De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Java & het Web Programma: JSTL Uitgebreide demo. JSP....herhaling Standard actions en (E)xpression (L)anguage: -Standard actions hebben de syntax: <jsp:action....attributen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Java & het Web Programma: JSTL Uitgebreide demo. JSP....herhaling Standard actions en (E)xpression (L)anguage: -Standard actions hebben de syntax: <jsp:action....attributen."— Transcript van de presentatie:

1 Java & het Web Programma: JSTL Uitgebreide demo

2 JSP....herhaling Standard actions en (E)xpression (L)anguage: -Standard actions hebben de syntax: <jsp:action....attributen jsp:useBean, jsp:getProperty -EL is een nieuwe syntax om met variabelen om te gaan op een JSP pagina

3 JSP....herhaling Voorbeeld: In de http sessie bevindt zich een winkelwagentje (Cart) met daarin o.a. een DVD met de titel 'Alien' Hoe kan deze waarde makkelijk uitgelezen worden op een JSP pagina?

4 JSTL....wat is dat(1)? Standard Actions(SA) en EL zijn er om jsp scriptless (=magic word) te maken. Echter, met SA en EL kun je nog geen 'flow' schrijven op je JSP.....denk bijvoorbeeld aan het uitlezen van een lijst met boeken waarvan je de titels op de pagina wilt weergeven....... tja......wat nu? toch maar java dan????

5 JSTL....wat is dat(2)? JSTL (Java Standard Tag Library) is een taglibrary met allerlei veel gebruikte functionaliteiten zoals: Loop constructies if-then-else constructies zetten en uitlezen van variabelen en meer.......

6 JSTL....wat is dat(3)? Er zijn een aantal jstl libraries waarvan de core het meest gebruikt wordt. algemene bewerkingen (Core Tag Library)Core Tag Library xml bewerkingen (XML Tag Library)XML Tag Library sql bewerkingen (SQL Tag Library)SQL Tag Library Internationalisatie(Internationalization Tag Library) Internationalization Tag Library Functions(JSTL Functions)JSTL Functions

7 JSTL....wat is dat(4)? Hoe gebruik je dit in een JSP? In geval van de core taglib Zorg dat jstl.jar in de WEB-INF/lib map staat van je weapp, dan bovenin de pagina: Vervolgens roep je een functie aan op de volgende manier:

8 JSTL....wat is dat(5)? Thanx to login as user Piet. Thanx to login as user Jan. Sorry, unable to login.

9 Demo simpele Motor webapp Demo: Get/Post Servlet/JSP MVC Attributen/jstl/standard actions


Download ppt "Java & het Web Programma: JSTL Uitgebreide demo. JSP....herhaling Standard actions en (E)xpression (L)anguage: -Standard actions hebben de syntax: <jsp:action....attributen."

Verwante presentaties


Ads door Google