De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom / Introductie wethouder

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom / Introductie wethouder"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom / Introductie wethouder

2 Aantal woningen:. 15. 151 woningen Koopwoningen:. 73,1% Huurwoningen:
Gebouwd vóór 1980: 63,2% 1971 – 1980 = 21,6% = 19,1% Bijna 60% voor 1980 gebouwd

3 Waarom prestatiegericht mijn woning verbeteren?
Kort algemeen verhaal over de veroudering van de Nederlandse woningvoorraad. Dat bij corporaties (prof. Sector) het besef nu begint te komen..onderhoud wordt overal structureel gepleegt. Bij particulieren echter nog niet… dit kan vele nadelige gevolgen hebben zoals (Zie *). Dit is dus ook de reden dat vanuit de overheid er hard wordt gewerkt om de verduurzaming van de gebouwde omgeving op gang te helpen… * - Kapitaalvernietiging (vastgoedwaarde vermindert door geen en/of slecht onderhoud, hierdoor kunnen veel mensen in de problemen komen met hun hypotheek e.d.); - Met het oog op stijgende energieprijzen zullen veel woningen enorm duur worden om in te wonen. Mensen kiezen daardoor eerder voor energiezuinige (nieuwbouw) woningen. Dit heeft als gevolg dat men sprinkhanengedrag gaat vertonen. Dit gebeurt nu ook al op de bedrijventerreinenmarkt. Men trekt van de verouderde gebieden, naar de nieuwbouwgebieden. Met als gevolg dat er een verpauperd, moeilijk verkoopbaar en/of verhuurbaar gebied achterblijft. Op deze manier ontstaat er een grote en kostbare herstructureringsopgave in de regio. - Onveilige woonsituaties, woningen voldoen niet meer aan de norm. Bouwkwaliteit en luchtkwaliteit kunnen enorm verslechteren en onveilige situaties veroorzaken. - Beeldkwaliteit en uitstraling van gebieden en woonwijken zal verslechteren, met als gevolg leegstand op de lange termijn.

4 Hoeveel verbruikt u thuis?
Vraag aan de zaal, wie weet hoeveel energie er wordt gebruikt binnen de woning voor gas en elektra? Maandelijkse lasten?

5 Stukje bewustwording over hoeveel geld we kwijt zijn aan gas en elektra.

6

7 Waarom gevel, dak of vloer isoleren?
Verhogen wooncomfort en binnenklimaat Minder omgevingsgeluid (overlast) Besparen op energielasten Verbetering woningkwaliteit (waarde)

8 Gevel Binnenkant buitenkant spouwmuur
EPS parels Minerale wol PUR-schuim

9

10 Bodemisolatie 40% – 60% luchtvochtigheid is gezond
Vraag aan de zaal, wie weet hoeveel energie er wordt gebruikt binnen de woning voor gas en elektra? Maandelijkse lasten?

11 Vloerisolatie meest toegepaste materialen:
- Aandachtspunten vloerisolatie houten en betonvloeren - Vloerisolatie met PUR Vloerisolatie met platen of minerale (natuurlijke) wol dekens - Vloerisolatie met Thermoskussens of prestatiefolie De mogelijkheden : binnenkant, buitenkant en spouw… het na isoleren van de spouw wordt het meest toegepast. Wat voor materiaalsoorten zijn er en wat zijn de verschillen tussen deze? Vertellen over de werkzaamheden die de aannemer bij u komt uitvoeren. De randvoorwaarden die er zijn alvorens je je spouw kunt laten isoleren En vervolgens vertellen aan de hand van het ref. voorbeeld van de woning wat de kosten ong. kunnen zijn? En wat de besparing ong. kan zijn… investering terugverdient binnen circa 6 jaar, maar dit is afhankelijk per situatie…

12

13 Infraroodopname (Dakisolatie)

14 De mogelijkheden : binnenkant, buitenkant en spouw… het na isoleren van de spouw wordt het meest toegepast. Wat voor materiaalsoorten zijn er en wat zijn de verschillen tussen deze? Vertellen over de werkzaamheden die de aannemer bij u komt uitvoeren. De randvoorwaarden die er zijn alvorens je je spouw kunt laten isoleren En vervolgens vertellen aan de hand van het ref. voorbeeld van de woning wat de kosten ong. kunnen zijn? En wat de besparing ong. kan zijn… investering terugverdient binnen circa 6 jaar, maar dit is afhankelijk per situatie…

15 Dakisolatie De mogelijkheden : binnenkant, buitenkant en spouw… het na isoleren van de spouw wordt het meest toegepast. Wat voor materiaalsoorten zijn er en wat zijn de verschillen tussen deze? Vertellen over de werkzaamheden die de aannemer bij u komt uitvoeren. De randvoorwaarden die er zijn alvorens je je spouw kunt laten isoleren En vervolgens vertellen aan de hand van het ref. voorbeeld van de woning wat de kosten ong. kunnen zijn? En wat de besparing ong. kan zijn… investering terugverdient binnen circa 6 jaar, maar dit is afhankelijk per situatie… Buitenzijde dakbeschot dampdichte / remmende laag? (PUR, bitumenpapier)  Binnenzijde dak klimaatfolie toepassen (variabele diffusieweerstand) Buitenzijde dakbeschot kaal?  Binnenzijde dak dampremmende folie toepassen (constante diffusieweerstand)

16 Besparingspotentieel bij het dak
Detail van een ongeïsoleerd dakbeschot (damp open) * Indien aan de buitenzijde een dampremmende laag aanwezig is dan dient een speciale klimaatfolie te worden toegepast in plaats van de dampremmende folie die is weergeven op bovenstaande detail doorsnede.

17 Zonnepanelen zonnecollectoren
Zonne-energie Waarom zonne-energie? Het verschil tussen een zonnepaneel en een zonnecollector Zonnepanelen zonnecollectoren

18 Vermogen Zonnepanelen wordt uitgedrukt in WattPiek (WP):
Meeste zonnepanelen hebben tegenwoordig een vermogen van 250 á 260 WP Dak op het zuiden: circa 230 kWh per paneel Koster per paneel incl. materiaal en installatie: €350,00 á €400,00

19 Nieuwe ontwikkeling/techniek:
Dunne Film zonnepanelen: Ander formaat (doorgaans 1,26 x 1 meter; Ander vermogen (145 WP, 165 WP, 170 WP etc.) Strooilicht; Meer opbrengst.

20 Horizontale douchebak met warmte terugwinning

21

22 Vraag gestuurd ventileren
Oude ventilatieboxen begin jaren 80’: continu aan; Halverwege/eind jaren ‘80: 3 standen schakelaar; Nieuwste technieken: vraag gestuurd ventileren

23 Bedankt voor uw aandacht.
Zijn er nog vragen? Oproep aan mensen zich op te geven om gezamenlijk maatregelen in te kopen. En de mensen die willen kunnen een onderhoudskalender ontvangen.


Download ppt "Welkom / Introductie wethouder"

Verwante presentaties


Ads door Google