geneugten. Als ik een PD katheter draag kan ik een nieuwe relatie wel op mijn buik schijven. Als ik een PD katheter draag kan ik een nieuwe relatie wel op mijn buik schijven. Oudere dialyse patienten moeten niet zeuren, ouderen hebben geen behoefte aan seksualiteit. Oudere dialyse patienten moeten niet zeuren, ouderen hebben geen behoefte aan seksualiteit.

10 Stelling Er is een open oor en oog, voor seksualiteitsproblemen, binnen het behandelteam. Er is een open oor en oog, voor seksualiteitsproblemen, binnen het behandelteam.


Download ppt "Nierpatienten en seksualiteit. Inhoud Eerste periode: Algemene informatie Algemene informatie MMW informatie MMW informatie Tweede periode: Stellingen."

Verwante presentaties


Ads door Google