De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CvB en examencommissie samen verantwoordelijk Over de onafhankelijkheid van de examencommissie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "CvB en examencommissie samen verantwoordelijk Over de onafhankelijkheid van de examencommissie."— Transcript van de presentatie:

1 CvB en examencommissie samen verantwoordelijk Over de onafhankelijkheid van de examencommissie

2 Examineren is een publieke taak Frans de Vijlder - Lectoraat Goed bestuur en innovatiedynamiek in maatschappelijke organisaties

3 Verdeling van verantwoordelijkheden CvB Stelsel en spelregels Kwaliteit op systeemniveau Verantwoording op niveau hogeschool Examencommissie Kwaliteit examens en examinatoren Individuele examenbesluiten Verantwoording als commissie Frans de Vijlder - Lectoraat Governance en innovatiedynamiek in het onderwijs CvB en Examencommissie hebben elk een eigen verantwoordelijkheid en zijn tot elkaar veroordeeld.

4 Frans de Vijlder - Lectoraat Governance en innovatiedynamiek in het onderwijs Wat is onafhankelijk? Onafhankelijk ≠ autonoom Onafhankelijk vooronderstelt vermogen tot professioneel oordeel ‘Being professional is being accountable’ Onafhankelijkheid is niet in regels te vatten, wel met waarborgen te omkleden Spelregels voor conflicten (ze moeten er zijn voor ‘als’. Schijn van niet-onafhankelijkheid vermijden (en wel van twee kanten!)

5 Frans de Vijlder - Lectoraat Governance en innovatiedynamiek in het onderwijs Examineren is mensenwerk Alle regels ten spijt, het draait uiteindelijk om integer handelen, een morele kwestie. Dit morele aspect is in de stukken een beetje ondergesneeuwd.

6 Uw vragen en casuïstiek Frans de Vijlder - Lectoraat Governance en innovatiedynamiek in het onderwijs


Download ppt "CvB en examencommissie samen verantwoordelijk Over de onafhankelijkheid van de examencommissie."

Verwante presentaties


Ads door Google