De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 : De sollicitatie-brief + Curriculum vitae 2 : Het sollicitatie-gesprek 3: Vervolgprocedures SLC21 : Solliciteren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 : De sollicitatie-brief + Curriculum vitae 2 : Het sollicitatie-gesprek 3: Vervolgprocedures SLC21 : Solliciteren."— Transcript van de presentatie:

1 1 : De sollicitatie-brief + Curriculum vitae 2 : Het sollicitatie-gesprek 3: Vervolgprocedures SLC21 : Solliciteren

2 Het sollicitatie-gesprek

3 Een goede voorbereiding begint met het winnen van informatie - bekijk de bijlage(n) in de stagemap(pen) - praat met studenten die er al eerder stage gelopen hebben - bezoek de web-site Het doel van een sollicitatiegesprek?? 1: jij wilt een indruk krijgen van het bedrijf (= st.plaats) en de functie (= st.werkzaamheden) ! 2: de werkgever (= stageverlener) wil een INDRUK krijgen van jou en jouw kwaliteiten!!

4 1: jij wilt een indruk krijgen van het bedrijf (= st.plaats) en de functie (= st.werkzaamheden) ! Nadenken over vragen!!! Zet de vragen van te voren op papier!! - Wat houdt het feitelijke stagewerk in? b.v. vraag naar de (verschilende technieken) -Waarom worden deze experimenten gedaan? Dus vragen naar het doel van de experimenten! -Wie wordt (worden) je stagebegeleider(s)? -Wat zijn de normale werktijden? Dit kan belangrijk zijn i.v.m. reistijden. -Je hebt een aantal persoonlijke leerdoelen, b.v. Engels praten, verslag in ‘t Engels, verbetering van het lab.journaal, presentaties (communicatie!!), enz. VRAAG wat de stageplaats hierbij kan bieden! - Is er een onkostenvergoeding (stagevergoeding)?

5 2: de werkgever (= stageverlener) wil een INDRUK krijgen van jou en jouw kwaliteiten!! - Besteed aandacht aan je kleding, je geeft daarmee aan dat je het gesprek belangrijk vindt. - Het beste is iets aan trekken dat past bij het bedrijf, functie en/of afdeling; Informeer bij anderen wat de gebruikelijke kleding is. - Trek in ieder geval iets aan waarin je je prettig voelt!! Draag je nooit een rok, doe het dan ook nu niet!! Draag je nooit een colbert, doe het dan ook nu niet!!

6 IEDEREEN is (een beetje) ZENUWACHTIG !! - Ze zullen je het hemd van het lijf vragen!! -Ze zullen je observeren, Ze zullen naar jouw lichaamstaal kijken, Ze willen je ambities weten, Ze willen je motivatie weten, …... -Realiseer je dat er meestal maar één sollicitatiegesprek is!!

7 INVULLEN FORMULIER!!


Download ppt "1 : De sollicitatie-brief + Curriculum vitae 2 : Het sollicitatie-gesprek 3: Vervolgprocedures SLC21 : Solliciteren."

Verwante presentaties


Ads door Google