De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Productbespreking 2 la 3 1 december 2015. Goed: Relevante onderwijsvernieuwingen! Marcia: handelingsgericht werken Manon: actief leren Sandra: betekenisvol.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Productbespreking 2 la 3 1 december 2015. Goed: Relevante onderwijsvernieuwingen! Marcia: handelingsgericht werken Manon: actief leren Sandra: betekenisvol."— Transcript van de presentatie:

1 Productbespreking 2 la 3 1 december 2015

2 Goed: Relevante onderwijsvernieuwingen! Marcia: handelingsgericht werken Manon: actief leren Sandra: betekenisvol leren Roland: flipping the classroom

3 Goed: aanpak Inleiding en leeswijzer, uitleggen wat je gaat doen (Manon, Sandra) Internationale blik (Manon) Interviewverslagen ( Roland) Gericht om feedback vragen ( Marcia) Aankondiging dat de effectiviteit in de advisering meegenomen wordt (Sandra)

4 Tips aanpak Voor de lezer is de casus van je paper nieuw. Maak gebruik van de kernconcepten van het perspectief om de onderwerpen in de geschiedenis van het proces te beschrijven en om je analyse te ordenen en te richten. In je analyse en je advies geen nieuwe gegevens presenteren. Zorg ervoor dat je het concept van professioneel kapitaal gebruikt om in kaart te brengen hoe het staat met het vermogen van individuen en organisatie om de vernieuwing op niveau te tillen.

5 Goed: Inhoud Aandacht voor de “kapitalen” van Hargreaves en Fullan (Manon) Aandacht voor vernieuwing als cyclisch proces en proces van lange duur (Manon) Eigen conclusie potentiële effectiviteit op basis Marzano, Hattie ( Marcia) Concreet gedrag leerlingen en leerkrachten benoemd (Sandra) Verantwoording perspectiefkeuze eigen proces zichtbaar ( Sandra)

6 Tips inhoud Hoe complex is de vernieuwing? Welke nieuwe kennis, vaardigheden, houdingen zijn nodig? Alleen Verbiest is niet genoeg voor je theoretisch kader. Verantwoordt je perspectiefkeuze Pas het perspectief toe op je casus. Als je Fullan gebruikt, concludeer dan per fase of en in hoeverre aan de succesvoorwaarden werd voldaan door de school. In je analyse kook je je adviezen voor. Zo vloeit het advies voort uit je analyse.

7 Sandra: hoe verwijs je naar persoonlijke mededelingen in je literatuurlijst? Nee, niet in literatuurlijst, geen te vinden bron. moet de keuze voor het perspectief nou bij de geschiedenis of bij de analyse (waar ook de theorie komt)? analyse is het aantal verwijzingen te hoog of juist precies goed? Bij alle informatie die nieuw voor je is, maak je een verwijzing. Bij ieder argument dat je aanvoert, maak je een verwijzing. hoe ziet een plan van aanpak voor de invoering eruit, kan dat ook een tijdspad zijn? Kan onderdeel zijn, maar plan van aanpak is breder dan dat. is de reflectie op je eigen rol in het vernieuwingsproces niet hetzelfde als opdracht B? B gaat over je groei in de rollen MLI, reflectie op eigen rol in vernieuwingsproces gaat over jouw handelen in dit proces.

8 Bouwstenen van je betoog: Je eigen professionele geïnformeerde oordeel! Vernieuwing inhoud (rubric item 1 en 2) Geschiedenis van de vernieuwing in de organisatie (rubric item 3, 4) Theoretisch perspectief (naar keuze) + DE KAPITALEN VAN HARGREAVES EN FULLAN(rubric item 3, 4) Bouwstenen voor analyse = geschiedenis + perspectief (rubric item 3, 4) Bouwstenen voor advies = analyse en perspectief (rubric item 5)

9 Onze hoge verwachtingen!


Download ppt "Productbespreking 2 la 3 1 december 2015. Goed: Relevante onderwijsvernieuwingen! Marcia: handelingsgericht werken Manon: actief leren Sandra: betekenisvol."

Verwante presentaties


Ads door Google