De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond. 5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond. 5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond."— Transcript van de presentatie:

1 Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond

2 5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond

3 De fusie tussen CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond is definitief: Beide bondsraden hebben vrijdag jl. officieel besloten tot een fusie per 1 januari 2016. De komende maanden zijn overgangsmaanden: vijf dingen zijn belangrijk om dan te weten.

4 1. Hoe ziet de structuur van de nieuwe bond eruit? De nieuwe bond heeft een andere verenigingsstructuur dan CNV Vakmensen. Er zijn straks geen vakgroepen meer, wel sectoren: - Bouw - Dienstverlening - Handel - Industrie - Vervoer - Voeding Alle leden worden ingedeeld in een sector. De top van een sector is de sectorraad. Daarin zitten kaderleden uit die sector.

5 Naast de zes sectorraden heeft de nieuwe bond een: Seniorenraad ( AOW-ers ) Anders actievenraad (uitkeringsgerechtigden) Raad voor zelfstandige professionals (ZZP) Deze drie raden worden net als de sectorraden bemenst door kaderleden. Uit deze raden wordt de bondsraad gekozen, het hoogste orgaan van de vakbond.

6 2. Wanneer worden de nieuwe raden bemenst? In het voorjaar van 2016 vinden verkiezingen plaats onder de leden van de nieuwe fusiebond. Bedoeling is dat medio 2016 bekend is wie er in de raden zitten.

7 3. En wat gebeurt er met de huidige vakgroepen tot bekend is wie de sectorraden gaat bemensen? De kaderleden die nu nog lid zijn van een vakgroep en actief zijn in deze functie, blijven dat tot en met de verkiezingen in het voorjaar. “Zo blijven ze betrokken bij en denken ze mee over de invulling van de nieuwe structuur”, zegt secretaris Johan Slok.

8 4. Wat gebeurt er met de regionale platforms? De regionale platforms maken geen deel meer uit van de verenigingsstructuur van de nieuwe bond. Vanaf halverwege 2016 zitten er geen vertegenwoordigers van de platforms meer in de bondsraad. De platforms zetten wel hun regionale activiteiten voort. De budgetten worden verruimd omdat er immers meer leden onder vallen vanwege de fusie met CNV Dienstenbond. Bedoeling is dat de regionale activiteiten van de platforms worden overgedragen aan het CNV en dat de activiteiten dus voor alle CNV-leden toegankelijk worden. Johan Slok: “Zover is het nog niet. Daarvoor moet eerst een plan van aanpak worden ontwikkeld. Natuurlijk samen met vertegenwoordigers van de platforms. Tot het zover is, gaan de platforms gewoon door met hun activiteiten.”

9 5. Hoe ziet de overgangsbondsraad eruit zolang de nieuwe bondsraad nog niet is gekozen? De overgangsbondsraad bestaat uit V ertegenwoordigers van de platforms van CNV Vakmensen V akgroepen van CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond S eniorenraden van CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond A nders actievenraden van CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond R aad voor zelfstandige professionals van CNV Dienstenbond. De overgangsraad houdt zich vanaf 1 januari 2016 tot de nieuwe bondsraad is gekozen, bezig met de lopende zaken. “Het is belangrijk dat ook deze kaderleden doorgaan met hun huidige werkzaamheden en zo kunnen bijdragen aan een goede invulling van de nieuwe structuur”, aldus Johan Slok.

10 Niet onbelangrijk De werknaam blijft CNV Vakmensen. Briefpapier e.d. blijven hetzelfde, dit om kosten te besparen. CNV Vakmensen.nl wordt slechts de statutaire naam, dit i.v.m. huidige naam “CNV Vakmensen”. Dezelfde naam houden kan statutair niet.

11 Nieuwe naam blijft CNV Vakmensen


Download ppt "Fusie CNV Vakmensen en CNV Dienstenbond. 5 Dingen die jij moet weten over de nieuwe fusiebond."

Verwante presentaties


Ads door Google