De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Armoede in de 3 e wereld. Wat is een ontwikkelingsland? Geen hoge graad van industrialisering bereikt achterstand op verschillende vlakken De verzameling.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Armoede in de 3 e wereld. Wat is een ontwikkelingsland? Geen hoge graad van industrialisering bereikt achterstand op verschillende vlakken De verzameling."— Transcript van de presentatie:

1 armoede in de 3 e wereld

2 Wat is een ontwikkelingsland? Geen hoge graad van industrialisering bereikt achterstand op verschillende vlakken De verzameling van de ontwikkelingslanden noemt men de 3 e wereld

3 2 Voorbeelden Alle landen in Afrika De meeste landen in Azië (met uitzondering van Israël, Taiwan, Hongkong, Singapore, Japan, Thailand en Zuid-Korea)

4 Enkele oorzaken Koloniale uitbuiting en economische afhankelijkheid Politieke instabiliteit Slecht bestuursbeleid De afwezigheid van of een tekort aan productiefactoren  Natuur  Arbeid  Kapitaal Onvoldoende toegang tot onderwijs

5 Enkele schrijnende foto’s

6

7

8

9


Download ppt "Armoede in de 3 e wereld. Wat is een ontwikkelingsland? Geen hoge graad van industrialisering bereikt achterstand op verschillende vlakken De verzameling."

Verwante presentaties


Ads door Google