De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld."— Transcript van de presentatie:

1 Alle kinderen mogen meedoen!

2 “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld is voor voedsel, kleding of een verwarmd huis. Lid zijn van een sportvereniging of muziekschool is geen vanzelfsprekendheid” (kinderombudsman )

3 Leergeld werkt Alle kinderen moeten mee kunnen gaan op het schoolreisje, ook als ouders dit niet kunnen betalen. Dankzij Leergeld kan dat.

4 Actie Als Leergeld hoort dat een kind niet mee kan doen, komt ze direct in actie. Korte lijnen zorgen ervoor dat Leergeld snel en effectief kan helpen.

5 Laagdrempelig Leergeld Eindhoven is een plaatselijke particuliere organisatie. Ouders of anderen (namens de ouders) kunnen snel en eenvoudig een beroep doen op leergeld.

6 Vrijwilligers Leergeld werkt met intermediairs. Dit zijn door ons opgeleide vrijwilligers die bij gezinnen thuis langs gaan om daar de situatie te beoordelen.

7 Voor elkaar Leergeld wil zoveel mogelijk kinderen bereiken en helpen. Leergeld krijgt daarvoor subsidie van de gemeente, Maar meer dan 50% van het geld komt echter van het bedrijsleven, van particuliere giften en van sponsoracties.

8 Meedoen Dankzij Leergeld kan Samira mee met het schoolreisje. En omdat Leergeld ook kon zorgen voor een andere fiets kan zij weer samen naar school en naar het zwembad. Mee kunnen doen is noodzakelijk voor de goede ontwikkeling van kinderen.

9 Opbloeien Kinderen hebben ambities. Ambities die ze niet alleen binnen de muren van het schoolgebouw kunnen ontwikkelen. Ze hebben hulp nodig om zich te ontplooien. Hulp die niet iedere ouder kan bieden.

10 Trots Leergeld laat kinderen ook meedoen met bijvoorbeeld scouting en streetdance. Meedoen maakt dat kinderen trots ervaren.

11 Leergeld bereikt kinderen

12 Deze drie Eindhovense stichtingen werken intensief samen om meedoen voor alle kinderen mogelijk te maken

13 “We moeten niet vergeten dat armoede diepe littekens achterlaat bij kinderen”. “Opgroeien in armoede mag geen stempel drukken op de rest van je leven. We zijn het aan deze kinderen verplicht om hen een beter perspectief te bieden”. Kinderombudsman “Kinderen in armoede in Nederland”

14 Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!


Download ppt "Alle kinderen mogen meedoen!. “Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor kinderen kan dit betekenen dat er onvoldoende geld."

Verwante presentaties


Ads door Google