De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk."— Transcript van de presentatie:

1

2 Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.

3 1. De verspreiding 2. Het biotoop 3. Voedsel 4. Lengte 5. Nog niet zo lang geleden…. 6. Kleur 7. Hoofdgroepen gewervelde dieren

4 1. Merel leven het meeste in Europa en Azië. 2. Het biotoop van de merel is: Van de aangepaste loofbossen en tuinen en van de nog schuwe merel het dichte bos. 3. Wat is het voedsel van de merel?: Het voedsel van de merel bestaat uit insecten en wormen. 4. Hoe lang is de merel?: Ongeveer 24-25 cm

5 5. Nog niet zo lang geleden was de merel een schuwe bosvogel. De merel heeft zich aangepast aan de mens en leeft nu in de stad bij de mens. 6. De kleur van de merel is heel goed te zien. Het mannetje is zwart en het vrouwtje is bruin. 7. De hoofdgroepen van de gewerfelde dieren zijn: Zoogdieren Vogels Reptielen Amfibieën Vissen

6 1. Naomi: Hoe oud kan de merel worden? 2. Juf Alja: Wat is de grootste vijand van de merel? 3. Eva: Waarom zijn vrouwtjes een andere kleur en groter? 4. Sem: Waarom zitten merels in bomen? 5. Tigo: Hoe groot worden merels ongeveer 6. Iris: Leven merels alleen in Nederland of ook in andere landen?

7 Ik heb van de vragen veel geleerd maar nu de antwoorden van alle vragen. 1. De merel kan ongeveer 20 jaar worden. 2. De grootste vijand van de merel zijn de kat en roofvogels. 3. Groter zijn ze niet en een andere hebben ze wel. Die andere kleur dient voor bescherming. Als het mannetje en het vrouwtje worden aangevallen dan kan het mannetje zijn vrouwtje beschermen door middel van kleur. De kat/ roofvogel gaat achter het mannetje aan omdat die beter te zien is en het vrouwtje kan intussen ontsnappen.

8 4. Merels zitten in bomen, omdat dat hun schuilplek is. Het vrouwtje heeft de zelfde kleur als de boom dus kan ze daar makkelijk onderduiken. 5. Merels worden ongeveer 24-25 cm. 6. Merels leven niet alleen in Nederland ook in andere landen. Zelfs in andere werelddelen: Azië Europa Afrika

9

10 Ik heb geleerd om door te zetten ook als iets even tegen zit. Maar ik heb ook geleerd om hulp te vragen als iets me niet lukt. Ik heb geleerd dat je als iets niet lukt gewoon door moet proberen omdat het anders toch niet afkomt.

11 Ik vond het lastig om bronnen te zoeken die echt kloppen. Bij deze opdracht mag je niet te lastig denken, want dan gaat het fout. Als je te lastig denkt dan gaat dat te koste van de opdracht.

12 Ik vond het makkelijk toen ik vragen had die ik al wist. Het was ook makkelijk toen ik dacht dit gaat me lukken.

13 Ik vind het fijn dat jullie hebben gekeken. Ik hoop dat je wat geleerd hebt. En ik hoop dat jullie deze opdracht ook gaan doen. Het is een fantastische opdracht en je leert er veel van. Niet alleen van de opdrachten maar ook van fouten.


Download ppt "Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk."

Verwante presentaties


Ads door Google