De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gehoorzamen is cool.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gehoorzamen is cool."— Transcript van de presentatie:

1 Gehoorzamen is cool

2 1 Luister, kinderen, naar de vermaning van je vader en sla er acht op om inzicht te leren kennen, 2 want ik geef jullie een goede les: verlaat mijn onderricht niet! 3 Want ik was een zoon voor mijn vader, onervaren en een enig kind voor mijn moeder. 4 Hij onderwees mij en zei tegen mij: Laat je hart mijn woorden vasthouden: neem mijn geboden in acht en leef. 5 Verwerf wijsheid, verwerf inzicht, vergeet niet een van de woorden van mijn mond en wijk er niet van af.

3 6 Verlaat de wijsheid niet en zij zal je bewaren, heb haar lief en zij zal je beschermen. 7 Het beginsel van wijsheid is: verwerf wijsheid, en bij alles wat je verwerft: verwerf inzicht! 8 Houd haar hoog en zij zal je verheffen. Zij zal jou vereren, als je haar omhelst. 9 Zij zal je hoofd een bevallige krans geven, jou een sierlijke kroon schenken.

4 10 Luister, mijn zoon, en neem mijn woorden aan: de jaren van je leven zullen talrijk worden. 11 Ik onderwijs je in de weg van de wijsheid en laat je in de rechte sporen treden. 12 Als je gaat, zullen je voetstappen niet belemmerd worden en als je rent, zul je niet struikelen. 13 Houd vast aan de vermaning, laat niet los, neem haar in acht, want zij is je leven.

5 14 Kom niet op het pad van goddelozen, en begeef je niet op de weg van kwaaddoeners. 15 Verwerp die, ga die niet op, wijk daarvan af en ga voorbij! 16 Zij slapen immers niet als zij geen kwaad hebben gedaan, zij worden van hun slaap beroofd als zij niet iemand hebben laten struikelen.17 Want zij eten brood van goddeloosheid en drinken wijn van gewelddaden,

6 18 maar het pad van rechtvaardigen is als een schijnend licht, dat gaandeweg helderder gaat schijnen tot het volledig dag is geworden. 19 De weg van goddelozen is als de donkerheid. Zij weten niet waarover zij struikelen zullen.

7 20 Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig je oor tot wat ik zeg
20 Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig je oor tot wat ik zeg. 21 Laat ze niet wijken van je ogen, bewaar ze in het binnenste van je hart. 22 Ze zijn immers leven voor wie ze vinden, en genezing voor heel hun vlees. 23 Bescherm je hart boven alles wat te behoeden is, want daaruit zijn de uitingen van het leven. 24 Doe weg van jou valsheid van mond en houd bedrog van lippen ver van je verwijderd.

8 25 Laten je ogen recht vooruitkijken en je oogleden zich recht vóór je houden.26 Baan het spoor voor je voet, en laten al je wegen vaststaan. 27 Wijk niet af naar rechts of naar links,keer je voet af van het kwade!

9 Gehoorzaamheid begint met aandachtig Luisteren
"Luister, kinderen, naar de vermaning van je vader..." (4:1) "Luister, mijn zoon, en neem mijn woorden aan...“ (4:10) "Mijn zoon, sla acht op mijn woorden...“ (4:20)

10 Gehoorzaamheid is een uiting van je Liefde voor God
"Laat je hart mijn woorden vasthouden: neem mijn geboden in acht en leef. ....Verlaat de wijsheid niet en zij zal je bewaren, heb haar lief en zij zal je beschermen. ... Houd haar hoog en zij zal je verheffen. Zij zal jou vereren, als je haar omhelst. “ (4:4-9)

11 Gehoorzaamheid wordt je Levensstijl
"Ik onderwijs je in de weg van de wijsheid en laat je in de rechte sporen treden. (4:11) …het pad van rechtvaardigen is als een schijnend licht.” (4:18)

12 Gehoorzaamheid is Leren 'nee' zeggen
Kom niet op het pad van goddelozen, en begeef je niet op de weg van kwaaddoeners. (4:14) Verwerp die, ga die niet op, wijk daarvan af en ga voorbij! (4:15) Doe weg van jou valsheid van mond en houd bedrog van lippen ver van je verwijderd .... (4: 24), keer je voet af.... (4:27)

13 Gehoorzaamheid is een zaak van je hele Lichaam
Mijn zoon.....neig je oor..... laat ze niet wijken uit je ogen, bewaar ze in het binnenste van je hart.....bescherm je hart boven alles...., doe weg valsheid van mond en houd bedrog van lippen ver van je verwijderd. Laten je ogen recht vooruitkijken, en je oogleden zich recht voor je houden. Baan het spoor voor je voet....keer je voet af van het kwade. (4:20-27)

14 Gehoorzaamheid geeft je Licht
“...maar het pad van rechtvaardigen is als een schijnend licht, dat gaandeweg helderder gaat schijnen tot het volledig dag is geworden.“ (4:18)  "verlaat de wijsheid niet en zij zal je bewaren, heb haar lief en zij zal je beschermen." (4:6) “...als je gaat, zullen je voetstappen niet belemmerd worden en als je rent, zul je niet struikelen." (4:12)

15 Gehoorzaamheid is een Leerproces
“...maar het pad van rechtvaardigen is als een schijnend licht, dat gaandeweg helderder gaat schijnen tot het volledig dag is geworden.“ (4:18)


Download ppt "Gehoorzamen is cool."

Verwante presentaties


Ads door Google