De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MECHANISCHE ENERGIE (lichaam als massapunt) -Potentiële energie (  E P(to,t) ) Is de mogelijkheid die het lichaam bezit om arbeid te leveren als gevolg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "MECHANISCHE ENERGIE (lichaam als massapunt) -Potentiële energie (  E P(to,t) ) Is de mogelijkheid die het lichaam bezit om arbeid te leveren als gevolg."— Transcript van de presentatie:

1 MECHANISCHE ENERGIE (lichaam als massapunt) -Potentiële energie (  E P(to,t) ) Is de mogelijkheid die het lichaam bezit om arbeid te leveren als gevolg van zijn hoogte ten opzichte van een referentievlak.  E P(to,t) )=m.g.  s y(t0,t) benamingsymboolgrondéénheid massamkg versnellingg9,81 m/s² hoogteverschil  s y(t0,t) m potentiële energie  E P(to,t) ) Joule

2 MECHANISCHE ENERGIE (lichaam als massapunt) Kinetische energie (E k(t) ) Is de mogelijkheid die het lichaam bezit om arbeid te leveren als gevolg van zijn snelheid. benamingsymboolgrondéénheid massamkg snelheidv (t) m/s kinetische energie E K(to,t) ) Joule

3 MECHANISCHE ENERGIE (lichaam als massapunt) De wet van behoud van mechanische energie


Download ppt "MECHANISCHE ENERGIE (lichaam als massapunt) -Potentiële energie (  E P(to,t) ) Is de mogelijkheid die het lichaam bezit om arbeid te leveren als gevolg."

Verwante presentaties


Ads door Google