De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het HiSPARC project Het HiSPARC project meet kosmische straling en is een samenwerkingsproject van een groot aantal scholen en diverse Universiteiten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het HiSPARC project Het HiSPARC project meet kosmische straling en is een samenwerkingsproject van een groot aantal scholen en diverse Universiteiten."— Transcript van de presentatie:

1 Het HiSPARC project Het HiSPARC project meet kosmische straling en is een samenwerkingsproject van een groot aantal scholen en diverse Universiteiten. De HiSPARC detector

2 Het HiSPARC meetsysteem Het meetsysteem van HiSPARC kent diverse onderdelen: Er zijn ruim 90 meetstations. Ieder station bestaat uit 2 of 4 detectoren en een GPS-ontvanger. Een lokale meetcomputer stuurt de metingen naar de centrale data-opslag.

3 De verwerking van data Meetgegevens worden van de scholen naar een centrale database verzonden. Deze werkgroep gaat over de weg terug, van de centrale database naar alle scholen. De gegevens kunnen dan bekeken of verwerkt worden. Op dit moment zijn de gegevens al als csv-bestand op te halen. Zie: routenet>DataInvoer.pdf

4 Bestanden die op te halen zijn Een grafiek met de gemeten pulshoogten per 24 uur. Een grafiek met de gemeten pulsoppervlakten per 24 uur. Een grafiek met de hoeveelheid pulsen per uur voor 24 uur.

5 Standaarden op school Er wordt gestreefd naar een situatie waarbij meer meetgegevens, zonder installatie van extra software, op school te benaderen zijn. Op scholen kunnen browsers (zoals Internet Explorer) gebruikt worden. Een oplossing via de W3C internetstandaarden voor browsers is dus op school te gebruiken.

6 Internet standaarden Informatie is in drie delen te splitsen:.html-bestanden bevatten informatie..css-bestanden bevatten vormgeving..js-bestanden bevatten bewerkingen.

7 Module's voor javascript JSON bestanden met informatie. jQuery met progamma's van het MIT. jQplot voor grafieken en diagrammen. Openlayers voor kaarten. De te ontwikkelen software kan voortbouwen op verschillende module's die op het internet beschreven zijn:

8 Doelen voor dit practicum Grafieken van functies maken. Grafieken van meetgegevens maken. Grafieken van meetgegevens bewerken.

9 Doelen voor de toekomst Meetgegevens via de server benaderbaar maken. Internet practicum energie van het primaire deeltje (shower). Internet practicum richting van het primaire deeltje (shower). API (Application Programming Interface) voor deze HiSPARC technologie: jSPARC Het verzamelen van programma's (ook van leerlingen) in de jSPARC gereedschapskist.

10 Doelen voor de werkgroep Experimenteren met voorbeeldbestanden.


Download ppt "Het HiSPARC project Het HiSPARC project meet kosmische straling en is een samenwerkingsproject van een groot aantal scholen en diverse Universiteiten."

Verwante presentaties


Ads door Google