De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

in China De berg De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "in China De berg De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten."— Transcript van de presentatie:

1

2 in China De berg

3

4 De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten van de hoofdstad Xi'an, niet ver van de stad Huayin. Hua was historisch de locatie van meerdere taoistische tempels en het is een centrum van traditionele Chinese vechtkunst. Minibusjes verzekeren de verbinding tussen het station van Xi’an en de stad ten noorden van de berg. Het treinstation van Hua Shan bevindt zich ongeveer 25 km ten oosten van de berg. Een kabellift brengt de bezoekers naar de noordelijke piek. Duizenden treden werden in de rots uitgehakt om het klimmen en dalen te vergemakkelijken.

5 De berg is beroemd door zijn steile, schilderachtige rotswanden en zijn gevaarlijke beklimmingen. Met meerdere pieken tot 2100 m, onderling verbonden door bergpaden, biedt de Hua Shan unieke wandelmogelijkheden. De berg trekt met zijn natuurschoon al eeuwenlang duizenden bezoekers. Af te raden voor mensen die last hebben van duizeligheid ! Langs de paden komt men voorbij kloosters, pagodes, tempels, bruggen en poorten.

6 .

7

8

9

10

11

12 Er bestaat geen twijfel over: deze beklimming is de GEVAARLIJKSTE TER WERELD ! Er is een groot verschil tussen een berg beklimmen en op een berg wandelen. Bergbeklimmers zijn getraind en ervaren, en ze beschikken over degelijk materiaal. Zij kennen ten volle de risico’s die ze lopen. Bergwandelaars zijn doorgaans pure amateurs, die dikwijls onverantwoorde risico’s nemen. Normaal zijn de klimpaden goed aangelegd, met touwen aan beide kanten waar nodig, en er zijn geen steile gedeelten waar treden nodig zijn. Een wandeling langs die paden is dan ook een plezier. De klimpaden op de berg Hua Shan zijn anders. De veiligheidsvoorzieningen zijn miniem en er zijn talrijke erg gevaarlijke passages. De Chinese autoriteiten hebben ze al meermaals verbeterd, maar op sommige plaatsen is de beklimming nog steeds een dodelijke val. Niettemin lokt de berg elk jaar duizenden enthousiaste wandelaars voor wie de risico’s niet opwegen tegen de unieke belevenis. Commentaar

13

14

15 Zomer Winter

16

17

18

19

20

21

22 Zelfs in de winter !

23

24

25

26

27

28

29

30 Adembenemend uitzichten

31

32

33

34

35

36

37

38

39 Niet uitglijden !

40 Veilig?

41

42 Op deze website vindt u het relaas van een beklimming: http://www.ssqq.com/ARCHIVE/vinlin27d.htm http://www.ssqq.com/ARCHIVE/vinlin27d.htm

43


Download ppt "in China De berg De berg Hua Shan is een van de vijf “heilige bergen" van China. Hij ligt in de provincie Shaanxi, ongeveer 100 kilometer ten oosten."

Verwante presentaties


Ads door Google