De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa."— Transcript van de presentatie:

1

2 Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa en Caleb Knoppert en Sicelo Sithole. God heeft ons geroepen om in Zuid- Afrika een kindertehuis op te zetten en daar zijn wij op dit moment mee bezig. vlnr: Marissa, Caleb, Arjan, Brando, Lianne, Jaimie, Sicelo, Ruth, Samuël, Yaëla en Salomé.

3 Doel: “Het bieden van een open huis voor ontheemde kinderen en het bieden van toekomstperspectief. Dit voor een bepaalde periode of tot ze de volwassen leeftijd hebben bereikt. Waar nodig voornoemde kinderen blijvend ondersteunen en huisvesten na het bereiken van de volwassen leeftijd. Het bieden van kwalitatief goede scholing voor de kinderen van het kindertehuis en waar mogelijk voor kinderen uit de nabije omgeving (buurt) van de school, omdat er voor zwarte kinderen bijna geen goede scholen zijn”. Citaat uit akte van st. Huis van Vreugde. Door de combinatie van een thuis te zijn voor de kinderen en het geven van onderwijs willen wij de kinderen zo goed als mogelijk helpen aan een mooie toekomst. Arjan, Marissa en Sicelo, de onderwijzers, bereiden zich voor in Zuid Afrika om daar de onderwijsgraad te halen.

4 Gezin: Brando en Lianne zullen de weeskinderen in hun gezin opnemen. Wij willen als echte ouders voor ze zijn en ze opvoeden met christelijke normen en waarden.

5 Omgeving: Het kindertehuis wordt gebouwd op eigen grond midden in het Zulu-dorpje Engoje. Het dorpje ligt in een vallei omgeven door bergen. Het is een prachtig gebied en er zijn veel dieren te zien, zoals vogels, apen, aardwolven en zelfs slangen tot wel zes meter lang. Zelf hebben wij honden, een kat, een konijn en grote parkieten. Het is echt een gezellige beestenboel! Ook is het hier heerlijk rustig! Dit is een groot voordeel voor de kinderen, zodat zij niet teveel prikkels krijgen van de wereld. Het kindertehuis zal ongeveer 16m bij 10m worden en een verdieping krijgen met slaapplaatsen voor minimaal 20 personen. De oppervlakte van onze grond is iets meer dan 2500 m². Nu maken we gebruik van “The Hall”, een vergaderruimte van de Zulu -gemeenschap voor het schooltje. Voor gasten vanuit Nederland hebben wij een 4 persoons gastenhuis gebouwd.

6 Onze financiën bestaan hoofdzakelijk uit giften. Deze kunnen bestaan uit geld, maar ook uit materialen of kleding. De verzendkosten zijn vanuit Nederland wel erg hoog, het wordt namelijk berekend per kilo. De giften zijn, buiten de eerste levensbehoeften, vooral voor het bouwen van het kindertehuis, van groot belang en het opbouwen van het schooltje. Ook verbouwen wij zelf groenten en fruit.

7 Op dit moment zijn we bezig met het bouwen van de bovenverdieping op de keuken gedeelte van het kindertehuis. Daarnaast hebben we dus ook een Pre-school waar we kinderen van de omgeving zo goed als mogelijk proberen voor te bereiden voor school. Sicelo en zijn nieuwe vrouw Tracey komen naar Zuid Afrika samen met hun pasgeboren dochtertje. We zijn dus ook druk bezig met het bouwen van hun huisje. Naast dit alles hebben we natuurlijk ook gewoon alle heden daagse dingen zoals tuin onderhoud, schoonmaken en verzorging.

8 Wat wij graag willen bereiken is dat de kinderen vreugde in hun harten mogen krijgen en ze groot brengen met de wetenschap dat God om ze geeft en Hij Zijn Zoon Jezus Christus heeft gegeven voor ons allemaal, omdat er door Hem redding is (Joh.3:16)! Ook willen wij ze goed onderwijs geven, zodat ze meer kans maken op een goede toekomst. Wij zijn God zeer dankbaar dat Hij ons deze taak toevertrouwd. Dat wij er voor deze kinderen mogen zijn en ze een thuis en toekomst mogen aanbieden!

9


Download ppt "Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa."

Verwante presentaties


Ads door Google