De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

(3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)

Verwante presentaties


Presentatie over: "(3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)"— Transcript van de presentatie:

1 (3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)
Het Vrijheidsbeeld (3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)

2 Wat? Het Vrijheidsbeeld of ‘Satue of Liberty’ is een standbeeld in de haven van New York. Het staat symbool voor het welkom heten van iedereen: Terugkerende Amerikanen Gasten Immigranten.

3 Wanneer gebouwd? Op 15 oktober 1924 werd het standbeeld tot National Monument bestempeld.

4 Waarom gebouwd? Het was een geschenk van Frankrijk, ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Op de plaquette in haar linkerhand staat ‘4 juli 1776’, de datum van de onafhankelijkheidsverklaring.

5 Opbouw: Het beeld bestaat geheel uit koperen platen, dat gevestigd is aan een geraamte ontworpen door Gustave Eiffel. De kroon bestaat uit 7punten, symbool voor de 7 continenten en zeeën. De voorkant van het beeld is gericht naar de stad New York.

6 Wat is er speciaal aan? Het Vrijheidsbeeld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het beeld staat niet, zoals veel mensen denken in de stad en staat New York, maar in het direct aangrenzende Jersey City in de staat New Jersey.

7 Zijn er replica’s? (= kopie van een kunstwerk)
Een replica van 11,5m hoog bevindt zich in Parijs, vlakbij de Eiffeltoren. Ook in de Jardin du Luxembourg in Parijs bevindt zich een klein replica. Het is 2,50m hoog. Daarnaast bevinden zich replica’s, allemaal op minder dan ware grootte, te Barenti, Calmar, Lunel en Poitiers.

8 Enkele afbeeldingen: Vrijheidsbeeld in New York Replica in Parijs

9 Eigen mening waarom iets goed/slecht is:
Het symbool van het gebouw vind ik heel mooi! De ligging is ook perfect, iedereen die in Noord- Amerika komt bezoekt de stad New York wel eens. De afwerking vind ik minder. Het gezicht is mooi (met de kroon), maar het lichaam is te sober opgebouwd. Ook de kleur vind ik niet zo mooi. Een bronzen beeld zou mooier geweest zijn. Enkele kenmerken van het beeld: - De tekstuur van het beeld voelt glad aan. - De verhoudingen van het beeld zijn realistisch. - Het is een vrijstaand beeld.


Download ppt "(3. Kunstwerken – beeldhouwwerk)"

Verwante presentaties


Ads door Google