De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WhatsApp maakt uw buurt veiliger!

Verwante presentaties


Presentatie over: "WhatsApp maakt uw buurt veiliger!"— Transcript van de presentatie:

1 WhatsApp maakt uw buurt veiliger!
Start in uw wijk een WhatsApp-groep. Dit project is opgezet door

2 Inhoud Wat is WhatsApp? Doel van een WhatsApp-groep Installeren WhatsApp SAAR Spelregels Deelnemers in een WhatsApp-groep Meld uw WhatsApp-groep aan Hulp nodig? Signalement

3 Wat is WhatsApp? Applicatie voor een smartphone. Berichtenservice (soort sms). Je kunt groepsgesprekken voeren. Kosten: * heb je deze app voor 17 juli > gratis * heb je deze app na 17 juli > 0,75 per jaar * de app is advertentievrij. * het versturen van berichten is gratis.

4 Doel van een WhatsApp-groep
Bijdragen aan een veiliger wijk. Samen een oogje in het zeil houden. Melden van verdachte situaties. Voorkomen van o.a. inbraak en vernieling.

5 Installeren WhatsApp IPhone Downloaden via iTunes App Store Alle Android-toestellen Downloaden via Play Store. Een internetverbinding is nodig.

6 SAAR Bij een verdachte situatie gebruik dan de SAAR-methode S = Signaleer A = Alarmeer door 112 te bellen A = App om je waarneming bekend te maken R = Reageer door bijvoorbeeld allemaal een lamp aan te doen

7 Spelregels Bij het opzetten van een WhatsApp-groep is het raadzaam om spelregels te hanteren. Deelnemers zijn minimaal 18 jaar oud. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 is gedaan. Gebruik de SAAR-methode. Laat dmv een WhatsApp-bericht aan elkaar weten dat 112 al is gebeld. Let op taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten. Gebruik deze WhatsApp-groep alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/privéberichten.

8 Deelnemers in een WhatsApp-groep
WhatsApp is een burgerinitiatief. Wijkraad, politie en gemeente nemen niet actief deel in de WhatsApp-groep. Wijkraad ondersteunt het initiatief.

9 Meld uw WhatsApp-groep aan!
Start u een WhatsApp-groep? Laat het ons dan weten op de website van de wijkraad. Gebruik hiervoor het contactformulier. We kunnen u dan op de hoogte houden van ontwikkelingen in de wijk.

10 Hulp nodig? Op de website van de wijkraad staat informatie, Mochten er toch nog vragen zijn dan is Daniëlle van Tilburg bereikbaar op werkdagen, tel.nr In overleg kan gebruik worden gemaakt van het kopieerapparaat in het wijkcentrum. Op verzoek kan iemand langskomen om o.a. uitleg te geven over het opstarten van een groep.

11 Signalementen Beschrijving persoon Geslacht Uiterlijk Leeftijd Lengte
Postuur Kleding Bijzondere kenmerken Beschrijving voertuig Auto Kenteken Kleur Merk Type Fiets Bromfiets Lopend In combinatie met locatie Loopt nu op de ……………………. In de richting van …………………

12 Het opzetten van een WhatsApp- groep is een initiatief van burgers.
Wijkraad Schadewijk, politie en gemeente Oss steunen dit initiatief!

13 Vragen? Stel ze ons.


Download ppt "WhatsApp maakt uw buurt veiliger!"

Verwante presentaties


Ads door Google