De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerk 2025 Waar een Woord is, is een weg. Waar het op aan komt Back to basics.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerk 2025 Waar een Woord is, is een weg. Waar het op aan komt Back to basics."— Transcript van de presentatie:

1 Kerk 2025 Waar een Woord is, is een weg

2 Waar het op aan komt Back to basics

3 Waarom kerk? 1.In de kerk hoor ik woorden die ik nergens anders hoor 2.De kerk is een gemeenschap van mensen die elkaar aanvaarden in Jezus’ naam en die voor elkaar willen instaan. 3.De kerk helpt me om te begrijpen wat ‘goed leven’ is.

4 De context van de kerk

5 Vijftal kenmerken 1.Seculiere samenleving 2.Individuele keuze 3.Netwerksamenleving 4.Digitale revolutie 5.Globalisering

6 Een agenda voor de kerk a.Rond geloof b.Rond geloofsgemeenschap c.Rond de diaconale en maatschappelijke presentie

7 Deel II – Waar het naartoe gaat In dit deel wordt gelet op de organisatie en inrichting van de Protestantse Kerk. “De vraag naar de kerk staat niet op zichzelf, maar volgt op de vraag hoe we kerk zijn en willen zijn.”

8 Het DNA van de Protestantse Kerk

9 Gestalte van de ene kerk Het hoogste gezag in de kerk heeft Christus De kerk leeft van de genade van God De genade van God wordt tastbaar in doop en avondmaal De kerk is een kerk die zending heeft De kerk is een kerk die God belijdt als Vader, Zoon en heilige Geest De Bijbel is het bronboek van de kerk

10 Anders verder Transparantie, Ruimte, Eenvoud


Download ppt "Kerk 2025 Waar een Woord is, is een weg. Waar het op aan komt Back to basics."

Verwante presentaties


Ads door Google