De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 CCM - Mod FIN B&P FIN: Beslissingen en Planning H6. Duration Drs. J.H. Gieskens AC CCM QT.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 CCM - Mod FIN B&P FIN: Beslissingen en Planning H6. Duration Drs. J.H. Gieskens AC CCM QT."— Transcript van de presentatie:

1 1 CCM - Mod FIN B&P FIN: Beslissingen en Planning H6. Duration Drs. J.H. Gieskens AC CCM QT

2 2 Duration: D 1.Looptijd, duur van obligaties of leningen met een vaste looptijd. 2.Rentegevoeligheidsmeter: cijfer dat aangeeft met hoeveel procent de waarde van een obligatie (portefeuille) stijgt of daalt bij een daling of stijging van 1% van de rente. Hoe hoger de duration, hoe groter de waardeverandering van bij een rentewijziging. Varianten: Macauley Duration en Modified Duration.

3 3 Macauley Duration: D mac Maatstaf in de vorm van een vuistregel die de invloed weergeeft van een renteverandering op de waarde van een verplichting of vordering.

4 4 Macauley Duration: : D mac De gewogen gemiddelde resterende looptijd van een verplichting of vordering, waarbij de contante waarde van de betalingen uit hoofde van deze verplichting als wegingsfactoren worden gebruikt.

5 5 Macauley Duration: : D mac Gewogen gemiddelde resterende looptijd van de contante waarde van de rente- en aflossingstermijnen.

6 6 Modified Duration: D mod Maatstaf voor de koersgevoeligheid van een obligatielening ten gevolge van veranderingen in het effectief rendement. Berekend op basis van de Macauley duration: D mod = D mac / (1 + effectieve rente)


Download ppt "1 CCM - Mod FIN B&P FIN: Beslissingen en Planning H6. Duration Drs. J.H. Gieskens AC CCM QT."

Verwante presentaties


Ads door Google