De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gereedschappen Door Jord en Paul.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gereedschappen Door Jord en Paul."— Transcript van de presentatie:

1 Gereedschappen Door Jord en Paul

2 Boor gereedschappen  De boormachines die wij gebruiken hebben een variabel toerental tussen de 450 en 2600 omwentelingen en minimaal 750 watt. Dit heeft te maken met de diverse materialen die wij moeten penetreren. Ook gebruiken wij een accu boormachine voor het boren van het slot. Deze materialen variëren van gewoon ijzer, beton en diverse hardplates of belemmeringen genoemd. Ik hoor vaak collega's die alle hardplates met de zelfde druk en toeren boren mijn ervaring is dat je veel meer effect bereikt door je boor gedrag te laten lijden door de structuur van de bewuste hardplate.   

3  boorhulp Heel vaak is de hulp van een magneet boormachine een uitkomst maar vooral de wat grotere kasten zijn gevuld met beton en je zult dan niet veel aan de magneet hebben. Ik zelf gebruik bij de magneet ook nog een vacuüm plaat zodat de magneet ten alle tijde houvast heeft dan kun je op het te boren materiaal een constante druk uitoefenen. Ook het gebruik van een zogenaamde drill rig is een heel behulpzaam stuk gereedschap die zorgt dat je recht en met een constante druk boort.

4

5

6

7

8 Hardplates U hoort nu ons mooie termen uitkramen maar wat zijn verschillende hardplates precies? En waar bestaan zij uit. Dit is per fabrikant verschillend, sommige fabrikanten kopen deze in en er zijn ook fabrikanten die de verschillende legeringen zelf maken. Bij de meeste privé kluizen in het goedkope segment zoals b.v. de ET of PT serie van de Raat of de Juwel serie van Nauta bestaat de bepantsering om het slot uit mangaan staal. Bij de grote kluizen van b.v. Lips bestaat de hardplate uit aluminium oxide. Dit zijn maar twee voorbeelden uit de grote collectie van hardplates.

9 DUHUH !!!!! Wat is mij dit nu waard denkt u hij gooit met dingen als aluminium oxide wat koop ik hier nu voor? Wij proberen u duidelijk te maken dat het herkennen van de diverse hardplates ook een deel van het vak is en ook in je database vermeld dient te worden. Materiaal kennis is ook een gereedschap en de verschillende  manieren om de hardplates te penetreren scheelt u een hoop tijd als je de juiste snelheid en druk gebruikt. Om op de vorige voorbeelden terug te komen ik boor dunne mangaan plaatjes met veel toeren en druk en boor aluminium oxide met weinig toeren en een gemiddelde druk.

10 Rosengrens

11 Fichet

12 Hard plate’s

13 Effect van de hard plate
een om de hoek boor

14 Boren en frezen De boren die voor ons vak een must zijn, zijn natuurlijk de geslepen HSS boren in de diverse maten en een hoeveelheid beton of SDS boren omdat het het beste en snelste is om de diverse materialen met de juiste boor te penetreren. Dan de verschillende hardplate boren, deze boren zijn in wezen speciaal geslepen beton boren met een widia plaat in de kop, deze boren kunt u bij diverse leveranciers verkrijgen, ik noem er een paar die speciaal voor ons vak gemaakt worden zoals de boren van Strongarm uit de US de boren van Souber verkrijgbaar bij Duitman en de boren die geleverd worden door ons. Ik moet een kanttekening bij de Souber boren maken daar die niet tegen hoge temperaturen bestand zijn. Ook is de mangaan plaat goed te frezen met de door ons gebruikte cilinder frees.  

15

16

17 Manipulatie gereedschappen
Ook al weer zo een mooi woord maar ook de klavieren zetten met een ijzerdraadje zie ik als manipulatie. Natuurlijk zijn er hele mooie decoders en 2 in 1 stekers te koop maar dient u wel de afweging te maken of het kluis openen echt uw vak wordt of een service verlening op de door u  verkochte kasten. Maar een voorraad aan diverse diameters staaldraad is iets wat echt niet mag ontbreken in u gereedschap kist.' Ook omstel sleutels en nood dials zijn bij het kluis openen een pre. 

18

19 Nood dial

20 Nood dial 

21 Manipulatie opener voor een bepaalt type slot

22 Decoders Voor de meeste sleutel sloten zijn decoders gemaakt, het voordeel van een decoder is dat na het decoderen er meteen een sleutel is, het is schadevrij meestal ook door een ieder te gebruiken, de nadelen zijn dat een decoder zeer prijzig is en vaak ook heel breekbaar. De meeste decoders zijn inclusief make up key en er zijn decoders die je samen met een endoscoop moet gebruiken. Ik vindt het een van de meest mooie gereedschappen die er zijn vooral heel handig voor dealers van een vast merk kluizen want dan is de investering van de decoder voor 1 type slot nog te overzien.  

23

24

25 Basis gereedschappen * Ice pick
De basis gereedschappen heeft u normaal wel bij u ik zet ze toch even op een rijtje.     * Schroevendraaier set gewoon plus kruis.     * Een gewone en een terugslag vrije hamer.     * Waterpomp tang.     * Combinatie tang.     * Grip tang normaal en klein.     * Rolbandmaat.     * Schuifmaat.     * Set goede doorslagen.     * Zaklamp b.v. maglite     * Stroomhaspel * Ice pick

26 Optische gereedschappen
Als we ons serieus met het openen van kluizen bezig houden zitten we ook aan diverse Borescopen vast. Dit zijn geen goedkope apparaten dus denk goed na voor aanschaf. De belangrijkste maten zijn :      * 0  graden     * 30 graden     * 90 graden En dan met een minimale lengte van 300 mm. Ook een flexibele endoscoop kan heel nuttig zijn de diameter van de endoscopen ligt aan de maat waarop u wilt boren maar ook aan de licht opbrengst hoe dikker de endoscoop hoe meer licht. Ook heeft u een koud licht unit nodig om het licht door de endoscoop aan te sturen.                                                        

27

28

29


Download ppt "Gereedschappen Door Jord en Paul."

Verwante presentaties


Ads door Google